Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Fair Trade op de markt in Houthalen

Fair Trade op de markt in Houthalen

De wekelijkse markt was op 7 oktober ietsje anders dan gewoonlijk in Houthalen. De Fair Tradetrekkersgroep schonk gratis koffie van de Wereldwinkel en vrijwilligers van Warm Hart (een vereniging waar armen het woord nemen) verkochten bio-groenten tegen een eerlijke prijs.

IMG_2613.jpg

Mensen van de Wereldwinkel en Warm Hart (een vereniging waar armen het woord nemen) sloegen op die manier de handen in elkaar om de week fair trade onder de aandacht te brengen. Aan hun kraam op de markt konden de marktbezoekers terecht voor een gratis lekkere kop bio-goldkoffie. Tezelfdertijd konden ze hun handtekening plaatsen onder de petitie van 11.11.11 die opkomt voor menswaardig werk voor iedereen.

Frans Van Look, vrijwilliger van de Wereldwinkel en één van de trekkers die ijveren voor de erkenning als Fair tradegemeente: “We willen de mensen op een directe manier laten kennis maken met fair trade. Dat kun je beter op de markt dan in de wereldwinkel. Hier spreken we de mensen rechtstreeks aan. Omdat de milieuweek dit jaar toevallig samenvalt met de fair tradeweek koppelen we er het element duurzaamheid aan vast. We verkopen daarom ook onbespoten groenten uit de volkstuin van de vzw Warm Hart.”

Magda Cuppens van Warm Hart sluit zich hier bij aan. “De doelstellingen van fair trade leunen nauw aan bij de doelstellingen van een vereniging waar armen het woord nemen. Ook wij zijn voor rechtvaardige handel en menswaardige werkomstandigheden zowel hier als elders. Ook wij willen de solidariteit onder de mensen bevorderen. De groenten die wij hier verkopen komen uit onze moestuin. Zo tonen wij aan dat gezonde voeding en eerlijke handel hand in hand gaat. We verkopen selder, prei, witte kool, savooi kool . Alles aan 75 cent. De samenwerking met de Wereldwinkel vind ik heel positief. Zo’n fair trademarkt is zeker voor herhaling vatbaar.”