Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste etappe van de mars op Brussel voor mensen zonder papieren

Eerste etappe van de mars op Brussel voor mensen zonder papieren

Gisteren 25 mei is de Mars op Brussel van start gegaan. Eerste etappe: ca. 25 km van Veurne naar Diksmuide.

S5000436.JPG

Een kleine, maar dappere gids

Door het voorspelde regenweer aanvankelijk met slechts een beperkt aantal deelnemers. De hemel beweende het asielbeleid, maar van zodra we effectief op weg waren hield de regen op. Leuke symboliek toch wel. De rest van de dag enkel zonneschijn en een steeds maar aangroeiend aantal deelnemers.

In Veurne slechts een tiental deelnemers, maar vanaf Steenkerke waren we met 18. In Lampernisse zijn er dan nog een tiental manifestanten bijgekomen, om uiteindelijk met een behoorlijke groep in Diksmuide aan te komen. Aan het station stond het koor Wak Maar Proper ons op te wachten voor een meer dan gesmaakte muzikale ontvangst.

Onderweg hebben we heel warme reacties ontvangen. Een eerste al in Steenkerke, waar Willem Vermandere, “De Vluchteling” indachtig, ons courage, courage toewenste. Maar ook nadien enkel positieve respons: op het terras van Zoutenaaie was er een koppel die absoluut een Mars op Brussel t-shirt wilden kopen, achter de kerk van Lampernisse botsten we op een mobilhome toerist die ons absoluut een drankje wou serveren, …

De Mars op Brussel is dus klein maar krachtig van start gegaan. Zoals iemand in ons guldenboek schreef: “Ook Gandhi is alleen begonnen, hij is met duizenden aangekomen.” Wij zullen wel niet met duizenden toekomen in Brussel, maar de Mars op Brussel zal wel groeien en groeien.

S5000445.JPG

Willem Vermandere: "Courage kinderen, courage!"

S5000441.JPG

Lokale charme.

S5000453.JPG

Nog 10 km.

S5000457.JPG

Voor de IJzertoren

080525 MOB slot.jpg

Diksmuide. Allemaal samen op de foto.