Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Kortrijkse jongeren serveren ‘vol-au-vent’

Kortrijkse jongeren serveren ‘vol-au-vent’

KORTRIJK -- de ’Habbekratsers‘ van K-town hadden zaterdag een unieke kans om eens een echt restaurant, van koken tot opdienen, open te houden.

DSC_4798 [].JPG

Terwijl ze al de keukengeheimen en culinaire wetenswaardigheden onder de dampkap van Greet (de kok van het Sociaal Tewerkstellingsproject Textielhuis) aan den lijve moesten ondervinden, stelde jeugdwerker Seppe de werking voor van ‘vzw Habbekrats’.

Seppe: ‘Habbekrats is een erkende jeugdvereniging in Vlaanderen. In verschillende steden hebben we afdelingen (Gent, Halle(vanaf 01.01.09), Antwerpen,…). Hier in Kortrijk bestaan we nog niet lang. Ons jeugdhuis/centrum is nog in aanbouw. We willen een ontmoetingsplaats worden voor jongeren van verschillende delen van de stad. We werken vooral samen met de buurtwerkers van De Lange Munte, De Venning, Veemarkt en Overleie. Deze wijken zijn de aandachtswijken van de stad.
We proberen activiteiten te organiseren voor de jongeren die niet direct elders te plaatsen zijn in het georganiseerd jeugdwerk. Daarom zijn er vormingen zoals ‘restaurant spelen’. We bieden ook doe-kampen aan in de Ardennen.’

En ja, wat stond er op het menu? Een lekkere soep, op basis van ajuin en witloof. De ‘chef-mixer’ was onder de indruk dat na een tijdje mixen de ajuinen verdwenen waren! Een tijdje later sneuvelde zijn duim bijna onder het veel te grote mes. Cafébaas Patrick is een uitstekende EHBO’er…
De ‘vol-au-vent’ was zeer lekker en de bediening was super.

Bedankt Nikita, Katjana, Frederica, Ertan, Haider, Kamuron + begeleiders Pieter en Seppe

Meer info op http://www.habbekrats.be en http://www.textielhuis.com

DSC_4802 [].JPG
DSC_4807 [].JPG

habbekrats rules

hoi allemaal
habbekrats is beestig
we zijn blij dat we jullie leren kennen hebben
en pieter ge zijt een loser
lol
kusjes nikita en frederica