Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Witte Woede wil Synartes stoppen

Witte Woede wil Synartes stoppen

Deze morgen zie ik op de Groenplaats in Antwerpen, veel Groen, Rood en Blauw. Een betoging en ik heb mijn fototoestel niet bij. Maar wel mijn GSM, met ingebouwd fototoestel. Een dagblad fotograaf kijkt hoofdschuddend toe als ik me tussen de deelnemers meng.

Afb007.jpg

Stop Synartes. Gelijk loon voor gelijk werk.
Het stadsbestuur van Antwerpen, het OCMW-bestuur en het management van ZNA zijn op de proppen gekomen met een nieuwe asociale maatregel. Het poets- en keukenpersoneel dat nu onder de CAO van de ziekenhuizen valt, zou in de toekomst tewerkgesteld worden in een dochteronderneming Synartes, die onder het Paritair Comité van de Schoonmaak zou vallen. Gevolg is dat een ganse reeks sociale verworvenheden worden afgenomen. De zelfde strategie als bij Carrefour. Door een aparte onderneming op te richten voor één bepaalde groep, worden de loon- en werkvoorwaarden van een deel van het personeel afgebroken.

Afb002.jpg
Afb006.jpg
Afb010.jpg
Afb011.jpg
Afb012.jpg
Afb013.jpg
Afb015.jpg
Afb016.jpg
Afb017.jpg
Afb018.jpg
Afb019.jpg
Afb020.jpg
Afb023.jpg
Afb024.jpg