Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen: arrestaties tijdens 4de Worldwide Marijuana March

Antwerpen: arrestaties tijdens 4de Worldwide Marijuana March

Vandaag organiseerde Trekt Uw Plant voor de 4 de keer de Worldwide Marijuana March. Deze manifestatie wordt sinds 1996 jaarlijks in meer dan 230 steden ter wereld georganiseerd, en is bedoeld als protest tegen het wereldwijde verbod op productie en consumptie van de cannabisplant.

IMGP5096.JPG
IMGP4860.JPG

De Worlwide Marijuana March is geen blow in.De organisatoren roepen niemand op om in het openbaar cannabis te gebruiken, integendeel.Zij vinden dat het gebruik van cannabis of eender welke druk,legaal of illegaal,een privé-zaak is,waar niemand zich hoeft mee te bemoeien.

IMGP4887.JPG

De manifestatie is bedoeld als cultureel en politiek statement. Tussen de optredens van performers, dichters en muzikanten, informeerden de leden Trekt Uw Plant het publiek over de positieve eigenschappen van hennep en cannabis.Zo zou de teelt van industriële hennep een belangrijk perspectief kunnen bieden op het vinden van duurzame alternatieven in de energie-, textiel -,papier-, en bouwsector.

IMGP4899.JPG

Trekt Uw Plant plantte ook cannabiszaadjes,en zouden die na afloop mee naar huis nemen,om een plantje te laten groeien.

Volgens een ministeriële richtlijn van 25 januari 2005 is dit wettelijk toegestaan. Deze richtlijn stelt dat het bezit van max.3 gram cannabis of 1 plant door een volwassene, zonder da er sprake is van verzwarende omstandigheden, enkel wordt bestraft met een vereenvoudigd proces verbaal.

IMGP4911.JPG

Een VPV leidt niet tot justitiële vervolging. De cannabis mag ook niet in beslag genomen worden als de betrokkenen daar geen afstand van doet.

In december 2006 vestigde Trekt Uw Plant een gemeenschappelijke plantage waarin een plant per lid zou worden geteeld.De uitvoering van dit voorstel werd vervolgens geblokkeerd door het parket van Antwerpen, en de definitieve gerechtelijke uitspraak in deze zaak is nog niet gevallen.Ondertussen heeft de Antwerpse rechter wel uitgesproken dat het recht op vereniging door de Grondwet is gewaarborgd,en bijgevolg,is het bestaan van Trekt Uw plant geenszins strafbaar.

Vandaag testte Trekt Uw Plant in feite de Belgische rechtsstaat .Na jarenlang parlementair debat is afgesproken dat het principe van teelt van cannabis voor persoonlijk gebruik zou worden gerespecteerd. Elke verstoring van de zaadplanting, door het parket of door anderen, komt neer op het schenden van dit principe.

IMGP4959.JPG

En het principe WERD geschonden vandaag, en geen klein beetje,……

IMGP4957.JPG

Trekt Uw Plant had de toestemming gekregen om hun manifestatie vandaag te mogen houden op de Vrijdagmarkt,…Zo’n toestemming gebeurd via de politie, en ook de burgemeester wordt hier van op de hoogte gebracht,…

Op de site van Trekt Uw Plant stond ook openbaar te lezen wat er vandaag ging gebeuren: namelijk het planten van cannabiszaadjes,…

De politie was sinds 14:00 u al aanwezig op de Vrijdagmarkt,…

Om 14u 30, onder veel pers belangstelling plantten 3 mensen van Trekt Uw Plant hun cannabiszaadjes in stekbakjes…. De politie liet begaan en keek toe,….

Een kwartier later werden de 3 leden van Trekt Uw Plant echter ruw vastgegrabbeld door de politie, en gearresteerd…..

IMGP4964.JPG

Ze werden in een combi gestoken (waarbij 1 lid eerst terug uit de combi werd gesleurd en op de grond smakte vooraleer hem te handboeien) en afgevoerd naar de politietoren Oudaan.

IMGP4971.JPG

Ook het materiaal werd allemaal in beslag genomen,… (affiches, flyers, stekbakjes,boeken,..).

