Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / argentinië

Julio Cesar Cleto Cobos

Leo Tindemans. Daar moest ik onlangs weer aan denken naar aanleiding van het ontslag van Yves Leterme. Allicht heeft de VRT naar aanleiding van dat ontslag het inmiddels grijsgedraaide ‘Voor mij is de Grondwet geen vodje papier’ nog maar eens van onder het stof gehaald. Ook de recente gebeurtenissen in Argentinië deden me aan Leo Tindemans denken, want ook hier vond vorige week een hoogtepunt plaats in de parlementaire geschiedenis. Een politiek tv-moment dat tot vervelens toe herhaald wordt en zal blijven worden: de vice-president die live zijn eigen baas een hak van formaat zet.

Lees meer / 0 comment(s)

Cris en Yves

Kent u ze nog: het schattige duo Kris en Yves uit ‘Man Bijt Hond’?

Lees meer / 5 comment(s)

Stempel

Mijn leven in Buenos Aires draait tijdelijk rond een inmiddels indrukwekkende verzameling stempels. Ik woon hier al anderhalf jaar als ‘sans papiers’ en het werd wel eens tijd dat ik mijn papieren in orde bracht en dus begon ik een aantal weken geleden aan een schijnbaar eindeloze odyssee, aan een tocht van kantoor naar kantoor, op zoek naar de juiste stempel voor het juiste papier.

Lees meer / 0 comment(s)

Casserole

Het was geen fijne dag voor Cristina, pas 3 maanden presidente van Argentinië en gisteren werd ze getrakteerd op haar eerste ‘cacerolazo’. De ‘cacerolazo’ is een Argentijnse vorm van straatprotest, waarbij mensen de straat opgaan met potten en pannen en al wat lawaai maakt. Het lijkt onschuldig, maar de ‘cacerolazo’ heeft een belangrijke symbolische waarde en heeft al twee presidenten tot ontslag gedwongen. Zo ver komt het dit keer niet, maar de waarschuwing aan het adres van Cristina was niet mis te verstaan: het volk dat haar eind vorig jaar massaal heeft verkozen, mort.

Lees meer / 0 comment(s)

Crítica

Onderzoeksjournalisten aller landen, verenigt U. En dan wel liefst in Argentinië, want dit land is een goudmijn. De schandalen liggen hier voor het grijpen en veel moeite om het allemaal te weten te komen hoeft U niet te doen. Dat bewijst Crítica de la Argentina, een nieuw dagblad dat sinds haar verschijnen twee weken geleden zowat elke dag met een nieuw politiek schandaal uitpakt.

Lees meer / 0 comment(s)

Bananenrepubliek

Ik wil niet opnieuw zeuren over die verkiezingen, maar het blijft een tragikomische gebeurtenis en mensen sporen me de hele tijd aan om over dit of dat aspect van de stembusgang te schrijven. Een paar dagen na de verkiezingen omschreef Lilita Carrió, de zilveren medaillewinnares, Argentinië als een ‘bananenrepubliek’. Overdreven, denk je dan. Argentinië is al lang geen prille democratie meer en Lilita toont zich hier als een slechte verliezer. Bovendien zijn alle bananen die je hier vindt afkomstig uit Ecuador.

Lees meer / 0 comment(s)

Día de las elecciones

Of ik niet wilde bloggen voor Indymedia?

Lees meer / 1 comment(s)