Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Najat Assissi neemt ontslag bij de sp.a

Najat Assissi neemt ontslag bij de sp.a

ANTWERPEN -- Het Deurnse districraadslid Najat Assissi kondigde vandaag op een persconferentie haar ontslag aan bij de SPa. Ze is misnoegd over het hoofddoekenbeleid van de partij. "Mijn achterban is in de val gelokt" zegt Najat. Ze zal als onafhankelijke haar taak verderzetten in de districtsraad. Najat vertelt zelf wat haar tot die beslissing heeft aangezet.

najat.JPG

“Net voor de districtraadsverkiezingen van 8 oktober 2006 heeft Patrick Van der Weyden, toenmalige partijvoorzitter in Deurne, mijn collega gevraagd om op de lijst te staan van de Sp.a voor het district Deurne. Mijn collega draagt een hoofddoek en stelt hem de vraag : Met hoofddoek? GEEN PROBLEEM, waarom zou dit een probleem zijn? luidt het antwoord. U mag op de lijst staan met uw hoofddoek aan. Omwille van haar gezinssituatie heeft ze het aanbod van Sp.a geweigerd en hem doorgestuurd naar mij.”

“Najat Assissi, 25 jaar. Ik ben tewerkgesteld bij de Federatie van Marokkaanse Verenigingen omdat ik de belangenbehartiging van de allochtone gemeenschap heel belangrijk acht. Ik ben voor de Spa opgekomen onder de slogan: met of zonder hoofddoek, het gaat niet om de look."

"De partij heeft mijn slogan goedgekeurd en mijn achterban tevreden gesteld door een allochtone vrouw op de lijst te zetten die hen uiteindelijk in de districtsraad zou vertegenwoordigen en hun behoeften zou verkondigen. Mijn achterban heeft massaal voor de SPa en Patrick Janssens gestemd.
Mijn resultaat 666 stemmen behaald én een zetel in Deurne. Maar toen wist ik nog niet dat mijn achterban en ik in de val werden gelokt."

“Toen in december in het bestuursakkoord kwam te staan dat er in de komende 6 jaar een verbod zou komen op het dragen van religieuze symbolen bij het uitoefenen van een loketfunctie in een overheidsdienst, was ik diep teleurgesteld in mijn partij. Ik besefte toen nog niet dat ik van de partij was, maar de partij niet van mij. Door de gemeenteraadsleden werd mij uitgelegd dat het verbod opgenomen werd in het bestuursakkoord enkel en alleen om bepaalde partijen tevreden te stellen maar dat het niet betekende dat het effectief uitgevoerd zou worden.De nieuwe dresscode stond als eerste punt op de agenda van Burgemeester Janssens. Ze kon niet snel genoeg worden uitgevoerd. Op 1 maart was het al zover! Alleen ging het hier niet over alle religieuze symbolen, maar om de hoofddoek.”

“Toen ik de verschillende getuigenissen hoorde van vrouwen die voor de keuze stonden: hoofddoek afdoen of ontslag nemen, ben ik me beginnen realiseren hoe oneerlijkheid dit wel is. Het wegnemen van de identiteit van een individu en haar dwingen een andere identiteit aan te nemen…waar zijn we mee bezig? Denkt men op deze manier een gelukkig Antwerpen te vormen? Dit is een discriminerende maatregel! Daar sta ik niet voor!"

"Als ik die boodschap had willen geven aan mijn achterban, dan had ik me bij een andere partij aangesloten die er tenminste eerlijk voor uitkomt. Ik representeer 666 mensen uit Deurne waaronder een groot deel, dat een hoofddoek draagt."

"Ik wil deze mensen dan ook echt representeren en niet misbruiken. Ik wil hen geen mes in de rug steken en hen negeren alsof ze niets betekenen.
Ik kan deze taak slechts vervullen door ontslag in te dienen bij Spa. Op dit moment weet noch mijn achterban noch ik in welke partij we ons zelf terugvinden! Ik wens mijn politieke werk verder te zetten en vanaf vrijdag 25 mei 2007 te zetelen als onafhankelijke in de districtsraad van Deurne. Ik respecteer en steun het bestuursakkoord van Deurne loyaal verder."

Bij de partijeen links van

Bij de partijeen links van de spa zullen je met open armen ontvangen vermoed ik.

een moedige beslissing

Een moedige beslissing van je. Laat je vooral leiden door je achterban en door je eigen standpunten!

Voor het debat over de hoofddoek: ik hoop niet dat dit in Antwerpen een wig zal drijven tussen de democratische partijen, links of rechts. Ik hoop dat men inziet dat de slogan "'t Stad is van iedereen", inhoudt dat men alleen samen tot oplossingen kan komen.

Sp.a valt wel wat door de mand als een partij die anderen (niet enkel allochtonen) gebruikt om haar eigen belangen veilig te stellen. Ik hoop dat hier ook nog verandering in kan komen. Ik hoop dat er weer een bestuur kan komen dat staat voor inhoud, i.p.v. met allerlei symbooldossiertjes probeert de veldslag in de media te winnen.

Ik hoop verder dat alle democratische partijen zich bezinnen over hun maatschappelijke rol om de samenleving te verbinden i.p.v. mensen tegen elkaar op te zetten. Dat hoop ik van harte.

