Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

11 november in Stasegem

11 november in Stasegem

STASEGEM -- Ook in Stasegem, een Harelbeeks gehucht, tussen het kanaal Kortrijk-Bossuyt en de spoorlijn Brussel-Kortrijk is er dit jaar, zoals altijd een viering voor 11 november. De leerlingen van de gemeenteschool, dit jaar een 10-tal, gaan onder leiding van enkele leerkrachten naar het Te Deum in de kerk.

DSC_5022 [Desktop Resolutie].JPG

Al bij al is het jammergenoeg geen groots gebeuren... het Liberaal muziek komt samen in het café 'De Gilde' en dan gaan ze samen, in stoet, naar de kerk. Na het Te Deum in de mooie gerestaureeerde kerk is er nog een samenkomst aan het monument voor de Stasegemse slachtoffers van beide oorlogen. Niels Verleyen, 6de leerjaar, had veel last om de schoolvlag te dragen. Fran Platteau, 5de leerjaar - niet-confesionele zedenleer - wilde perse een hostie laten kleven aan haar gehemelte, tijdens het laatste deel van de mis.

Ja, dus na het Te Deum, volgde nog een toespraak van Jozef Vandierendonck (oudstrijdersverenigingen) en Schepen Filip Kets over de onzinnigheid van een oorlog... en daarop werden bloemen gelegd aan het gedenkteken van de slachtoffers van beide oorlogen.

DSC_5027 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5028 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5032 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5034 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5038 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5041 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5047 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5048 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5051 [Desktop Resolutie].JPG
DSC_5070 [Desktop Resolutie].JPG

11 november

elf november:
oorlog is erg, oorlog is verschrikkelijk
in Kongo zijn nu al 5 miljoen mensen vermoord door de inval van Ruanda
(in feite: van de USA, want die leveren het wapentuig en financieren de oorlog, Ruanda zelf heeft daar het geld en de machines niet voor),
in Afghanistan gaan belgische F16s van hoog uit de lucht de bevolking beschieten,
wanneer doen we daar iets aan ?

11.11... natuurlijk

11.11 natuurlijk!

Jef,

Natuurlijk is iedere oorlog verschrikkelijk!

Daarom vond ik het ook belangrijk om een verslag te maken voor indymedia van het (kleine) gebeuren rond 11.11 in (het kleine) Stasegem. Chapeau voor de 10 leerlingen en het handvol leerkrachten van de gemeentschool te Stasegem, de mensen van de fanfare,... die hun vrije 'feestdag' opofferden voor de optocht en bijzijn aan het monumen en Te Deum.

De oudstrijdersverenigingen zitten met een groot probleem... hoe brengen we de 11.11-boodschap aan de jongeren, op een moderne manier!

Misschien, kan Indymedia zich volgend jaar eens toespitsen om (foto/video)verslagen te maken van wat zich er in het Belgenland gebeurd op die dag...

Frank,