Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Rellen na Gaza-Betoging in Antwerpen

Rellen na Gaza-Betoging in Antwerpen

Toen de betoging na een uur werd ontbonden, probeerde een groep betogers (vooral jongeren tussen 15 en 18 jaar) naar de Joodse wijk te trekken om hun actie verder te zetten.

PICT0222-1.JPG

De politie had de wijk echter hermetisch afgesloten, waardoor er een kat- en muisspel ontstond.
Enkele administratieve arrestaties volgde. 2 politiemensen raakte gewond.
Een beeldverslag.

PICT0239.JPG
PICT0242.JPG
PICT0272.JPG
PICT0270.JPG
PICT0278.JPG
PICT0282q.JPG
PICT0298.JPG
PICT0294.JPG
PICT0310.JPG
PICT0337.JPG
PICT0319.JPG
PICT0320.JPG
PICT0348.JPG
PIC7.JPG

persbericht AEL over de betoging en de rellen

De Arabisch-Europese Liga heeft vandaag gehoor gegeven aan de onvrede over de huidige situatie in Gaza. Aan het kerkplein verzamelden een 1000-tal manifestanten om op te roepen tot onmiddelijke stopzetting van de agressie door "Israël" en opening van de grensovergang tussen Gaza en Egypte. Er werden slogans geroepen tegen "Israël" en de Arabische regimes. De manifestanten riepen slogans ter ondersteuning van het verzet. "Hamas, Jihad, Hizbollah" werd vaak gescandeerd.

Foto's van Mubarak, Bush en Olmert werden onder luid gejuich in brand gestoken. Na het serene middaggebed brak het moment van de speeches aan. Onze voorzitter, Karim Hassoun, nam het woord en veroordeelde "Israel", de steun van de EU en het verraad van de Arabische regimes.

Hij riep op tot de onmiddellijke stopzetting van de slachtingen op de bevolking van Gaza. Karim Hassoun benoemde verder de absurditeit om Hamas verantwoordelijk te stellen voor het verbreken van het bestand.

Hij riep op tot de ontmanteling van de zionistische entiteit als enige, duurzame oplossing voor het 'conflict'. De manifestatie werd na de speeches formeel ontbonden. Onze militanten hebben het geheel van de bijeenkomst in goede banen geleid.

In samenwerking met de lokale autoriteiten heeft onze lokale afdeling in Antwerpen de protesten gekanaliseerd en de onvrede over het stilzwijgen van de voortdurende slachting in Gaza een platform gegeven. De samenwerking met de autoriteiten verliep correct en we hebben het einde van onze betoging duidelijk aangegeven. Ondanks de oproepen van de AEL om na de manifestatie naar huis te gaan, heeft een beperkt groepje zich verplaatst richting de Turnhoutsebaan. Hun woede is begrijpelijk, maar het schaadt onze zaak op de lange termijn. De aandacht wordt ten onrechte verplaatst naar de rellen. De AEL betreurt de gang van zaken en roept politiek en media op zorgvuldig en nauwkeurig te berichten over de protesten in Borgerhout. Die woede is gekoppeld aan racisme, uitsluiting, discriminatie en het gebrek aan toekomstperspectief en vond vandaag een uitlaatklep. Dit mag het democratisch recht op vreedzaam betogen nooit in het gedrang brengen.

De AEL zal zich beraden over toekomstige acties om de situatie in Gaza blijvend onder de aandacht te houden.

Perbericht AEL

Rede waarom ik als neutrale (pers)fotograaf 2 reportages op Indymedia heeft geplaatst:Eéne over de betoging zelf van AEL,ééne over de rellen en woede van een aantal jongeren.
Deze fotoreportage staan duidelijk los van mekaar.Ook los van de plaats(Kerkplein)van de betoging zelf.Hoopt heeft iedereen het zo begrijpen.

correct

Dat heb je goed gedaan, John. Bedankt.

