Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe nota-Leterme nog sneller gelekt dan de vorige

Nieuwe nota-Leterme nog sneller gelekt dan de vorige

Bij de eerste versie van de formatienota van Leterme duurde het nog anderhalve dag voor hij op zowat alle nieuwssites stond. Deze keer duurde het nauwelijks een halve dag. Dinsdagavond kregen de onderhandelaars de herwerkte versie van formateur Leterme. Woensdagmiddag staat hij al op de website van De Standaard die daarmee weer de primeur had. Wellicht zullen de andere websites snel volgen. Uiteindelijk heeft ook de CD&V de nota één dag nadat hij gelekt werd online gezet. Benieuwd of ze dat met deze versie ook gaan doen.

De nota bevat de tekst van vorige keer met een reeks amendementen ertussen geplakt. De meeste amendementen staan tussen haakjes wat betekent dat er nog geen eensgezindheid over is. Bij zowat de helft van die amendementen staat ook de naam van de partij die dat punt wil toevoegen. Bij andere amendementen is het raden.

Zal er ook op de nieuwe versie gereageerd worden door sociale bewegingen en oppositiepartijen? Is dit nieuwe lek een teken dat bepaalde mensen rond de tafel liever niet willen dat de onderhandelingen slagen?

De nota
christophe

Gepost door christophe
08.08.2007

Tags