Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Verborgen hand van het Pentagon achter vele TV Analysten in de VS

Verborgen hand van het Pentagon achter vele TV Analysten in de VS

USA - Gisteren, heeft de New York Times het nieuws over een geheime operatie uitgebracht van het Pentagon waarmee ze zich infiltreren in de media met pro-oorlogs propaganda. Dit is het tweede schandaal in een week tijd over de media.

freespeech.jpg

Pers wordt op allerlei manieren gemanipuleerd

Het schema betrof mensen tot in Bush zijn Witte Huis, waar topmensen duizenden "military analysten" recruteren om de blijde boodschap van de oorlog te verspreiden via de grote nieuws kanalen zonder te zeggen dat ze in werkelijkheid voor het Pentagon werkten en vaak lobbieden voor hoofdaankopers voor militaire contracten.

Het verspreiden van "geheime propaganda" is illegaal onder federale wet. Het Congress moet deze militare pundits onderzoeken en hun banden met de Bush administratie, defensie aankopers en onze nationale news media.

De mensen op de lijst met meer dan 75 analysten die gisteren gepubliceerd is door de New York Times hebben gezorgd voor oorlogs verslagen op CBS, NBC, ABC, CNN, Fox News Channel and MSNBC. Het front-page artikel vermeld de vele manieren waarmee het Pentagon hen voorzag van pro-oorlogse informatie en steunpunten. Het Witte House heeft zelfs een speciale naam voor deze geheime propagandisten: “message force multipliers.”

De pundits zorgen mee voor de besteding van de honderden miljarden dollars in military business veroorzaakt door de oorlog.

Een regering die in het geheim propaganda forceerd naar de media voor oorlog via de pers is schuldig aan landverraad. Dit is een overtreding van alle journalistieke en federale wetten.
Het is tijd dat de waarheid naar buiten komt.
Het eerste schandaal deze week was de 'loverboy' die als 'journalist' in het Witte huis is toeglaten 3 jaar lang bijna elke dag.

Josh Silver
Executive Director
Free Press Action Fund
www.freepress.net

P.S. Read the New York Times' front-page exposé: http://www.nytimes.com/2008/04/20/wa...0generals.html.

P.P.S. Help us spread the word. Tell your friends and join us on Facebook.

--------------------------------------------------------------------------------

Take action on this important campaign at:
https://secure.freepress.net/site/Advocacy?id=257

Tell your friends about this campaign at: http://free.convio.net/site/Ecard?ecard_id=1381

http://www.nytimes.com/2008/04/20/washington/20generals.html