Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

BORGERHOUT:Geen lang leven voor bordjes 'Zonder Jihad Straat'

BORGERHOUT:Geen lang leven voor bordjes 'Zonder Jihad Straat'

ANTWERPEN-De 'Zonder Jihad Straat' -bordjes die Vlaams Belang ophing vanmorgen langs de Turnhoutsebaan in Antwerpen,hebben daar niet lang gehangen.Vlaams Belang voerde deze actie tegen wat de partij 'de islamisering van Antwerpen'noemt.Filip Dewinter hing er een bord op met het opschrift 'zonder Jihad straat'een duidelijk verwijzing naar de bekende 'Zonder Haat Straat'-campagne.

De actie kon op weinig begrip rekenen bij buurtbewoners en winkeliers.Zij spreken van een provocatie.Al voor de actie van Vlaams Belang was de straat volgehangenmet de bekende 'Zonder Haat Straat' bordjes,die er kwamen na de racistische moordpartij van Hans Van Temsche in Antwerpen,en waar de Jihad-actie naar verwijst.
De bordjes die uiteindelijk wel opgehangen werden door Filip Dewinter,werden niet lang daarna al niet meer te bekennen.
Kort voor 11 uur verzamelde zich een twintigtal sympatisanten van VB op de Morkensplein in Borgerhout (Gemeentehuis).Daartussen enkele kopstukken zoals vroeger commissaris Debie en Anke Vander Meersch.
Na een paar uitwisseling van mening met mosslims begeven de sympatisanten van VB met een ladder tot op het einde van de Eliaertstraat waar Filip Dewinter 2 bordjes -zonder tegenstand(ers)- kon ophangen.
Na korte speach over deze actie,vertrok zijn delegatie terug richting stadhuis.
Zodra deze achter het hoekske waren verdwenen,werden de bordjes uit hun tijdelijke en kort lokatie,door een drietal mensen uitgetrokken,gescheurd ,op de grond gesmijten en vertrappelt.
Hier eindigde deze actie... 'zonder meer haat'
Tot echte incidenten kwam het dus niet.De politie hield een oogje in het zeil.
In de verspreide folder van VB vanmorgen in Borgerout, is er een verklaring aan de Antwerpenaars ,van Filip Dewinter met uitleg over deze ludieke(maar toch licht geprovoceerde)actie:
"Antwerpen islamiseert in snel tempo.Moskeeen,koranscholen en islamitische culturele centra schieten in bepaalde wijken als paddestoelen uit de grond.De moslimbevolking groeit snel terwijl de autochtone Antwerpenaren de stad verlaten.Binnen enkele jaren zullen bepaalde districten van Antwerpen een overwegend islamitische bevolking kennen.
Na het invoeren van gescheiden zwemuren in de stelelijke zwembaden,het voorstel van SP.a schepen Voorhamme om Arabisch als tweede taal in te voeren in het stadsonderwijs,het exclusief serveren van halalvoedsel naar aanleiding van schooluitstappen ook in het stelelijk onderwijs,raakte bekend dat onder druk van islamitische radicalen er heel wat snackbars,cafés en restaurants onder andere op de Turnhoutsebaan geen alcohol meer schenken.Reeds eerder verstoorden radicale moslims concerten in De Roma,die ze in strijd achtten met de islam.De islamisering rukt steeds verder op.Antwerpen dreigt Antwerpistan te worden.Vele Vlaamse Antwerpenaren voelen zich niet meer thuis in bepaalde wijken en buurten van onze stad.Arabische -winkelopschriften,Arabisch sprekende mannen getooid in djellaba en vrouwen met hoofdoek bepalen er het straatbeeld.Het is een illusie te veronderstellen dat de radicale islam streeft naar een zogenaamd multicultureel evenwicht.Hen interesseert alleen islamitischoverwicht.De multiculturele indoctrinatie heeft ervoor gezorgd dat we nauwelijks nog onze eigen Vlaamse en Europese identiteit en culturele eigenheid als Antwerpenaren durven te verdedigen.Wie dit wel doet,wordt onmiddellijk voor racist uitgescholden.Nochtans moeten we duidelijk durven zeggen dat wie hier als vreemdeling te gast is zich moet aanpassen aan onze waarden en normen,en aan onze manier van leven en zoniet terug dient te keren naar zijn land van herkomst!De islamisering dient te stoppen zodat de Antwerpenaren baas blijven in eigen stad!
Antwerpen is een stad zonder haat en dus zeker zonder jihad!"
Filip Dewinter
In een open brief aan Filip Dewinter betreurt de Antwerpse afdeling van zelfstandigenorganisatie Unizo de Vlaams Belangcampagne.
"Respecteer de campagne'Zonder Haat Straat'en misbruik en vervorm deze slagzin niet.Uw actie is een smet op deze stad.",staat te lezen in die open brief van Unizo Antwerpen.
De plaats die Vlaams Belang heeft gekozen om de slogan 'Zonder Jihad Straat' op te hangen,is volgens de zelfstandigenorganisatie niet willekeurig.
"De winkelas Carnotstraat-Turnhoutsebaan heeft het al jaren moeilijk.De laatste weken was het er niet altijd even makkelijk,maar de zelfstandige ondernemers zijn er uit het goede hout gesneden en zetten zich schrap om te overleven.Zij verenigen zich en strijden samen,over alle culturen heen,om hun winkelas terug tot bloei te brengen",luidt het.
Eerder reageerde ook de Winkeliersvereniging Voorstad-Turnhoutsebaan en de koepel van christelijke werknemersorganisaties ACW geschokt op de actie van Vlaams Belang.
Hieronder duidelijk fotoreportage.

PICT0014.jpg
PICT0056.jpg
PICT0074.jpg
PICT0090.jpg
PICT0173.jpg
PICT0112.jpg
PICT0126.jpg
PICT0134.jpg
PICT0183.jpg
PICT0193.jpg
PICT0201.jpg
PICT0207.jpg
PICT0211.jpg
PICT0222.jpg
PICT0227.jpg