Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Orde van Vlaamse advocaten: "War on Terror is vuile oorlog tegen de rechtstaat"

Orde van Vlaamse advocaten: "War on Terror is vuile oorlog tegen de rechtstaat"

BRUSSEL - De voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies heeft maandag in zijn nieuwjaarstoespraak zwaar uitgehaald naar de manier waarop volgens hem de War on Terror bezig is de rechtstaat uit te hollen, ook in België. "Onder het mom van bestrijding van terrorisme en grote criminaliteit vinden nieuwe aanvallen op het beroepsgeheim en andere waarborgen van het recht op verdediging hun weg naar onze regering, ons parlement en onze rechtbanken," zei hij.

"Wat internationaal verkeerd loopt weerspiegelt zich in onze Belgische wetgeving," stelt Stevens vast. "De advocatuur is door de War on Terror een advocatuur in tijden van oorlog geworden. Er wordt wereldwijd een vuile oorlog tegen de rule of law, de rechtstaat, gevoerd," aldus de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies. "Blijkbaar worden democratie en mensenrechten niet meer als grote wervende projecten ervaren," merkte hij op.

Controle?
Stevens was tijdens zijn nieuwjaarstoespraak niet mals voor het parlement. Hij vindt dat de wetgever onvoldoende zijn verantwoordelijkheid voor de rechtstaat opneemt.

"De inlichtingendiensten en het openbaar ministerie moeten niet op de stoel van de wetgever gaan zitten. (...) In een democratie zijn het niet de generaals, maar ook niet de procureur-generaal, geholpen door anonieme schaduwfiguren uit staatsveiligheid en inlichtingendiensten, die de wet moeten dicteren," zei hij. "Het kan niet langer dat de wetgeving gedicteerd wordt door binnen- en buitenlandse inlichtings- en veiligheidsdiensten en een federaal parket dat niemand kan controleren."

Terreuralarm
De OVB-voorzitter had ook harde woorden voor het gebruik van het terreuralarm, dat volgens hem "een sfeer van paniek in het publiek" onderhoudt en wordt misbruikt om "drastische, t.t.z. ondemocratische en rechtstatelijk bedreigende middelen" te vragen.

Als voorbeelden van 'regelrechte aanvallen op de mensenrechten' noemde hij o.m. de wet op de Bijzondere Opsporingsmethoden (BOM), de witwaspreventiewet en de BIM-wet op de Bijzondere Opsporingsmethodes voor Inlichtingendiensten. Die laatste wet werd onder druk van de Orde van Vlaamse Balies tijdelijk opgeborgen.

"De overheid mag niet afzakken naar het niveau van criminelen. Ook zij moet het spel volgens de regels van de mensenrechten spelen," stelde de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies. De OVB groepeert alle 8.500 Vlaamse advocaten.

Valse Vlag en informatie oorlog.

Heel veel respect voor wat jullie gedaan hebben dit laatste jaar en nu doen! Dank u dank u !!!!
Eindelijk mensen die hun verantwoording op pakken. De eerte in Europa!
Jullie stelling name is van cruciaal belang!!!
merci!

911 is een Valse Vlag aanval in de trend van Gladio en operatie Northwood en niks anders! Het is pijnlijk om dit onder ogen te moeten zien en hoe media en politiek zich laten mileiden.

Meer dan 60 % van de amerikanen en honderden hooggeplaatsen in de VS vragen om een nieuw onderzoek. Dit zijn niet de eerste de besten; professoren, militairen,FBI en CIA mensen,Piloten,Luchtvaart verantwoordelijken.
Wij hebben in Belgie een belangrijke rol te spelen in het centrum van Europa en hopelijk kunnen we binnenkort hun vraag publiekelijk mee ondersteunen en onze Historische schuld aflossen?

Het japans parlement organiseerde een hearing kort geleden over 9/11.
'De valse strijd tegen het terrorisme jaagt wereldwijd mensen tegen elkaar in het harnas' zijn de woorden van Amnesty Internationaal. Je zal zien wat er in pakistan staat te gebeuren; Een bloedbad. We gaan van genocide naar genocide!

Zonder het aanwijzen van de werkelijke daders van 9/11 kan de daaruit voortvloeiende war on terror wereldwijd niet gestopt worden en is het niet mogelijk onze rechtsstaat fundamenteel te verdedigen tegen een georkestreerde paranoia terreur dreiging alom.

Het is een internationaal opererende machts elite die zich bewust bezig houdt tweespalt te zaaien, en die wereld dominantie voor ogen heeft.(PNAC) Er zijn inmiddels 12 permanente legerbasissen in Irak, 9 in Afghanistan, Iran en Syrie worden ons momenteel verkocht in de media als gevaarlijke landen met de dezelfde technieken als met Irak.
In de hoorn van Afrika hebben ze nu ook al en bases.

Herinner u de couveuse babies story van een jonge dame op de vergadering van de veiligheidsraad van de UN, jaren 80.Dit bleek later een grote leugen opgezet door een spindokter van de president..... Daarop startte wel de eerste golf oorlog.
Het zijn beproefde technieken.

Wereldwijd zijn er 700 legerbasissen onder appel van Bush. Er vindt een spychologische operatie plaats met de media als instrument om uitbreiding van de oorlog aan de bevolking te verkopen..

Het is zo groots absurd dat een weldenkend mens niet kan bevatten wat er gaande is en vaak een psychologische muur optrekt om de waarheid niet onder ogen te hoeven zien.We zijn momenteel allemaal gevangenen van de propaganda.
Dit schrijft Craig Roberts ex pers verantwoordelijke van het Witte huis die ook om een nieuw onderzoek vraagt.

Het is verontrustend hoe anders het nieuws op Aljazeera.com is. Zoals Hitler al zei: Hoe groter de leugen hoe moeilijker te ontkrachten.

Ik begrijp niet hoe mensen zich met hand en tand blijven verzetten tegen deze feiten die hen toch ook aanbelangen en ons allemaal in gevaar brengen.

Voor meer info:
www.911belgium.com

The best War Ever 3 min.
http://www.youtube.com/watch?v=JRH2AVRNfDo