Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Steeds meer bedrijven dienen ongestraft geen belastingaangifte in

Steeds meer bedrijven dienen ongestraft geen belastingaangifte in

BRUSSEL -- Steeds meer bedrijven nemen niet eens meer de moeite om een belastingaangifte in te dienen. Voor het aanslagjaar 2006 ging het om 33.710 bedrijven.

Voor het aanslagjaar 2006 dienden 33.710 bedrijven geen belastingaangifte in. Dat zijn er 2300 meer dan in 2005. In sommige steden heerst straffeloosheid. Bedrijven worden er nog slechts om de tien jaar gecontroleerd.

Sinds 2005 kunnen niet-indieners verplicht worden om een belasting te betalen op de forfaitaire minimumwinst. Voor het aanslagjaar 2006 werden 5366 bedrijven die geen aangifte indienden, zo toch nog verplicht om belastingen te betalen. Dat is meer dan de 3098 bedrijven van het jaar daarvoor.

Dat betekent wel dat liefst 28344 ondernemingen in 2006 helemaal geen belasting betaalden en daar ook niet voor gestraft worden.

Doet me enorm aan deze

Doet me enorm aan deze documentaire denken:
http://en.wikipedia.org/wiki/America:_Freedom_to_Fascism
Amerikaans weliswaar, en over inkomensbelastingen.

Bedrijven zonder belastingen

Al eens de moeite gedaan om na te gaan wat voor "bedrijven" het zijn?

Hoe kan men dat nagaan ?

Wat voor soort "bedrijven" zijn het dan vooral ?

verschil

Soort bedrijven ? dat maakt toch geen verschil uit.De feiten spreken toch voor zich.Hallucinant vind ik.Stel even dat ik als bruggepensioneerde mijn 2de aanslag van dit jaar gewoon negeer? Wat zouden de gevolgen voor mij en mijn gezin zijn ?