Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] Speelpleinwerking Liedekerke

[Opinie] Speelpleinwerking Liedekerke

"Voortaan zullen enkel kinderen wonende in Liedekerke (...) waarvan een duidelijke familiale band in rechtstreekse lijn met Liedekerkenaren kan aangetoond worden toegelaten worden op de speelpleinwerking. (...) Nederlandse taal onmachtig, kunnen geweigerd worden." Dit kondigt het infoblad Liedekerke 2e edie 2008 aan.

En toen donderde het in Keulen. Waarom Liedekerke deze maatregel wenst in te voeren, alsof dit het volgende dominosteentje is dat moest vallen na de taalcode voor sociale woningen in Vlaanderen. Eerste schepen Dirk Lodewijk dient zich niet te verstoppen achter het argument dat het om de veiligheid van kinderen gaat in de speelpleinwerking. Eerlijker is dat hij toegeeft, dat het om het behoud van het Vlaams karakter van Liedekerke is, in plaats van daar geniepig over te doen. Nu, Marino Keulen vind het niet kunnen. De man van de wering van anderstaligen uit sociale woningen veroordeelt Liedekerke als schaamlapje voor zijn eigen schijnheiligheid. De pot verwijt de ketel dat hij zwart(!) ziet.

Dat lijkt wel iets dat

Dat lijkt wel iets dat rechtstreeks afkomstig is uit het zeventig punten plan van het VB. "Mein kampf" toestanden voorwaar