Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stadsmuzikantenfestival Tongeren

Stadsmuzikantenfestival Tongeren

Zowel poppers, rockers als klassieke musici waren op 1 juli terug te vinden in en rond het Begijnhof van Tongeren, ter ere van het Stadsmuzikantenfestival aldaar.

Zowel poppers, rockers als klassieke musici waren op 1 juli terug te vinden in en rond het Begijnhof van Tongeren, ter ere van het Stadsmuzikantenfestival aldaar. Ze waren voor de gelegenheid omgeschoold tot stadsmuzikanten en traden op: zonder podium, zonder spots, enkelen met kleine geluidsversterkers, de meesten zonder. Puur natuur. Naakt, bijna. Geen hoge drempel tussen muzikanten en publiek, maar allen stonden een zondagnamiddag lang oog in oog met elkaar.
(bron: www.artuatuca.be)

1.jpg

Onder anderen Yasmine beet de spits af. Begeleid door een gitarist en violist, stelde ze haar jongste album "licht ontvlambaar" voor. De immer vrolijke en grappige Yasmine wisselde luisterliedjes af met interactieve publiek-momenten.

2.jpg

Yasmine.

3.jpg

Jonathan Vandenbroeck, dankzij zijn monsterhit "You don't know" dezer dagen beter gekend als Milow, warmde vingers en stem op in de koffer van zijn busje...

4.jpg

... om daarna het beste van zichzelf te geven, voor een màssa volk, aan de voet van een grote lindeboom.

5.jpg

"You don't know" werd, eerst voorzichtig, daarna wat overtuigender, meegezongen door iedere toeschouwer. Geen méns die dit lied niet kent intussen...

6.jpg

Ook Roland (half verscholen achter de pilaren van de gallerij) was van de partij. Hij bracht een blueszangeres mee (in het paars/roze kleedje). Hun muziek werd door het publiek gesmaakt op de binnenkoer van het Agnetenklooster. Onder hen ook burgemeester van Tongeren en (allicht aftredend) Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (niet op de foto).

7.jpg

Roland op de gitaar.

8.jpg

Yevgueni "light", zonder gebruikelijke drummer en electrisch gitarist, vulden de binnenkoer van de gevangenis van Tongeren met hun akkoestische versies van hits uit hun eerste album "Kannibaal", afgewisseld met recentere nummers uit hun jongste CD "Aan de Arbeid".
In beeld zie je v.l.n.r. zanger Klaas Delrue, toetsenist Geert Noppe en gitarist Maarten Van Mieghem

9.jpg

Een gedeelte van de binnenkoer van de gevangenis.

10.jpg

(sfeerbeeld)

11.jpg

In het publiek ook aanhang van Klaas vanwege Mobile School. Zo jong, en toch reeds geëngageerd in de wereld... Wie horen we nog klagen dat het de foute kant uitgaat met onze jeugd?

12.jpg

Onze voorlaatste halte: Guido Belcanto. Met enkele Franse chansons, maar ook met Nederlandstalige eigen en niet-eigen nummers, trok hij het publiek mee.

13.jpg

De prachtige tuin achter het Arrondissementscommissariaat was het decor voor zijn voorstellingen.

14.jpg

Een voor ons onbekende Lady Angelina bracht komische nummers ten berde, zichzelf begeleidend op accordeon.

Mooie foto's !!!

Hoezo, jullie kennen de Antwerpse Lady Angelina niet?

Zie ook Indymedia: BorgerRio, de achtste foto.