arch/ive/ief (2000 - 2005)

20/01/05: Turn your back on Bush in Brussels
by ucos vzw Thursday, Jan. 20, 2005 at 12:22 PM
ucos@vub.ac.be

Actievoerders in Brussel én Washington keren Bush gelijktijdig de rug toe Donderdag 20 januari 2005 om 20.30 zullen aan het Beursgebouw in Brussel enkele tientallen activisten George Bush symbolisch de rug toe keren. Op hetzelfde moment zullen in Washington honderden (of meer?) amerikanen Bush de rug toekeren langs het traject van de “inaugural parade”, op weg naar het witte huis. Gelijktijdige acties hebben plaats in onder meer San Francisco, New York, Kansas en Parijs.

20/01/05: Turn your ...
tyobbbutton.gif, image/gif, 121x122

Het idee voor deze actie werd gelanceerd op de website http://www.turnyourbackonbush.org , en is slechts één van de vele acties die aangekondigd zijn op “inauguration-day” (zie voor een overzicht: http://www.counter-inaugural.org ).
De Brusselse actie wil in de eerste plaats een solidariteitsbetuiging zijn met de talloze bezorgde amerikaanse burgers die het neo-conservatieve beleid van de regering Bush afkeuren. De Amerikaanse initiatiefnemers waren blij verrast dat hun idee navolging vind in Brussel. Zij zullen in de V.S. dan ook de nodige ruchtbaarheid geven aan het Brusselse initiatief.
In de tweede plaats willen de initiatiefnemers UCOS vzw en VREDE vzw natuurlijk ook uiting geven aan hun eigen bezorgdheid over de herverkiezing van Bush.


Voor meer info over de actie: http://www.ucos.be of http://www.beam.to/aoc-vub
Meer info over VREDE vzw: http://www.vrede.be
Contactpersoon (voor deze actie): Brian Vatteroth, GSM 0476/638550 brian.vatteroth@telenet.be