Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Open brief aan de heer Termont

Open brief aan de heer Termont

ik pik het dus niet dat ik met een alchoholstift een nummer op mijn gezicht krijg geschreven

Geachte heer Termont,

Gisterenavond werd ik zonder enige waarschuwing of mededling waarom zomaar van de straat geplukt en geboeid afgevoerd door uw ordediensten. Ik had gefietst van de Vrijdagmarkt naar de Blandijn en enkele keren heen en terug. Toen ik via walkie talkies van agenten hoorde dat ‘men’ richting Blandijn ging heb ik dis misbegrepen en dacht ik dat het NS-A richting Blandijn ging, ik ben toen dus naar de Blandijn gefietst en mijn fiets op slot gedaan op het St-Pietersplein en me dan nr de treetrave begeven.

Om dan na tien minuten te mogen vast stellen dat de streetrave omsingeld werd door politie en mensen één voor één zonder enige waarschuwing of mededeling waarom zomaar werden opgepakt, geboeid en afgevoerd naar Ekkergem.
Ik lees nu in verscheidene artikels dat er maar liefst 409! mensen zijn opgepakt. Bv hier: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF11112009_017&wo...

409 mensen werden gedeporteerd naar de tuinen van Ekkergem om dan te worden opgesloten in twee massacellen, cellen van 4 op 4 en daar sluit men dan 409 mensen in op zonder hen te zeggen waarom, na twaalf jaar actie voeren weet ik nu ook wel dat de politie je eerst enkele waarschuwingen geeft vooraleer ze je oppakken en je minstens zeggen waarom je wordt opgepakt. Niets van dit alles in Gent gisteren, 409 mensen omsingeld en van de straat geplukt. Ik denk en hoop dat u kan begrijpen dat ik dit nogal moeilijk te verteren vind, ik parkeer mijn fiets, ga nr de streetrave, stel me tegen een muur en wordt opgepakt, hoelang en hoe diep ik ook nadenk, ik kan me niet voorstellen dat tegen een muur leunen een criminele activiteit is of om wat sommigen zeggen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats staan kan geen reden voor een aanhouding zijn toch?

Meerdere mensen werden aggresief en brutaal opgepakt, notabene mensen die neerzaten omdat de politie hen dat had gevraagd. En beste burgemeester, ik ben geen agressief persoon dus probeerde ik ook mensen te kalmeren en hen te zeggen dat ze niet moesten ingaan op de brutale arrestaties en provocaties van uw ordetroepen.

En dit is nog het minste meneer de burgemeester,

Eens aangekomen in Ekkergem worden we eerst enkele uren vastgezet in de tuin van Ekkergem om dat naar twee massacellen gebracht te worden.

En meneer de burgemeester, hoe zou u zich voelen als men een nummer met een alchoholstift op je gezicht schrijft en in een cel stopt? Hoe zou u zich voelen als je de agent aanspreekt die de nummers op de gezichten schrijft en hem zegt dat dit nazi praktijken zijn en hij antwoord ‘ ik ken mijn geschiedenis ook wel’?

Meneer de burgemeester, ik dacht dat ik in een progressieve maar blijkbaar dateren uw agenten van een periode die in de geschiedenis b oeken staat omschreven als verwerpelijk en niet humaan.

U, meneer Termont, als baas van uw ordetreopen moet me het toch eens uitleggen hoe dat kan: zonder enige redden of waarschuwing van de straat worden geplukt, gedeproteerd worden nr de kerkers van Ekkergem om daar dan ook nog een nummer op je gezicht geschreven te krijgen met een alchoholstift door een agent die duidelijk liet weten dat hij zijn geschiedenis kent.

En bij het mogen verlaten van Ekkergem werd iedereen ook nog eens getrakteerd op een foto, ik meen mij te herinneren dat er in het Wetboek staat dat men mensen niet zomaar mag fotograferen te waar ze zogezegd iets crimineel hebben gedaan.

Ik heb dit alles pacifistisch ondergaan meneer de burgemeester, heb me geen enkele keer verzet want wat halt dat ook uit hé? Mensen die geen nummer op hun gezicht wilden werdern door vier agenten gedwongen om dit te ondergaan.