Rond deze manier van handelen bestaat een woord:”Uitlokking”

In België is uitlokking echter bij wet verboden,…..Deze wet omvat dat, als politiediensten weet hebben van en misdrijf dat gaat gebeuren,dit toch laat gebeuren , en vervolgens daders pas na het misdrijf arresteren(om alzo een bewijslast op te bouwen en een strafrechtelijke vervolging in de hand te werken)ze strafbaar zijn aan uitlokking.De advocaten van de gearresteerde leden van TUP zullen er van smullen,…

IMGP4937.JPG

Sympathisanten bleven verbouwereerd achter en de Vlaams Behang Jongeren,…(die op dat moment aan het tegenbetogen waren) die kregen bijna ter plekke een orgasme van blijdschap,omdat “het tuig” werd opgepakt.

Dat ze zichzelf de naam van “tuig “ beter opplakken, waren ze blijkbaar vergeten,…3 jaar geleden gooide diezelfde VBJ tijdens een soortgelijke demonstratie een stinkbom,die trof vervolgens een begrafenisstoet die op dat moment over het Concienceplein trok,…

IMGP4972.JPG

Enkel sympathisanten trokken na de arrestaties naar de politietoren, om te vragen met wélke reden de leden van TUP waren gearresteerd,… De politie was echter niet bereid voor commentaar, en gaven het nummer van de ‘Communicatiedienst” mee,…

IMGP4989.JPG

Een jongen die teveel vragen stelde, werd prompt gearresteerd,…

IMGP5040.JPG

De muziekinstallatie op de Vrijdagmarkt werd al een geluk niet in beslag genomen,..
De optredens bleven doorgaan, en er werd verder gefeest tot 18:00.

De opgepakte leden van TUP zijn iets na middernacht vrijgelaten,met een aanklacht: “Aanzetten tot druggebruik bij minderjarigen” aan hun been,…

IMGP5098.JPG
IMGP5002.JPG

Legaliseer!

Opgepakt om een zaadje te planten? Opgepakt omdat men vragen stelt? Gaan we hier gaan naar een totalitair regime ofzo? Hoe haalt een staat/ de politie het nog maar in hun hoofd mensen te kunnen oppakken omdat ze zoiets doen? Of omdat ze binnenshuis wiet roken? Of telen? Je mag toch ook je eigen bier of wijn brouwen?

Legaliseer en controleer!NU!

btw, respect voor alle mensen die aanwezig waren, en zeker voor degenen die gearresteerd zijn. Ik kon er zelf spijtig genoeg niet bij zijn.

@de VBJ'ers:waauw wat een opkomst? Wanneer worden jullie fasco's van de straat geveegd?

VB Tegen Drugs?

Alcohol is volgens Britse onderzoekers de 5e gevaarlijkste drugs. Marihuana komt pas op de 11e plaats.
Misschien moet het Vlaams Belang ook maar is vragen om de cafés te sluiten dan?

vrijheid

de mensen zullen nooit vrij zijn,...

grappig dat de vb jongeren met hun rug naar een DRUG café staan waar DRUGS verkocht worden, ze moesten zich misschien eens omdraaien,

drugs drugs, mor mijn kleine nie ze, da is een brovve :D

Zeer goed verslag!

Zeer goed verslag!

Nice work, guys!

Nice work, guys! :)

Unfortunately I can't read anything, but the photos are enough to make clear what the message is, and what you all went through.

We're all in this together. It never ceases to amaze me how the world governments all conspire to repress people over this plant.

I am in California - on the west coast of the USA, and even here - where medical marijuana is supposed to be legal for people with serious medical conditions, I have spent the past 5 years fighting the police and prosecutors who keep arresting and filing charges against a crippled gal who has had five major back surgeries.

It is insane.

Anyway, best wishes to you from some fellow victims and the biggest police state on the planet :/

It is only another Plant...?

Greetings everybody,

I guess the biggest danger for governments is not so much the plant but what it stands for and most possibly the free spirits that use it too - for either medication or leasure purposes.
There is quite alot of mis-information concerning this plant towards the general public and those who control the press also control the masses - unfortunately. That the nazi's where present is to be expected as they stand for dividing people and turning us all against each other. Is that politics?!

Anyway - All you need is love - smoke 'em if you got 'em!

Sunny greetings
James