Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jos Nemeth: informant: dossier.

Jos Nemeth: informant: dossier.

Over de ontmaskering van informant Jos Nemeth, die actief was in de brede linkse beweging is al wat verschenen, onder meer door Douglas de Coninck in De Morgen, en ook op Indymedia.

verrader.JPG

Ondermeer in volgende artikels:

http://antwerpen.indymedia.org/node/1503
en

en: http://www.indymedia.be/en/node/35840

Dit is een samenwerkingsverband van vele activisten die gedurende maanden hebben gespit en gegraven rond de figuur Jos Nemeth. Het is ook niet meer dan logisch, dat iedereen toegang krijgt omtrent het ganse onderzoek. Dat begon met een inval van de Federale Gerechtelijke Politie Dendermonde, na een anonieme brief die op dat Parket belandde. En het door de mand vallen van Jos Nemeth, tijdens een voorbereidende meeting van het klimaataxiekamp. Het Parket van Dendermonde wil de ganse zaak seponeren en liefst van al het dekseltje op het stinkend riool houden. Helaas voor hen...Wij maken allen deel uit van de brede linkse beweging,waarin politionele en veiligheidsdiensten maar al te graag spioneren. Alhoewel we niets te verbergen hebben. Dat men figuren zoals Jos Nemeth inzet, om personen en organisaties in een slecht daglicht te stellen en te criminaliseren is bij ons allen geweten,....
 
Wij mogen ons echter niet laten lamleggen door zulke provocateurs van “het establishment”. Tijdens het ganse onderzoek is dan ook een duidelijk signaal gestuurd naar zowel Parket,politie -en veiligheidsdiensten:wij laten ons niet intimideren.
 
In bijlage (Word-versie ) dus een overzicht van het hele verhaal..
 
·         Inval van federale gerechtelijke politie naar aanleiding van een anonieme brief.
·         Het trachten inbeslagnemen van een perskaart van Indymedia.be op last van Parket Dendermonde.
·         Een Parket dat tot driemaal liegt omtrent een fout teruggeven computer én stelende politieagenten.

·         Het door de mand vallen van informant Jos Nemeth.
·         Confrontatie met zowel Parket als politie ivm met één van hun eigen informanten.
·         Een gerechtelijk onderzoek dat er in feite geen blijkt te zijn. Maar eerder een poging tot toedekken van zowel justitiële als veiligheids-drek.
 
We raden iedereen aan, om het ganse Word-dossier dan ook aandachtig te lezen,.....(bovenaan in bijlage).

Audiobijlage.

Voor een audiobijlage volg deze link:

http://www.indymedia.be/nl/node/35890

Knap!

Een knappe samenwerking van verscheidene mensen met idd een duidelijke boodschap naar zowel veiligheids en politionele dienstjes: We laten ons niet doen.

Het Parket van Dendermonde zal idd wel verveeld zitten met het zaakje: ze krijgen hun informantje Jos Nemeth terug,.."logisch" dat ze de gevraagde opsporingshandelingen niet willen uitvoeren,...bij welke 'runners ' van Joske zou men dan uitkomen,...

Het valt te hopen dat er meer mensen zaken als deze in de openbaarheid brengen en de confrontatie met deze dienstjes en hun praktijkjes durven aangaan!

Jos wijzigt weer,...

Jos wijzigt opnieuw zin versie over de MP3-speler,...

Eerst was het dat iedereen wist dat Jos opnames maakte van vergaderingen(wat niet klopt),
daarna was het dat hij die gebruikte als houvast voor Johnny (opdat die vergaderingen zou kunnen volgen),
dan was het weer de volgende uitleg:

“Ik geef toe dat ik de vergadering heb opgenomen. De mensen van het kamp wisten dat ook. Ik heb gezegd dat ik bepaalde dingen zou opnemen. Ik wou eens een vergelijking maken tussen vergaderingen van nu en vergaderingen van vroeger. Met een paar oude bokken zoeken we uit waarom er nu minder volk op afkomt dan vroeger.”

Gisteren in de Gazet van Antwerpen wijzigde Jos zijn verhaal nogmaals; nu is het: "Dat komt omdat ik rigoureus dagboeken bijhoud van alle acties".

Ook over Johnny, die uit de biecht klapte over Jos zijn contacten met veiligheidsdiensten wijzigt Jos alweer het verhaal:

Eerst zou Johnny drugs hebben toegediend gekregen, daarna was het drank, (terwijl door verscheidene activisten wordt tegengesproken dat Johnny dt weekend dronken was) en terwijl Johnny zijn relaas over Jos deed tijdens de dag op 28 juli, zegt Jos nu dat het s' avonds was,...en noemt hij Johnny labiel,...

In de verschillende artikels " Jos Nemeth: dossier" die op verschillende Indymedia's zijn gepost, valt er in het Word-document (foto's van gsm)op dat Johnny wel degelijk op datum van 28 juni een bericht stuurde "Hij is alles aan het doorgeven" en op datum van 29 juni " Doe het weg hz in uitzicht" waar Johnny probeerde te waarschuwen om de MP3-speler van Jos weg te doen,aangezien er blijkbaar een huiszoeking in aantocht was,...

Was Johnny toen hoegenaamd ook nog steeds onder invloed van drank of drugs?

Jos: spreek de waarheid,...je maakt het je alleen maar moeilijker zo,...

Kijk, we weten dat in een

Kijk, we weten dat in een ver en moeilijk verleden Anja informant was voor de Antwerpse politie. Later in al de ALF-heisa heeft ze dingen getipt aan het gerecht. Tot zover het verre verleden.

