Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Religieuze oplichter komt naar het Sportpaleis

Religieuze oplichter komt naar het Sportpaleis

De bekende (of beter gezegd, beruchte) Amerikaanse predikant Benny Hinn en zelfverklaarde mirakelgenezer zakt af naar Antwerpen.

"Benny Hinn, één van 's werelds succesvolste tv-predikanten, zakt in mei af naar het Antwerpse Sportpaleis voor twee 'Mirakelkruisvaarten'. Tijdens die massabijeenkomsten wil hij ons laten kennismaken met zijn wonderbaarlijke 'genezingen'. De Belgen zijn er immers «hongerig naar», dixit Hinn. VUB-prof Willem Betz alvast niet: «Die man is een agressieve oplichter die zwakkeren en zieken misbruikt om zijn eigen zakken te vullen.»"

Al jaren verdient Hinn massa's geld op de kap van zieke en wanhopige mensen. Belastingvrij, want al zijn inkomsten zijn giften. Zijn shows zijn gratis toegankelijk, maar bezoekers worden wel altijd "aangemoedigd" om royale bijdragen op te hoesten, want "God houdt van vrijgevige mensen". Als geen andere weet Hinn zijn publiek op te hitsen en massahysterie op te wekken (waardoor hij zelfs al met Hitler vergeleken werd) en zo zelfs iets kritischere bezoekers over de streep te trekken. Op deze manier heeft hij al tal van mensen geruïneerd, en niet alleen op financieel gebied. Zo raadt hij kankerpatienten aan met hun behandeling te stoppen en in plaats daarvan te bidden voor genezing, met al verschillende doden tot gevolg die anders waarschijnlijk genezen waren.

Gelukkig staat het nog lang niet vast dat deze oplichter kan langskomen. Het minsterie van binnenlandse zaken heeft Hinn nog geen toestemming gegeven om het land binnen te komen, en hopelijk zal die er niet komen.

Bron:
http://www.skepp.be/nieuws/agressieve-zakkenvuller-maar-zeker-geen-genez...

Ik ben al naar enkele

Ik ben al naar enkele diensten van Benny Hinn geweest en dat hij een oplichter is klopt helemaal niet. Tijdens zijn diensten zijn de collectebus slechts éénmaal rond, waarin je een vrijwillige bijdrage kan stoppen, om de kosten van een avond te dekken (de diensten zijn gratis) Het wel zo dat deze collecte aangekondigd wordt, maar ik heb Hinn nog nooit horen zegen dat je om genezing te ontvangen iets in de bus moet stoppen. Bovendien is er niemad die controleer of je iets en hoeveel je in de bus stopt.
Tussen zijn medewerkers op het podium zijn trouwens dokters, die de genezingen bevestigen. Ik ken persoonlijk meerdere mensen die in de Benny Hinn diensten genezen zijn. Deze mensen kende ik reeds voor ze naar een Benny Hinn dienst gingen, dus ik heb ze zien veranderen en na vele jaren zijn ze nog steeds kerngezond.
Ik vind het erg dat er in de Vlaamse media zo'n grote lastercampagne wordt opgezet tegen deze man. Normaal gezien moeten de media al wat ze schrijven natrekken, maar ik vermoed dat er geen enkele Vlaams journalist ooit naar een Benny Hinn dienst geweest is. Als ik de krantenartikels over Hinn lees, denk ik dat de Vlaamse journalisten beter eens een dienst van Hinn zouden bezoeken, in plaats van klakkeloos de (onterecht) negatieve comentaar vanuit de VS over te nemen.

Benni Hinn

Benni Hinn is NIET het voorbeeld dat wij gewone christenen volgen! Ga er niet heen alstublieft of wees zeer kritisch en open je ogen. Ga dan liefst juist achter de rij rolstoelen zitten, je zult dan met eigen ogen zien wat deze extreem gevaarlijke manier van "genezen" inhoudt. Inderdaad worden de mensen die op het podium geraken zorgvuldig geselecteerd.
Ik hoop dat hij geen toestemming krijgt om in België te komen, want het zou ons christenen duur te staan komen.
Een christen.

Jullie zijn absoluut idioot,

Jullie zijn absoluut idioot, en dwazer dan dat kan niemand zijn. Hoe durf je te oordelen terwijl je geen vaste bewijzen hebt! De hel is nog te goed voor jullie!

Als je jezelf 'ook een

Als je jezelf 'ook een christen' noemt ben ik verbaasd dat je tegen je geloofsgenoten zegt dat de hel te goed is voor hen. Als 'ook een christen' denk dat ik dwaas en idioot ben, wil gerust eens met hem afspreken, ik sta open voor dialoog. Het is natuurlijk altijd makkelijk om van geloofsgenoten te zeggen dat ze dwaas en idioot zijn terwij je zelf anoniem blijft en geen argumenten aanhaalt.

