Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Doel voor een uitstap volgende weekend: de 34ste Doelse Feesten

Doel voor een uitstap volgende weekend: de 34ste Doelse Feesten

U dacht dat Doel al lang niet meer bestond of minstens vervallen was tot een doodse, leeggebloede ruïne? Fout! Doel-dorp kreeg er een boel nieuwe, creatieve inwoners bij en bloeit weer op. Als naar gewoonte laat Doel het eerste weekend van augustus aan duizenden bezoekers weer zien wat het te bieden heeft.

PICT0229.JPG

Op zondag 3 augustus kan wie wil genieten van het nieuwe Doel,zijn kunstzinnige verrassingen, zijn natuur,zijn Duimen voor Doel-festival,zijn weidse Scheldezichten.

Doel op het Internet:
www.doel2020.org
www.portofantwerp-theotherside.be
www.kunstdoel.net
www.duimenvoordoel.be
home.scarlet.be/be065885
http://gallery.mac.com:robbevh#100242

Zeg nee aan de vernietiging van een uniek dorp door de Vlaamse overheid! Roon uw solidariteit en kom naar de 34ste scheldewijding en Doelse feesten op zondag 3 augustus. 10 uur: Opening van de feesten, de dorpskom van Doel is volledig verkeersvrij.

Van 10 tot 18u kan u genieten van: Een grote rommelmarkt-feestmarkt met tientallen standhouders-oude ambachtenmarkt met o.m. vlegeldorsen, klopenmaken, bezembinden, pyrografie, mandenvlechten, spinnen en weven, glaskunst, siersmeden,... Marktkramen - infostanden van verenigingen - eetkraampjes - demonstratie liggende wip - diverse terrassen en podia in het dorp - springkasteel - kinderanimatie - fanfares en muziekgroepen op de verschillende podia in het dorp. Tentoonstellingen, zoals in het historische Hooghuis met kunstwerken en keramiek van Denise Aerts. Fotoexpo van Adriaan Noortman in De Doolen. Grote fototentoonstelling 'Kijken naar Doel' in het Ontmoetingcentrum met werk van Ulrich Van Spitael, Brandpunt 23 en Patrick Smeets. Schilderijen en grafisch werk van Doelenaars Ulrich Van Spitael, Dries Van Meervenne en Jeroen Van Craenenbroeck in 'het Hoeveke'(rectover de molen van Doel)
Ook Openluchttentoonstellingen: Doelgedichten - gedenkweide (in de Scheldemolenstraat onder de Scheldedijk) en Op zoek naar Suske en Wiske langs 'Het pad van het Verdronken Land' (rechtover de molen). Over de Stoet en de Scheldewijding dit: Om 14uur rondgang van de Beverse reuzen begeleid door de Scheldezonen uit Nieuw-Namen.

Om 15uur Plechtige Scheldewijdingsmis in de kerk van Doel met pastoor E.H. Van de Velde en aalmoezenier Dirk De Maeght.
Om 16uur vertrekt de fanfare met pastoor en gevolg naar de Scheldedijk voor de herdenking van alle overledenen van water en stroom.
Aansluitend is er nog een bootwijding en een vlootshow.
Maar alles begint zaterdag met 'Duimen voor Doel Festival'.

Wat is er mooier zijn dan een hele dag en nacht lang feesten en dansen,drinken en eten,op de tonen van het beste wat de balfolk te bieden heeft?
Dit jaar vindt het hele programma plaats op het binnenplein van De Doolen,wat de sfeer en de feeërieke atmosfeer nog kracht zal bijzetten.
Zaterdag begint deze om 16.30u en zondag vanaf 15.00u.
Duimen voor Doel is dit jaar volledig gratis.
Meer info op:
www.duimenvoordoel.be
Wij gingen alvast eens een kijkje nemen in Doel 8 dagen voor de Feesten,en vonden er alleen gezelligheid.
Bekijk ook deel II

PICT0342a.JPG
PICT0109.JPG
PICT0190.JPG
PICT0184.JPG
PICT0129.JPG
PICT0308.JPG
PICT0087.JPG
PICT0367.JPG
PICT0356.JPG
PICT0071.JPG

ben van de partij...

Ik kom alvast, ieder mens met nog een greintje zelfrespect... moet naar DOEL komen!!

vooruit met de geit!