Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Luikse vrouw start petitie tegen separatisme (+/- 60.000 handtekeningen)

Luikse vrouw start petitie tegen separatisme (+/- 60.000 handtekeningen)

Een Luikse vrouw, Marie-Claire Houard, is gestart met een petitie tegen separatisme. Die heeft sinds de start, op 10 augustus, al bijna 60.000 handtekeningen verzameld.

De petitie vraagt "aan de politici om zich bezig te houden met de echte, en meer dringende, problemen van dit land zoals de werkgelegenheid, de veiligheid, de gezondheid, het welzijn, het milieu ..., zonder hun tijd en ons geld te verspillen met ruzies over zaken die alleen maar een kleine minderheid betreffen".

klik op de onderstaande url en teken de petitie

Pour l'Unité de la Belgique/ Voor de eenheid van België/

http://www.lapetition.be/petition.php?petid=408

petitie

heb in de late avond de teller van de petitie gevolgd tot na de 42.000
eindelijk ... mensen worden wakker
heb ook de Terzake op VRT gevolgd maandag 27/8 met Martens en Claes (voor het eerst ook wat redelijke praat gehoord, was al lang niet meer te horen, want vooral eenzijdig en oppervlakkig discours op onze V-van vlaams dus-RT)
ik onthoud :
1) dat voor veranderingen met 2/3 meerderheid je ook moet overleggen met (minstens) 2/3
2) dat het moeilijk kersen eten is aan tafel met de twee extremen : nva en fdf (in acw kringen weet ik dat er steeds grote reserve geweest is van het samengaan van nva met cd&v; de huidige radicalisering in Vlaanderen is daar een weer-spiegeling van : cd&v heeft grote winst, maar voor welke prijs ?)
de twee "wijze" ministers van staat hebben toch het belangrijkste niet gezegd (zie ook de tekst van de petitie) : er zijn veel belangrijker zaken om aan te werken dan waarover men nu bezig is
het ganse politiek kruim heeft het tegenwoordig over "wat goed is voor de mensen"; dat hangt natuurlijk af van welke visie men heeft of wat goed is voor de mensen (en de samenleving)
voor mijn part mag deze visie grondig verschillen van het huidige neo-liberaal en kortzichtig, individualistisch discours

Ik heb deze petitie ook vol

Ik heb deze petitie ook vol overtuiging getekend, zelden een petitie gezien die in zo'n korte tijd zoveel mensen bereid vond om ze te onderschrijven.

Dit moet wel zeer diep zitten bij het volk, horen we daarover echter iets bij de reguliere media ????

Eerst vandaag vernemen we er iets over dank zij indymedia.

Dit doodzwijgen vanuit de traditionele pers maakt het resultaat er echter alleen maar indrukwekkender op.

Hopelijk volgt er vanuit de kant van de initiatiefneemster nog een oproep tot een grote manifestatie, ze heeft nu immers de beschikking over intussen meer dan 48 000 e-mail adressen om haar oproep te lanceren(en dit is nog maar het begin).
Ik sta in ieder geval paraat en ik breng mijn ganse familie mee.
Het wordt tijd dat we die verzameling inboorlingen die denken dat ze goede, goeder, goedste bestuurders zijn eens grondig wakker schudden.

Vlaming of Waal zijn slechts voornamen onze aller familienaam is BELG.

Eendracht maakt macht

Eindelijk, ja eindelijk... wordt dit dan ook zoiets als een "0110"? De ingesteldheid lijkt quasi hetzelfde: bekrompenheid versus openheid. De politiekers snapten het toen ook niet. Nu de Nederlandstaligen nog mobiliseren voor deze petitie.

40.000

wil het aantal regelmatig verbeteren : men nadert de 60.000

eendracht maakt macht

beste walter
0110 was een goed en tof initiatief
Maar ik denk niet dat we op zo'n dinges Dewever,Dewinter, en alle andere oetluls van hun soort zien
en Leterme is een macht geile meeloper
Dus Walter we gaan ervoor om de vlaming met een goede wil te mobiliseren
Kleine anektode
Ik was als West Vlaming(abvv) op de algemene staking van Volkswagen mijn collegea van het ACV wilde niet gaan want het was een ver van zijn bed show
dus het zeg genoeg over acv acw boerenbonden allemaal fans van Leterme

leterme

hallo phillipe,

al kan ik je een stuk volgen wat betreft die fans van leterme, toch twee opmerkingen :
1) op basis van die ene anekdote zou ik niet durven zeggen dat gans het acw en acv slaafs yves leterme volgt
zoals jullie met het generatiepact hebben nogal wat wij in de christelijke arbeidersbeweging al vroeger ons lesje geleerd wat betreft politieke vrienden
2) misschien is je reactie ook wat plaatselijk gebonden; maar troost je : het bestaan van de zonnekoningen (de Stevaerten, de Dehaenes en de Verhofstadten)is kortstondig
ze bestaan immers niet echt : het zijn enkel schimmen gecreëerd voor de media (die ze dankbaar als stripfiguren gebruiken)
bedenk echter : zoals het klokje in West-Vlaanderen tikt, tikt het niet overal
en tenslotte ivm met abvv en acv (is eigenlijk hetzelfde met de tegenstelling walen-vlamingen) zou ik zeggen : laat ons ons niet van vijand vergissen
(is dat geen schone gedachte in het zicht van de komende sociale verkiezingen 2008)*
alvast veel succes gewenst bij deze verkiezingen

* niet te verwarren met de gewone verkiezingen die, als het zo verder gaat, weer eens zullen samenvallen met de onze

68182 handtekeningen !

Geen splitsing van België, geen splitsing van de sociale zekerheid, geen splitsing tussen Wallonië en Vlaanderen. Wij zijn nog altijd in de eerste plaats Belg. Ipv dat de 'regering' zich bezig houdt met deze kwestie zouden ze hun beter buigen over de echte problemen die zich voordoen in ons belgenlandje !

Waar ze nu mee bezig zijn is het de mensen zo beu maken dat ze op den duur gaan zeggen van 'splits die hele boel zodat we van dat gezaag af zijn op TV en in de kranten, de regering kan gevormd worden en er terug over de 'echte' problemen kan gepraat worden.".

Mensen laat jullie niet vangen en blijf opkomen tegen de splitsing. Hier gaat niemand beter van worden.

Toen ik de petitie ondertekende (tegengekomen in het Belang van Limburg) stond ik op de 53035ste plaats. En nog dagelijks stijgt het aantal.

Verspreid deze link zo veel mogelijk, het is nodig. Want diegenen die in de kranten reageren zijn vooral de rechtse kl****en die hun mening aan iedereen opdringen. En oh wee als je er durft tegen in gaan. Maar ik heb me nog nooit laten intimideren.

Go for it !

100.000 keren gezond verstand ???

wat zeg je van 68.000 ?
de petitie bereikt nagenoeg de 80.000
100.000 zou mooi zijn
zou zelfs opperhoofd Siegfried (Bracke dus) op de vrt er iets moeten over zeggen
en misschien ook wat in de ochtend op de radio, tussen twee jingels door