Ik was gisterenavond aanwezig in het sportpaleis.
Ik ben al vaker naar Hinn diensten geweest (Brussel, Rotterdam) maar wou deze keer eens de proef op de som nemen om te testen of Benny Hinn echt zo'n grote afzetter en oplichter is, dus heb ik gisteren niets in de collectebus gestopt. Nochtan zat er iemand van de ordedienst vlak bij me en iemand die het geld moest ophalen vlak achter mij. Er is niemand die me kwaad bekeken of angeranseld heeft omdat ik niets in de collectebus heb gestopt. De aanwezige medewerkers van Hinn hebben nochtan duidelijk gezien dat ik niets gegeven heb.

Wisten jullie trouwens dat de Financiën van Hinn jaarlijks doorgelicht worden door Stanfield and O'Dell, een van de meest gerespecteerde auditkantoren in de VS. De afgelopen 15 jaar heeft Benny Hinn Ministries steeds een clean rapport gekregen. Als er vraag naar is, kan ik altijd de sites doorgeven waar de auditrapprten staan

Hopelijk zijn dit voor het financieel vlak 'vaste bewijzen' voor 'ook een christen'.

Wat de gezingen betreft: in Rotterdam vorig jaar zat ik vlak bij de rolstoelen. Ik heb daar persoonlijk niets raar opgemerkt. Medewerkers van Benny Hinn bidden daar met de mensen. Sommigen genezen en sommigen niet, net zoals niet iedereen na het eerste doktersbezoek genezen is. Mijn vader is bijna twintig jaar geleden (ik was toen 7 maand oud) genezen van een ongeneselijke lypfeklierkanker (Non-Hodgkin High Grade lymphoom. Dokter gaven hem geen twee maand meer om te leven. Mijn vader is toen naar meerdere genezingsdiensten geweest voor hij genezen was. Nu bid mijn vader ook voor zieke mensen in samenwerking met twee artsen, die de echtheid van de genezingen vaststellen. De resultaten zijn verbluffend. In het team van Hinn zitten trouwens ook artsen, die de echtheid van de genezingen vaststellen, ik heb hierover gisteren nog met een teamlid van Hinn over gesproken.

Als het allemaal zo fake, oploichterij, bedriegerij is als de tegenstanders beweren, denk ik dat er allang niet meer zoveel volk op af zou komen.

Het spijt mij voor 'christen', maar ik ga vanavond weer naar het sportpaleis. Ik zal mijn ogen vast en zeker goed open houden en genieten van een fijne avond vol met wonderen.

Benny Hinn

Ben helemaal geen gelovige, ben gaan kijken gisterenavond naar Benny Hinn (10 mei sportpaleis Antwerpen)...

Sportpaleis 3/4 vol, denk 7500 a 10000 bezoekers.
Veel Haleloeja en praise the Lord....
80% van de bezoekers zijn zwart Afrikanen voornamelijk Congolezen en Nigerianen de rest blakn of Aziaat.

Geldophaling gebeurd zeker NIET agressief, niettegenstaan Benny Hinn je aanmoedigd veel te geven.....

Wat de mirakels betreft.... niet te controleren, maar de meeste bezoekers zijn ervan overtuigd dat het echt is, ik geloof er niet in en het lijkt me fake/opgezet.

Kortom, massahysterie.....

Een beetje zoals de shows van Rostelli vroeger.

De doorsnee Belg trapt daar niet meer in..... denk ik!

Heeft weinig temaken met religie zoals ik het van de Bijbel ken, kan me vergissen natuurlijk!

Benny Hinn

Ook ik ken Benny Hinn al jaren en ik moet zeggen, dat ik veel steun en bemoediging heb gekregen, in de periode van mijn ziek zijn.
Heerlijk was het, als ik het bijna niet meer zag zitten vanwege al die problemen, daar Benny Hinn was met een opbouwende preek, heerlijke lofprijs en aanbidding en bovenal door hem heen een aanraking van God te krijgen.
Zelf heb ik in Nederland een aantal diensten bezocht de afgelopen jaren en ervaar de machtige werking van God.
En ik prijs God voor een man zoals Benny Hinn!
Ook is het grootste wonder, dat de mensen Jezus gaan volgen en niet verloren zullen gaan.
want daar gaat het allemaal om!
weten we of we zijn behouden voor de eeuwigheid!
Kennen we Jezus als onze Redder en Verlosser?