Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Extreem-rechts geweld na de NSV-betoging

Extreem-rechts geweld na de NSV-betoging

Leuven – Donderdagnacht werd een feestvierder op straat in elkaar geslagen door een vijfkoppige bende extreem-rechtse individuen. De betroffen jongere is momenteel gehospitaliseerd en moet nog in observatie blijven omwille van complicaties.

Dieter P., lid van Comac (de jongerenbeweging van de PVDA), was op donderdagnacht, de dag van de befaamde NSV-betoging, nog met enkele vrienden een stapje in de wereld aan het zetten. Rond 4 uur ’s morgens zou hij onverhoeds door iemand met een paraplu in het gezicht geslagen worden. Bleek dat het om vijf in het zwart gehulde individuen van het fascistoïde type ging. Dit vijftal sleurde hem mee de Naamsestraat op en begon hem daar dan verder af te tuigen, tot een vijftiental mensen tussenbeide kwamen en de agressoren op de vlucht gingen, een bloedend slachtoffer achterlatend.

De extreem-rechtse knokploeg was naar verluidt op zoek naar linksen en vroeg iedereen op een provocatorische manier naar hun politieke voorkeur. Dieter hoefde echter op al deze vragen niet te antwoorden. Zijn dreadlocks waren voor deze heren voldoende reden om hel in elkaar te slaan. Een getuige herkende een van de aanvallers als bekend lid van het NSA (= Nieuw Solidaristisch Alternatief) en de NSV (=de Nationalistische Studentenvereniging). De gegevens van deze persoon werden doorgegeven aan de politie en een klacht werd ingediend.

Resultaat van deze aanval. Een verloren tand, twee tanden die nog recht gezet moeten worden en een gebroken kaak. Verder is er de complicatie opgetreden dat Dieter vocht in het hoofd heeft en overgebracht zal moeten worden voor verdere observatie. Een duur betaald avondje uit.

In de media werd de nadruk gelegd op het geweld van de linkerzijde, waar wij overigens niet mee akkoord gaan, maar het geweld dat door extreem-rechts gepleegd werd gisteren wordt niet voldoende in de verf gezet. Fascistische groepjes patrouilleerden nog uren na de betoging door de stad op zoek naar ‘vertier’. Voor hen wijst dit echter niet op gezellig een pintje drinken, maar op een potje knokken.

Op de Oude Markt verstoorde een groepje skinheads ook nog een aantal uren het openbare leven. Een vijftiental van hen werden opgepakt, maar een later aangekomen groepje gelijkgezinden kon gewoon vertrekken, terwijl ze al duidelijk blijk hadden gegeven van agressief gedrag.

Bij deze wensen wij dan ook de werkwijze van de politie van Leuven in vraag te stellen. Hoe is het mogelijk dat hele groepen extreem-rechtse betogers ongestoord kunnen vertrekken en dan de stad in trekken. De houding tegenover de linkse tegenbetogers was enigszins anders.

Al bij al denken we dat dit een reden te meer is om extreem-rechts niet in Leuven, noch in Gent en Antwerpen te laten betogen. Ook het toelaten van een fascistische organisatie als het NSV in lokalen van KUL, UA en tot voor kort UGent leidt enkel tot dergelijke problemen.

Indien je deze zaak mee wil ondersteunen, is er een facebookgroup opgericht onder de noemer “Objectieve berichtgeving over rechts geweld op NSV betoging!”.

Wij hopen ten zeerste op een meer objectieve weergave van de feiten bij antifascistische acties in de toekomst.

Contactpersoon:
Jouwe Vanhoutteghem (Voorzitter Comac Leuven)
comacleuven@gmail.com

Stop het media circus

Hoe is het mogelijk dat de media alleen een politiecharge laat zien die is uitgevoerd op linkse betogers omdat zij zogezegd relschoppers zijn. Terwijl extreem-rechtse neonazi's en skinheads zomaar het openbare leven in een van de grootste studenten steden in Belgie kan verstoren. De extreem-rechtse terreur tegen andersdenkenden is onaanvaardbaar (over deze terreur geen woord in de mainstream Media). Ik betuig mijn diepste medeleven met het slachtoffer en wens hem veel beterschap toe. HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Goed dat mag je dat eens

Goed dat mag je dat eens komen bewijzen. Niks van aan.
De diagnose van de dienstdoende arts is waarschijnlijk wel beter dan die van jou.
Verder zijn er een tiental getuigen van het feit dat hij in elkaar is geslage n. Opmerkelijk de slagkracht van die lantaarnpal. Zo wordt het trouwens ook op stormhwfront verteld.

Gelukkig is de commentaar

Gelukkig is de commentaar van die facistische klootzak verwijderd. Ze hebben hun eigen forums om hun haat te verspreiden en te delen met andere leeghoofdige idioten.
Solidariteit tegen het Facisme is nodig we zullen de bruinhemden laten weten dat de bevolking dit laf geweld niet tolereerd