Het ga je goed, Najat Assissi! En voor het kiezen van een andere partij: daar is geen haast bij.

hoofddoek

ik als moslim zeg teggen alle moslims zusters
in europa,kom bij elkaar en ga demostreren
in jullie land waar jullie wonen,dus ook in nederland/belgie/frankrijk/duitsland.ect..ect..

afz.een broeder inuit nederland
wat vinden jullie ervan ?

31-5-2007

Is deze polarisatie echt nodig?

Ok, dus één van de punten uit het Antwerpse bestuursakkoord was het verbod op religieuze en politieke symbolen (niet enkel hoofddoeken) in loketfuncties.

Specifiek wat hoofddoeken betreft, hebben 6 vrouwen hierdoor van functie moeten veranderen, of hun hoofddoek tijdens de werkuren moeten afzetten.

Is dat nu echt zo erg? De hoofddoek is toch niet verboden geworden of zo?

Ondertussen is onder de allochtone bevolking in Antwerpen-Noord de werkloosheid aanzienlijk gedaald, onder andere ook door het activeringsbeleid dat gevoerd wordt door de socialisten.

Is het verder wegwerken van achterstanden en discriminaties op de arbeidsmarkt niet duizendmaal belangrijker, dan een schaduwgevecht over een symbooldossier?

Allah yedjaziek bi

Allah yedjaziek bi gair!

Tenminste een in de politiek de haar hart draagt op de juiste plek!

2thumbs up!

Nee deze polarisatie was

Nee deze polarisatie was niet nodig en de Antwerpse sp.a-leiding had die dus kunnen vermijden door deze polarisatie niet in gang te zetten!

Trouwens het activeringsbeleid van de 'socialisten' heeft er dan misschien voor gezorgd dat een aantal mensen een job heeft (de meeste nieuwe jobs zijn er gewoon wegens de economische groei), dat vertelt niks over de omstandigheden van die jobs. Veel allochtonen en autochtonen die een job hebben 'gekregen', zijn gewoon gedwongen om kutjobs aan te nemen.
En jij verdedigt zulke socialisten?

Ik zou Najat vooral willen aanraden om niet te snel de handdoek in de ring te gooien en met heel haar achterban te eisen dat de SP.a stopt met dit asociaal beleid. De beweging SP.a Rood bewijst toch dat je via aangehouden werk gehoor kan vinden onder de partijbasis. Veel socialisten zijn helemaal niet akkoord met die maatregel uit het bestuursakkoord.

Als hoofddoeken worden

Als hoofddoeken worden toegelaten aan de loketten, wat is dan de volgende stap? Moslimvrouwen mogen eigenlijk de deur niet uit zonder begeleiding van een mannelijk lid van de familie.

Gaan ze dan eisen dat er een mannelijk lid van de familie naast hen moet kunnen zitten wanneer ze een job uitoefenen?

Hoe belachelijk allemaal. Echt tekenend dat moslimvrouwen in het Westen 'een eigen identiteit' willen, terwijl ze er in hun land van herkomst geen hebben because amper de deur uitmogen daar.

En leg me eens uit op welke manier je hoofd verstoppen onder een doek 'je identiteit bevestigt'?

hoofddoek

Bij de SPa is alles mogelijk

15 januari 2007 de Antwerpse gemeenteraad verbied het dragen van een hoofddoek.
Dewinter steund Patrick janssens.

2 juni 2007, één week voor de verkiezingen, Freya is niet tegen het dragen van een hoofddoek, maar heeft begrip voor Patrick want in Antwerpen is het anders !! dus in Antwerpen mag het niet.Wat is het nu ? is ze tegen of is ze voor.
De SPa zoals altijd horen zien en zwijgen en de leiders kunnen eventueel voor of tegen zijn maar de partij heeft geen standpunt.
Diezelfde leiders en de partij (Van de Lanotte)
hebben wel aan hun leden verboden een handtekening te geven aan klein links om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen.
’t Zijn ook die leiders die voor een lege stemrechtdoos algemeen stemrecht van de alochtonen gekozen hebben.
’t Zijn ook die leiders die voor wapen leveringen gestemd hebben aan Israël tijdens het Libanon conflikt.
’t Zijn ook die leiders die het Generatie pakt gestemd hebben.
’t Zijn ook die leiders die de vrije markt economie verdedigen.
Anders gezegd ’t zijn die zogenoemde socialistische
Leiders die Belgische en alochtone kiezers in de zak
zetten.
’t Is tijd om voor een andere politiek CAP te kiezen.
Belgische en Alochtone kiezers opgelet laat je niet voor de SPa kar spannen, een andere politiek is nodig CAP.

Heyndrickx E.

repliek op 'jozef': spreken

repliek op 'jozef':

spreken is zilver, zwijgen is goud.
Zeker als je beweert dat elke moslima onderdrukt wordt en de deur niet uit mag.
Ken jij eigenlijk wel een moslimvrouw? misschien wordt het eens tijd om ze te leren kennen.

Voor iedereen die de moed heeft om te vechten tegen zulke uitspraken en foute beelden, veel succes en hou moed!