Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

(Antwerpen) Das Mestizo Boot

(Antwerpen) Das Mestizo Boot

Zaterdagavond vond er in de luxueuze jachthaven van het Antwerpse Willemdok een reeks optredens plaats "ten huize van" Hubert Von Goisern. Het "huis" is in feite een schip dat omgebouwd is om als instant concertpodium te dienen op de vele steden die hij aandoet op zijn reisroute door Europa als ambassadeur voor de Europese Cultuurstad 2009 : Linz.

Onbestemd weer die namiddag, wat in een matige opkomst resulteerde, hoewel de sfeer en vooral de prestaties puik genoemd mochten worden.

De Antwerp Gipsy Ska Orkestra sloot fantastisch aan bij Amour Gaga, een kunstige Murga groep die geliëerd is met de Arenberg schouwburg.

Niemand twijfelde aan het vakmanschap en ervaring van een dame als Marie Daulne van Zap Mama, en toch wist de gastheer-band van Hubert hen de loef af te steken met een gevarieerd muziekoptreden dat niet onder één noemer te plaatsen valt. Invloeden van rock en blues, maar evengoed folk en jodel-elementen uit zijn "heimat" Oostenrijk. De bandleden zijn stuk voor stuk gedreven muzikanten en hun geheel bracht het publiek tot roeren of dansen. Door allerlei technische hoogstandjes konden de technici een gevoelige bijdrage leveren tot de impact van het concert.


Programma en informatie over dit evenement :

Hubert Von Goisern is een grote naam in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. Hij gaf sinds '88 méér dan 1000 concerten in maar liefst 21 landen en bracht in totaal 15 cd's en 4 dvd's uit. Hubert von Goisern bedacht het plan om - voorafgaand aan het feit dat de stad Linz in 2009 één van de twee culturele hoofdsteden van Europa wordt - met een muziekboot dwars door Europa te varen en op die manier de Europese riviersteden te verbinden door muziek.
Overal waar hij aanmeert, treedt hij op met lokale bands, die vervolgens allemaal een invitatie ontvangen om begin juli 2009 naar Linz te komen en daar samen deel uit te maken van een 3-daags festival.

In 2007 startte de tour in het Oosten van Europa, langsheen de Donau tot aan de Zwarte Zee, met een enorm schip waarop een heus concertpodium prijkt. Ze stopten in wel 25 havensteden en het was een groot succes! Dit jaar reist von Goisern met datzelfde giga bootpodium 'de andere kant' op: vanuit Linz naar de Noordzee. En wat zeker niet mocht ontbreken op deze tour is onze Antwerpse haven: op 2 augustus meert de ‘Von Goisern’ aan op het Antwerpse Eilandje, in het Willemdok!

Dit Europese project wordt feestelijk ontvangen door Fiëbre vzw, dat hier een super Mestizo event van maakt! Met Mestizo Club brengt Fiëbre steeds kunstenaars en artiesten met verschillende achtergronden en uit diverse kunstdisciplines bij elkaar. De Mestizo sfeer is er ook één van verrassende acts en animatie waarin circus, fanfares, workshops e.a. het publiek nooit vervelen. De von Goisern-set werkt ook vanuit het Mestizo principe en inviteerde reeds muzikanten uit Tibet, Boedapest, Afrika, … om hun band te vervoegen.

Op 2 augustus zal de Hubert von Goisern groep samen ‘op het water’ staan met de Antwerp Gipsy Ska Orkestra en het podium delen met niet minder dan Zap Mama. De Antwerp Gipsy Ska Orkestra bewees al ettelijke malen dat zij met hun feestelijke zigeuner-ska ritmes het publiek weten te bewegen. De combinatie van Oostenrijkse folkpop met de coole madammen van Zap Mama zal een uniek arrangement vormen. Vanaf 16u00 kan je reeds genieten van het kleurrijk spektakel en de special acts die MURGAfanfare Lamourgaga brengt. Frisse cocktails, Argentijnse wijntjes, sprankelende cava en burritos, Churrasquería (Braziliaanse BBQ van resto Fogos), empanadas, e.a. lekkernijen houden u de hele dag zoet.

[Bron: Fiebre]

http://www.hubertvongoisern.com

DSC1519.jpg

Linz : Cultuurhoofdstad 2009

DSC1549.jpg

Een gast(je) van de gast

DSC1570.jpg
DSC1617.jpg

Marie Daulne (Zap Mama)

DSC1626.jpg
DSC1631.jpg
DSC1678.jpg

Kesia Daulne

DSC1797.jpg

Darinka Tsekova op Gadulka

DSC2019.jpg
DSC2055.jpg
DSC2104.jpg