Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

MARS OP BRUSSEL

MARS OP BRUSSEL

Voor een menselijk asielbeleid
Voor vrijlating kinderen zonder papieren
voor maximale regularisatie op basis van het regeerakkoord

FLYER mars op brussel klein bis.jpg

Het is duidelijk dat ons land snel nood heeft aan een menselijk asielbeleid. De minister mag niet langer de ogen sluiten voor mensen zonder papieren die deel uitmaken van onze samenleving. Uiteraard kan België niet het OCMW van de wereld zijn, maar het is moreel ontoelaatbaar dat wij als beschaafd land, mensen die hier reeds jaren verblijven en perfect in onze maatschappij geïntegreerd zijn, nog het land uitzetten. Het is bovendien economisch absurd “illegalen”, die een duurzame binding met ons land hebben opgebouwd, die de taal spreken en die weten hoe alles hier reilt en zeilt, terug te sturen naar hun land van herkomst op een moment dat heel veel bedrijven in ons land wanhopig op zoek zijn naar werknemers. De meeste asielzoekers zijn immers perfect in staat knelpuntberoepen in te vullen.

Honderden gezinnen draaien perfect mee in onze steden en dorpen. Hun kinderen doen in onze scholen hun uiterste best om onze taal te leren. Het zijn de vriendjes en vriendinnetjes van onze kinderen en kleinkinderen. Waarom zouden zij hun toekomst niet in ons land mogen opbouwen? Waarom zouden zij moeten weggestuurd worden naar een land van herkomst waar ze geen enkele binding (meer) mee hebben? Waarom worden ze in ons land opgesloten zonder dat ze ook maar iets misdaan hebben ?

Een verblijf in een gesloten centrum komt nagenoeg op hetzelfde neer als opsluiting in een gevangenis. Alle wetenschappelijke studies tonen aan dat opsluiting van kinderen in dergelijke centra een nefaste invloed heeft op hun lichamelijke en psychische ontwikkeling. Daarom en uit respect voor de rechten van het kind eisen we de onmiddellijke stopzetting van alle opsluitingen van minderjarige kinderen zonder papieren.

We verwijzen naar het door België in 1992 geratificeerde VN-verdrag over de rechten van het kind. Dit verdrag stelt ondermeer dat bij alle maatregelen betreffende kinderen getroffen door gelijk wie – overheden en particulieren – het belang van het kind moet primeren en dat elk kind moet beschermd worden tegen elke van vorm van discriminatie of bestraffing op grond van de activiteiten van zijn ouders of wettige begeleiders. Duidelijker kan niet.

Om dit alles hebben we beslist een Mars op Brussel te organiseren.
Bedoeling is samen te wandelen voor een menselijk asielbeleid, voor de vrijlating van alle kinderen zonder papieren en voor een maximale regularisatie van mensen zonder papieren op basis van het regeerakkoord.

Zondag 25.05.2008 Veurne – Diksmuide
Woensdag 28.05.2008 Diksmuide – Roeselare
Zondag 01.06.2008 Roeselare – Tielt
Woensdag 04.06.2008 Tielt – Deinze
Zondag 08.06.2008 Deinze – Gent
Woensdag 11.06.2008 Gent – Wetteren
Zondag 15.06.2008 Wetteren – Aalst
Woensdag 18.06.2008 Aalst – Groot-Bijgaarden
Zaterdag 21.06.2008 Groot-Bijgaarden – Brussel

Telkens van station tot station.
Telkens van 10.00 uur tot 17.00-18.00 uur.

Frank Wauters, Zuidstraat 72, 8800 Roeselare, 0475/63.06.51, frankwauters@kfw.be