Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stadsfeestzaal opnieuw open: indrukwekkend evenement maar met persboycot

Stadsfeestzaal opnieuw open: indrukwekkend evenement maar met persboycot

De "stadsfeestzaal" is een vooraanstaand historisch monument, gelegen tussen Hopland, met een ruim aanbod van luxueuze winkels en de Meir, dé populaire winkelstraat van Antwerpen. Dit unieke gebouw werd 7 laar geleden bijna volledig verwoest door een felle brand en gaat nu terug open.

Multi Development Belgium restaureerde het pand met oog voor de vele historische details en de bijzondere uitstraling. Dit unieke gebouw wordt nu teruggegeven aan de stad, niet alleen als nieuwe "shopping hot spot" maar ook als de ontmoetingsplaats in het stadscentrum bij uitstek. Het is een opmerkelijke toevoeging aan het bestaande handelsapparaat en bevestigt Antwerpen opnieuw als winkelbestemming.

DSCF1322.jpg

"Stadsfeestzaal" omvat veertig winkels, verspreid over vier verdiepingen en 20.500m2 commercieele ruimte en 275 ondergrondse parkeerplaatsen. Het project combineert mode, vrije tijdsbestediging en horeca in een unieke mix van historische en moderne architectuur.

DSCF1330.jpg

Alles wat "Antwerpen" telt van bv's, politici en prominenten, waren deze avond aanwezig bij de Officiele Openingsacte op zijn "Hollywoods". Een heel grote show met bvb "Laurent Perrier à volonté " 3 uur lang.

Deze 2 fotoreportages toont wat maar zeker niet alles wat er te beleven was. Een opmerkelijk incident in de Mediawereld over de vrijheid van de "pers" en die voor de aanwezigen onopgemerkt is geblijven, (maar toch niet helemaal voor de "Bekende Vlamingen", aanwezig vanavond:.... en waaraan 'ik' persoonlijk de oorzaak van ben geweest!....

Een boycot van dit Event door de Vlaamse Pers!
Kort: naar verluidt heeft de persbond een klacht ingediend tegen het management van de Stadsfeestzaal n.a.v. hun werkwijze met exclusieve contraten met 'Gazet van Antwerpen'! Zo werd me 'beleefd' gevraagd, 24 uren voor de opening, al het opgenomen beeldmateriaal te willen wissen door de Marketing Manager!!!!!!!!!!!! Door de feit dat ik weigerde deze opdracht uit te voeren(Vrijheid van de pers in gedrang gebracht! - ik 'werk' met verschillende officiéle perskaarten) werd ik ineens (na wisseling van gsm gesprekken) omgesingeld door 'security mensen' en 'body guards'. (Nog nooit meegemaakt in 10 jaar Persfotografie!)

Had dus de keuze niet meer, dan mijn sfeerbeelden te wissen. Mijn fototoestel werd achteraf een tweede maal gecontroleerd!!!
Reden: het management en 'Gazet van Antwerpen' hadden een exclusief contract getekend dat de beelden in een speciale editie moet verschijnen op de dag van de opening.

"Den Brabo" (internet antwerpse krant) laat volgende weten om 23 uur vanavond: "GVA heeft, tijdens de opening, rond 23 uur, haar extrta editie daar heel beschaamd rapkes in pakjes gaan afleveren. Zonder promomeisjes om ze uit te delen. Er staat niet één exclusieve foto in, maar de laatste 4 pagina's zijn zeer snel opgevuld met de logootjes van de handelaars. Weg 'exclusieve'foto's!. Dergelijke bijlagen worden 2 à 3 dagen op voorhand gedrukt. Altijd. Deze rook nog naar de verse inkt. Een herdruk dus. Welwelwel. 't zal ze deugd doen"

Ik citeer hoofdredacteur Koen Cauwenberghs verder:
"GVA die op ontoelaatbare Angelsakische wijze en niet bepaald journalistiek deontologisch betaalt voor haar nieuws heeft dus duidelijk op het laatste moment bot gevangen en is teruggefloten. Het Multi-Management is blijkbaar - en terecht! - geschrokken van bepaalde persreacties. Ik heb van GVA daar ook niet 1 (foto)journalist zien rondlopen. En de andere 'grote' kranten hebben het feestje geboycot en hun kat gestuurd. Dat komt ervan!"

Daarom hebben deze beelden nog meer waarde uit exclusiviteit, waaraan ik ongewenst aan de basis lig.

(Bekijk ook Deel II)

DSCF1339.jpg
DSCF1417.jpg
DSCF1444.jpg
DSCF1346.jpg
DSCF1572.jpg
DSCF1600.jpg
DSCF1668.jpg
DSCF1700.jpg
DSCF1710.jpg
DSCF1718.jpg
DSCF1729.jpg
DSCF1769.jpg
DSCF1846.jpg

uitverkoop

Dit is het bekende neoliberale tweesporenbeleid.
Het openbare erfgoed eerst laten verkommeren en dan voor een appel en een ei wegschenken aan bevriende privé ondernemers.
De openbare dienstverlening haar middelen ontnemen ( door afschaffen van belastingen, dan verklaren dat ze niet werkt, en de boel privatiseren. D.w.z. minder mensen aan het werk aan lagere lonen, afschaffen van laaggeschoolde jobs, de winst voor de baas (dezelfde bevriende privé ondernemers) en de kosten en lasten voor de gemeenschap.
Moeten we nu juichen John ?