Of vind u het normaal dat men minderjarigen opsluit en ik dan aan agenten moet zeggen dat er minderjarigen in de cel zitten en dit echt nie kan? Vind u dit allemaal normal meneer de burgemeester?

Ik alleszins niet.

En ik stel mij nog steeds de vraag of u de Koppen reportage gezien hebt over het NSA gezien u het toelaat een bende neo-nazi’s, mensen die in het verleden al hebben bewezen dat ze hun mening uitvoeren en andersdenkenden zoals u en ik vergassen en vermoorden. Ik snap dat ergens niet hoe u zulke mensen in uw straten kan laten rondlopen, in andere landen is de slogan eigen volk eerst verboden, In Gent mag men dit roepen op straat onder begeleiding van politie toegelaten door een zogezegd socialistische burgemeester.

Diezelfde socialistische burgemeester die Roma’s uit huizen laat zetten en dan verwonderd is als deze mensen in miserabele omstandigheden worden ontdekt in Gent, dezelfde burgemeester die trappen en glas uit grote leegstaande panden laat halen opdat deze gebouwen niet zouden gekraakt worden.

En meneer de burgemeester, in het recente verleden was er ook al zo’n massa arrestatie in Gent die op net dezelfde manier werd uitgevoerd, namelijk mensen massaal oppakken en deporteren naar Ekkergem om ze dan een nummer op hun gezicht te schrijven:

Kritiek op hardhandig optreden van politie
http://www.gentblogt.be/2008/05/27/kritiek-op-hardhandig-optreden-van-po...

Drugsrazzia in Overpoortstraat
http://www.gentblogt.be/2008/05/26/drugsrazzia-in-overpoortstraat

Politie repliceert op klachten over drugsrazzia
http://www.gentblogt.be/2008/06/18/politie-repliceert-op-klachten-over-d...

"Pint drinken in Gent kostte urenlang onze burgerrechten"
http://www.indymedia.be/en/node/27751

Lezersbrief razzia in de Gentse Overpoort
http://www.indymedia.be/en/node/27773

[Getuigenissen] Cafébezoekers hard aangepakt in Gentse Overpoort
http://www.indymedia.be/en/node/27756

En nu waren het oook weer kadettjes vd politieschool, hoe verklaart u anders de malaise van deze nacht, vier agenten die een nummer aan elkaar doorzeggen en de dan de vierde die het nummer in de cel zegt? Of wat liepen de instrcuteurs daar te doen met hun notitie papiertjes ?

En hier ziet u mij tweemaal meneer de burgemeester :

Het resultaat als je een pintje wil halen in de Overpoort :
http://www.indymedia.be/en/files/imagecache/node-page/101109_0316.jpg

En ben ik hier dan zo agressief, rechts onderaan de foto, ben wel zo wijs geweest om dan tegen een mu rte gaan leunen gezien iedereen die zich neerzette toch werd opgepakt:
http://www.indymedia.be/en/files/imagecache/node-page/101109_0340.jpg

Ik hoop op een reactie van u want tenslotte bent u de baas van de politie en gezien mijn basis rechten zijn geschonden overweeg ik u voor een rechtbank te trekken,

Hoogachtend,

Pannekoek Guido

reactie Termont

Geachte Heer

Ik heb kennis genomen van uw klachten.

Ik laat deze onderzoeken en kom hier op terug.

Daniël TERMONT
Burgemeester Gent
Tel : +32/9 2665000
Fax : +32/9 2665019
www.termont.be

De informatie vervat in dit bericht is louter bestemd voor gebruik door de persoon of entiteit voor wie het is bestemd evenals door andere bestemmelingen die gemachtigd zijn het te ontvangen. Dit bericht kan informatie van vertrouwelijke aard of juridische beschermde aard bevatten. Indien u niet de voorbestemde geadresseerde bent, wordt u hierbij verwittigd dat het onthullen, kopiëren, verspreiden of ondernemen van welkdanige actie in verband met de inhoud van deze informatie volstrekt verboden en mogelijks zelfs onwettig is. Indien u dit bericht per vergissing hebt ontvangen, gelieve ons dan onmiddellijk te verwittigen door op deze email te reageren en verwijder hem dan uit uw systeem. De stad Gent kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de eigenlijke en volledige transmissie van de in dit bericht vervatte informatie, noch voor enige vertraging bij de ontvangst ervan.