Aan de ael

Ik woon zelf in antwerpen en vindt dat een betoging vreedzaam zou moeten verlopen.Welk nut heeft het om andermans eigendom te vernielen terwijl je juist oproept tot vrede en een eind aan alle geweld. Mensen (of bepaalde jongeren) die niet weten hoe zich te gedragen op een (vreedzame) betoging zouden op zijn minst er op moeten worden aangesproken door de ael om toekomstige incidenten en negatieve mediaberichten (zoals recentelijk nog) te voorkomen.Dit zinloos geweld helpt niemand en zeker niet de palestijnen van gaza.Het reduceert de ael tot een groepje hersenloze hooligans wat uiteraard niet het geval is.De ael is veel meer dan deze relletjes (waarbij de politie zelfs niet aan het provoceren was).

wanneer in gent?

na fysieke agressie door Voorpost mitanten op mezelf (neus gebroken en oog doorboord met glas, zwelling van de kaak, schedel en jukbeenderen) is het tijd om in Gent ook iets te doen.

ik ben een kaart aan het maken met mogelijk plaatsen voor "vreedzame" acties in Gent.Pleinen, straten en gebouwen.
VOORSTEL: zondag:uur, route en soort eigen ordedienst te bekijken.Mogelijk eindpunt.van beverenplein, WONDELGEM

type actie:direct action en betogingen doch "vreedzaam".
lessan van Genoa en Seatle omzetten in een krachtig signaal-dmv
DIRAC groepen en SOORTEN ACTIES GEGEVEN INTERESSE:
TONEEL, BLOKKADES, VERZAMELINGEN, "FAKKELS"

RADICALE OPPOSITIE TEGEN ZIONISME EN FASCISME
PALESTINA VRIJ
DISCUSSIE EN OVERLEG TUSSEN DIE VERZETSGROEPEN EN METHODES.

KARAKTER.onaangevraagde en goed geplande acties en marsen die symbolische plaatsen "bezoeken"

mogelijk contact 0499 166 213.
Voicemail. antwoord indien serieus
KDR

Geweld lokt geweld uit

KDR is een agitator die niets vermeld over het verloop van zijn ontmoeting met "Voorpost" militante(n) uit Luik. Hier heeft hij het over militanten, in een ander bericht over één Luikenaar. Hoe het zover is kunnen komen dat hij één vuistslag kreeg laat hij buiten beschouwing. Gevolg van een verregaande provocatie dunkt me.
En lap, dat is dan voldoende om heel Gent overhoop te zetten en op te roepen tot actie en zo mogelijk ook in Luik te gaan provoceren (of is het een wraakactie, vermits hij "zelfs het adres kent").


Wat betreft de manifestatie waarvan oorspronkelijk sprake :
Vele Vlamingen walgen ook van de politiek die Israel voert t.a.v. de Palestijnen en wensen wellicht ook te protesteren. Maar indien zo'n manifestatie op de been gebracht wordt door AEL zal de meerderheid weinig zin hebben hierbij aan te sluiten. Wie wel op zo'n protest af komt zijn medestanders van AEL met een (terecht) woedegevoel tegen de staatsterreur van Israel, die oprecht meeleven met hun broeders en geloofsgenoten in de bedreigde gebieden. Niets mis mee.
Maar een betoging organiseren in een schoolverlof, centraal in een wijk waar vooral "Noordafrikanen" wonen, is vragen om een toeloop van heetgebakerde jongeren die hun kans grijpen om gesterkt door de groep en onder vermomming van palestijnen-sjaaltjes kabaal te maken en zinloos geweld te plegen. Cfr. de man wiens auto ineengeslagen werd aan de Rooseveltplaats en zegt :"En ik was dan nog sympathisant".
Uit de foto's blijkt dat zich tussen politie en manifestanten een lijn optrok van (duidelijk reeds iets oudere) mensen, wellicht geliëerd aan de organisatie, die probeerden de gemoederen te bedaren en ergere incidenten te voorkomen.

