Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] De laatste navette tussen Kortrijk en Doornik van ons leger

[Fotoreportage] De laatste navette tussen Kortrijk en Doornik van ons leger

KORTRIJK -- Op maandag 30 juni, mits een beetje vertraging door ACOD, was het de laatste keer dat er een busje vertrok van Kortrijk naar de kazerne van Tournai. Sinds 1968, dus toen onze huidige minister van ‘oorlog’ nog zijn plechtige communie niet had gedaan… is er al een busje vanuit Kortrijk naar de kazerne/opleidingscentrum van Tournai.

Bus3.jpg

De bus is dagelijks gebruikt door ongeveer een 35 militairen en militairen in opleiding.

De leiding van het leger denkt dat ze een argument hebben… Er zijn treinen van Kortrijk naar Tournai! Dit is waar… maar de directie weet, of wil niet weten, dat de treinen tussen Kortrijk en Doornik de verbinding niet kunnen/willen garanderen in Mouscron, in beide richtingen! Dit wil dus zeggen dat dit minstens 2 maal per dag 50 mininuten wachten op spoor 1 of 2! (uit ervaring weet ik dat het station van Mouscron nu ook niet zo veel te bieden heeft!).

“Het is gewoon schandalig dat er terug een stukje van de sociale salami afgesneden wordt! Maar ja, voor onze Generaal met eigen auto-en-eigen-chauffeur… deze mens moet niet thuis zijn voor de kinderen,” stellen de actievoerders in hun pamflet.

Lees ook: verslag op WTV.

bus2.jpg
Bus6.jpg
Bus5.jpg
Bus7.jpg
DSC_1017uitgesneden.jpg
Bus4.jpg