arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaams belang samen met Duitse NPD nazis
by Mateotti Sunday, Nov. 21, 2004 at 9:21 PM

De pas opgerichte partij Vlaams Belang is de zogenaamd "gematigde" en "nieuwe" opvolger van het Vlaams Blok. Maar legt wel contact met de openlijke Hitler-vereerders van de Duitse NPD ...

De pas opgerichte partij Vlaams Belang is de zogenaamd "gematigde" en "nieuwe" opvolger van het Vlaams Blok. Nou, dat "nieuwe" kan je net zo goed doorstrepen, en dat "gematigde" ook.

Blijkens de site van de Duitse neo-nazi partij NPD bracht hun leider, Udo Voigt, op 17 november een bezoek aan het Europese Parlement te Straatsburg. Hij kwam daar op uitnodiging van het Italiaanse neo-fascistische parlementslid Alessandra Mussolini, die haar grootvader-dictator nog steeds een grote held vindt. Dat sluit goed aan bij Voigt, die in het extreem rechtse blad Junge Freiheit Adolf Hitler "een groot staatsman" noemde. Mussolini en Voigt spraken over o.a. gezamenlijke akties tegen immigranten en Turkse toetreding tot de Europese Unie. Blijkens het NPD-verslag zijn ook o.a. Le Pen uit Frankrijk, en "afgevaardigden van het voormalige Vlaams Blok" (nu dus Vlaams Belang) bij deze extreem-rechtse samenwerking betrokken. De leider van het Nederlandse filiaaltje van het Vlaams Blok, Michiel Smit van NieuwRechts, sloot op het forum van zijn partijtje al eerder samenwerking met de NPD niet uit.

bron: http://www.npd.de/npd_info/meldungen/2004/m1104-9.html

Vlaams belang en Nazi's
by Renaat van Poelvoorde Monday, Nov. 22, 2004 at 6:49 PM
renaat@rvp.be

Ben geen aanhanger van Vlaams Belang (blok) en ook niet rechts. Maar auteur is blijkbaar in hetzelfde bedje ziejk als diegene die hij aanvalt. Hij kent evenmin enige nuancering. Dat het VLb. tegen de toetreding avn Turkije tot de EU is lijkt mij normaal. (Er zijn ook wel wat gerenomeerde partijen en politici die dat om uiteenlopende reden ook zijn) Het feit dat een neo-nazi partij daar het voortouw in neemt wil daarom toch niet zeggen dat elkeen die op dat bepaalde punt van dezelfde mening is, ook een neo-nazie is of daar sympatieën voor heeft?

aan poelvoorde
by Fons Verbeek Monday, Nov. 22, 2004 at 9:08 PM

Dat zegt deze persoon toch niet. Je conclusie is eentje die hier niets mee te maken heeft. deze fascisten werken gewoon samen, dat is het enigste dat de auteur van het artukeltje probeert te zeggen. Waarmee hij duidelijk maakt hoe smerig en ranzig het Belang blijft en dat nog altijd 1.000.000 Vlamingen daar op blijven stemmen en dat de media nog altijd de ballen niet hebben om hen daar massaal op te attenderen. Heeft de kiezer altijd gelijk, kijk eens naar Amerika.

Vlaams belang samen met Duitse NPD nazis
by Marcel Hendrickx Thursday, Nov. 25, 2004 at 8:18 PM
hendrickx.marcel@compaqnet.be

In de pagina waarnaar de link http://www.npd.de/npd_info/meldungen/2004/m1104-9.htmlverwijst wordt het Vlaams Blok/Belang niet eens vermeld. Zoals Voltaire reeds schreef,
lieg er maar op los, er zal wel iets van blijven hangen.

PS. Ik ben 20 jaar lid geweest van Amnesty International.
De gedachte daaraan alleen al maakt mij ziek.

NPD kuist bladzij
by X Sunday, Nov. 28, 2004 at 5:39 PM

De NPD heeft deze internet-bladzij achteraf gekuist. In de oorspronkelijke versie stond wel degelijk "voormalig Vlaams Blok". Kennelijk heeft Vlaams Belang hun NPD geestverwanten gezegd dat ze voorlopig nog niet in de publiciteit wilden.

Vlaams Blok vergat Spaanstalige bladzij
by X Sunday, Nov. 28, 2004 at 5:50 PM

Bij het uitwissen van hun sporen vergat Vlaams Belang de site van frente nacional europeo waar ze nog steeds wel samen met de NPD er op staan in het Spaanstalig verslag van diezelfde bijeenkomst in Straatsburg. Als een VB-er dit leest, gaan ze dat overigens misschien weer kuisen ... Maar ze kunnen de waarheid niet uitwissen.

genoeg is genoeg
by x Wednesday, Mar. 16, 2005 at 11:14 PM

voor de mensen die het aangaat (en ik denk dat op deze site het er veel zijn)

word wakker!

hoelang nog blijven wachten om die klootzakken aan te pakken ?

TIJD VOOR RADICALE ACTIE!

je kan vreedzaam blijven protesteren, petieties en dergelijke blijven ronddragen, stickers en affiches blijven aftrekken of overplakken maar op een mooie dag staan ze aan je deur en wat dan?

TIME TO ORGANISE !

als we als linksen willen overleven moeten we laten zien dat we ballen hebben!

dit wil niet zeggen dat we ons door dat soort acties moeten isoleren vd gewone man; integendeel: een revolutie lukt pas als het ganse volk erbij word betrokken

de nazi's zijn indertijd in de ussr ook niet verdreven door lammetjesachtige geitesokkenreformisten maar door geharde communistische strijders en partizanen!

als je dus echt voor een betere wereld wil vechten, wees dan bereid te vechten "with all means necessary !"

denk dus 2 keer na vooraleer je jezelf een pacifist wilt noemen ..