Opvallend was ook weer Terzake op Canvas. Naar aanleiding van de manifestaties werden er twee personen uitgenodigd: een man van Broederlijk Delen en een redacteur van Joods Actueel. Waarom geen woordvoerders van een Palestijnse organisatie en een afgevaardigde van de Israelitische ambassade ? De Joods Actuele man begon te protesteren dat de Joden in Antwerpen geviseerd werden, terwijl zij slechts Jood zijn en niet rechtstreeks iets te maken hebben met de politiek die Israel voert. Langs de andere kant stak hij wel de beschuldigende vinger uit naar Hamas die zijn raketjes afvuurde. De twee gezichten van "de Joden". Het gros heeft immers een dubbele nationaliteit en voor de mannelijke en niet streng religieuzen onder hen geldt dan nog dat ze legerdienst volbrachten in hun "beloofde land" (vaak dus acties tegen de Palestijnen, of hebben ze nog andere "vijanden" ?). Tijdschriften zoals J.A. zijn vol zelfophemeling van hun eigen gemeenschap met weinig interactie tot de hen omringende gemeenschappen, en verwijzen steeds naar de onlosmakelijk band tussen de Joden en het hen door G'd geschonken land. De desinformatie die hier verspreid wordt leidt tot een wereldvervreemding die niets bijdraagt tot een oplossing.

Tot slot: reeds jaren wordt er wereldwijd geprotesteerd door burgers en politici tegen de wijze waarop Israel de Palestijnen op onmenselijke wijze behandelt. De machtigste staten alsook de VN veroordelen Israel hierom, maar steeds zonder gevolg. Israel heeft een vrijgeleide (zij, en niemand anders zijn DE slachtoffers van de hele wereldgeschiedenis, een argument dat telkens weer uit de kast komt en bewust levend gehouden wordt) die hen oppermachtig en ongenaakbaar maakt. Ze mogen martelen, bombardementen uitvoeren, atoomwapens bezitten, bevolkingsgroepen gijzelen en in het verdomde Gaza-hoekje duwen, ieder protest daartegen wordt beschouwd als zijnde antisemitisch. Nu ze als staat bestaan zullen ze dat met hand en tand verdedigen, zelfs al is de rest van de wereld tegen hun beleid. Een oplossing zal er wellicht nooit komen.

met dank voor uw commentaar

als de Staatsveiligeheid of Zionisme of Fascime rechtstreeks mag posten, ik dan ook?
ik weet u bent en u weet wie ik ben.
Waar hebt u dat detail over Luik gelezen op de site?????????

ZIONISME-VLAAMS BELANG-STAATSVEILIGHEID: 1 pot natKDR, 07/01/2009 – 00:53

eerder werd een artikel met foto van me geweigerd op INDYMEDIA.
Bij deze een 2de poging met kort 3 data.

2 januari: word ik in een zwaar maffiacafe in Gent neergelegd door een Voorpost-militant die ondanks mijn bewusteloze toestand wou verder gaan met schoppen en slaan.Ik was toen aan het discussieren met een HAMASmilitant over de SMS "Les musulmans du GAZA appellent au nom de Allah les musulmans du monde a leur supporter, avec n'importe quelle tactique".
Deze codetaal kan tegen betogers gebruikt worden, zeg ik.
3 minuten later leeg ik de straatstenen voor een aanstormende bus.In de ambulance hoor ik dat er geschoten werd.
heb je daarover iets gelezen of gehoord in de PERS.Ik ook niet?

moordpoging nr 3 op me in 3 jaar.
zie eerder: http://www.indymedia.org/nl/2005/04/114705.shtml

4 januari: loop ik TV van het Vlaams Belang tegen in Charlerloi."Ik ga ze allemaal oplazen", hoor ik hem zeggen nadat hij was aangepakt door het FdF. Hij legt een rode zak in een vuilbak aan Charlerloi station en gooit een lucifer erin.ik vermoed iets als een MOLOTOV.

pas 1u30 later bel ik naar de politie om aangifte te doen.
"Waar hij zich bevindt", hoor ik op de achtergrond.Dat is dus de BOB die meeluistert zoals steeds geweest is toen ik in Gent leefde.ik gooi de GSM dan maar in een toilet van een Brussels CAFE.

5 januari: sta ik op Zaventem, ondervraging door de politie. Wat ik de laatste dagen gedaan heb, als ik in Charlerloi geweest en, etc.Ik leg geen verklaring af en vlieg naar INDIA.

Is het plaatje compleet?
Zionisten huren Vlaamse fascisten om activisten (in het buitenland) neer te leggen en worden daarbij gedekt door de Staatsveiligheid.

Ik weiger uit schrik voor mijn integriteit mijn naam te publiceren en zal de Staatsveiligheid al teleurstellen.In het hotel waar ik schrijf ben ik morgen alweer weg.