Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Aanstellerij....

Aanstellerij....

Anja Hermans is veroordeeld voor aanstellerij. Volgens de elektriciteitsproducent was er niets aan de hand met de veiligheid. Dan was er ook geen enkele reden om iets aan wat AH aankaartte, als veiligheids problemen, te veranderen.

IMG_0126.jpg

Er is veel natuur rond de kerncentrale. Het is een rustige plek voor een ochtend wandeling.

IMG_0106.jpg

Het valt onmiddellijk op dat het gat op de hoek hersteld is. Het is wat moeilijk op de foto te zien. De kwaliteit is niet zo goed omdat dit allemaal beelden uit een video zijn.

IMG_0107.jpg

De herstelling is professioneel gedaan.

IMG_0116.jpg

Bomen die het uitzicht belemmerden zijn gerooid.

IMG_0117.jpg

Er zijn zelfs plaatjes opgehangen van verboden toegang en nee ik heb mijn videocamera niet op zijn kop gehouden.

IMG_0122.jpg

Niet alle plaatjes zijn even nieuw en leesbaar.

IMG_0119.jpg

Deze boom is weg zodat hij niet meer kan dienen als opstapje om over de omheining te komen.

IMG_0118.jpg

Ik veronderstel dat maar de helft van de lampen brandt om het milieu te sparen.

Een door de pers verontruste Zeeuw heeft geïnformeerd hoe het met de Nederlandse kerncentrale in Borsele gesteld is. Ik citeer uit het antwoord dat hij van de electriciteitproducent ontving: “Rondom onze kerncentrale staan hekken. Onze beveiliging is opgebouwd uit diverse schillen. Zodra iemand de buitenste schil van de beveiliging bereikt, treden er automatisch een aantal maatregelen in werking. Welke dat zijn, kunnen wij niet toelichten.” Verder lezen we in het antwoord dat er nog enkele zaken moeten gerealiseerd worden zoals het afsluiten van de openbare weg.

Of Electrabel op hetzelfde niveau zit als onze noorderburen weet ik niet. Het is wel duidelijk dat ze de buitenste beveiligings-schil hebben verbeterd.

Na een half uur wandelen en video-opnamen komt er een wit bedrijfsvoertuigje zonder enige bedrijfsidentificatie aangereden. Er stapt een man uit die vraagt wat ik bezig ben. Op mijn vraag wie hij is, antwoordt hij, zonder zich te legitimeren, dat hij van de veiligheid van de kerncentrale is. Ik antwoord dat ik werk aan een artikel over de huidige toestand van de veiligheid van de kerncentrale. En vermits hij zich niet legitimeert, doe ik het ook niet. Iedereen kan uiteindelijk zeggen dat hij van de beveiliging van de kerncentrale is.
Een uur later, de wandeling zit er bijna op, komt de politie en toon ik hen mijn Indymedia perskaart en identiteitskaart.

De omheining is hersteld. Bomen die als opstapje konden dienen zijn gerooid. Bomen die het zicht belemmerden zijn ook gerooid. Electrabel heeft de veiligheid van de buitenste beveiligings-schil verbeterd. Er wordt (al is het eerst na 30 minuten) gereageerd bij het bereiken van de buitenste schil. Anja Hermans moest hiervoor deze schil meermaals binnen dringen en een half uur voor de camera staan springen voordat ze een reactie kreeg. Was er dan vroeger toch iets mis met de beveiliging?

Ochtendstond heeft goud in de mond.

Luc, voor mij zijn de foto’s duidelijk. Electrabel heeft de laatste maand ACHTERSTALLIG ONDERHOUD laten uitvoeren, de rekening probeert Electrabel door Anja te laten betalen
Electrabel zou Anja beter bedanken en zich verontschudigen.
Maar een financiële kolos probeert altijd de schuld van slecht onderhoud en beveiliging in iemand anders zijn schoenen te schuiven (Staan boven de wet? er is een gezegde wie niet erft of STEELT word nooit rijk )
En wat de plaatjes betreft die onderste boven hangen.
Haast en spoed is zelden goed.

Dit komt vaak voor; sommige

Dit komt vaak voor; sommige grote bedrijven (zie vrijwel alle andere grote Belgische bedrijven) komen traag in gang en moeten even wakker geschud worden voor ze actie ondernemen. Het gevolg van een groot, log bedrijf runnen zeker?

TUINMAN

Leuk gekwerkje.

De rioolbuizen

Electrahel is nu ook bezig om roosters voor de rioolbuizen van kerncentrale Doel te plaatsen,...

Beroepszaak

Beste Anja,

Ik lees dat je in beroep bent gegaan tegen de uitspraak van het gerechtshof in Dendermonde. Betekent dit dat de hechtenis nog niet is ingegaan? Ik ken het Belgische rechtssysteem niet goed. En is al duidelijk wanneer de beroepszaak voorkomt? Je kunt me ook privé mailen, als je dat prettiger vindt. Ik wil graag een stuk schrijven over je acties en over de opstelling van Electrabel en het gerechtshof.