Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Naomi Klein ; de shock doctrine van het Kapitalisme

Naomi Klein ; de shock doctrine van het Kapitalisme

Naomi Klein blijkt niet alleen een erudit schrijfster te zijn maar ook een welbespraakt redenaarster. Deze boeiende lezing zal u shockbestendig maken tegen de klappen van het disaster-kapitalisme!

naomiklein.jpg

Naomi Klein treed in de voetsporen van Naom Chomsky...

Haar nieuwste boek; de shock doctrine van het kapitalisme, en bijbehorende video clip laten een indruk achter van scherpzinnige analyse. Ze beschrijft de problem/reactie/solution methode toegepast door neoliberale thinktanks die ze bovendien in een grappig spel van woorden met de tanks van het Tien a'men Plein vergelijkt. Ze kaart het fenomeen aan van crisissen die uitgelokt worden om de bevolking te doen vragen naar oplossingen die de machtselite al klaar had liggen.(oorlog, meer politie, verlies van collectieve rechten). In crisissen vragen de mensen naar krachtige centrale leiders met veel macht die in die periodes aan populariteit winnen.Zo hebben de leiders vrij spel hun eigen persoonlijke belangen door te drukken ten koste van het algemeen collectief belang.(Thatcher,Jeltsin,Bush,China)
Als mensen in shock zijn laten ze zich gemakkelijk 'mis'leiden.
De film bij haar boek.
http://youtube.com/watch?v=kieyjfZDUIc