Nu zien we dat ze niet bepaald "voorzichtig" omspringt met informatie die mogelijk bij het gerecht terecht kan komen. Nu claimt ze ook dat die pipo van een Jos haar op het idee gebracht zou hebben om in de kerncentrale van Doel binnen te dringen, met andere woorden, dat ze zich wel heel gemakkelijk laat beïnvloeden.

Zij mag een vriendelijke meid zijn met veel goeie wil, en ik bedoel dit niet als een soort verkettering, maar zij is zachtjes gezegd een beetje naïef en onvoorzichtig, plus een magneet voor politiediensten, dus kunnen de andere activisten nu eindelijk eens zelf wat voorzichtiger zijn wat betreft de informatie of verantwoordelijkheden die ze aan Anja toevertrouwen? Dank u.

@ Dirk: Blijkbaar heb je het

@ Dirk: Blijkbaar heb je het wat moeilijk met het feit dat het dossier rond Jos Nemeth is samengesteld én naar buiten gebracht in overleg met advocaten en al diegenen die aan dit dossier werken.Dus niet Anja alleen. De 21 blz tellende verklaring werd eveneens door en met onderling overleg samengesteld, Anja was slechts de boodschapper om deze verklaring te gaan afleggen,..dus als je met scherp wil schieten, dan moet je op ons allen schieten,...de strategie die wij hebben besproken om om te gaan met dit dossier ligt nu eenmaal in vele handen,...

En wat Jos betreft,...we zijn met zijn allen in zijn val gelopen,...we zijn allemaal zo naief geweest en hadden niet door dat Jos een informant is.We hebben allamaal boter op het hoofd qau onvoorzichtigheid,...en we kunnen door het geval Jos alleen maar lessen trekken om nog voorzichtiger te werk te gaan en alert te zijn,ondanks het feit dat wij in feite niets te verbergen hebben.

En je verdraait dan ook nog het één en ander, namelijk; het is niet zo dat Anja claimt dat Jos haar op het idee bracht om de kerncentrale binnen te dringen,het idee om de kerncentrale van Doel te gaan inspecteren is ontstaan met een uitspraak van Jos, een zin,...die is blijven hangen.Jos heeft haar zeker geen opdracht daartoe gegeven en daar is Anja steeds heel duidelijk in geweest : het was en is haar eigen keuze geweest.

Blijft er natuurlijk wel over dat als Jos alles doorsluisde aan zijn "dienstje" dat deze dus perfect op de hoogte waren en lieten begaan,..het geen in België uitlokking noemt en bij wet verboden is,....

Ik hecht weinig geloof aan

Ik hecht weinig geloof aan het hele dossier omdat ik niet overtuigd ben door wat als 'bewijsmateriaal' wordt gepresenteerd. En ik heb op de persconferentie niet gemerkt dat Anja door velen wordt gesteund. Ik stel zelfs vast dat Friends of the Earth op hun website Jos Nemeth gewoon laten staan als contactpersoon. Ze hechten er dus blijkbaar niet veel belang aan.

Wat het dossier betreft: ik sta een beetje versteld van wat Anja zoal aan de Federale Gerechtelijke Politie wenst te gaan vertellen. Anja deed dat in het verleden al, maar het verbaast me dat ze dat blijkbaar nog altijd doet. Ze geeft vrijwillig allerlei informatie die de beweging alleen maar schade kan toebrengen. Het getuigt overigens al van een naïef geloof om te denken dat de politie behulpzaam zal zijn in zo'n zaak. Anja beschouwt de politiediensten blijkbaar nog altijd als haar vrienden. Ik denk dat ze zich daarin vergist.

Ik lees in het dossier ook dat de politie op de in beslag genomen computer niet alleen fragmenten heeft aangetroffen van de anonieme brief maar ook van de opeisingsbrieven ivm de recente ALF-acties. Ik hecht geen enkel geloof aan de suggestie dat Jos Nemeth daarvan aan de basis zou liggen.

Het lijkt me allemaal te sterk op het verleden van Anja: eerst is Lindsay de schuldige, dan Geert, dan Peter en nu Jos. Erg geloofwaardig kan ik dat allemaal niet meer vinden, het spijt me.

Friends of The Earth

De enige reden waarom Jos Nemeth nog op Friends of The Earth is terug te vinden is omdat de ontslagpapieren nog niet in orde zijn (moet via Belgisch Staatsblad) overigens, nogmaals: hetgeen Anja verklaarde aan de Federale Politie Dendermonde is in overleg met activisten en met advocaten,...natuurlijk verwachten wij niet dat de politie behulpzaam zou zijn, ze worden gedwongen om opsporingshandelingen te stellen naar één van hun eigen informanten,..pech voor hun, de kracht van ons,..

Men heeft aan Anja de vraag gesteld of zij de opeisingen op de site van Bite Back heeft gezet, men heeft daar géén sporen van aangetroffen, de sporen die op Kurt zijn computer zijn aangetroffen zijn sporen (fragmentaties) van de opeisingsbrief, waarin Jos Nemeth na een schriftproef dezelfde schrijffouten bleek te maken,...meer nog; Jos verklaarde in zijn verklaring dat hij die bewuste opeisingsbrief in de pers had gelezen,..terwijl die nooit in de pers is verschenen, en hij toonde bijzonder veel belangstelling rond de nieuwe gepleegde ALF-feiten,...het zijn figuren als Jos die op vraag/opdracht van veiligheidsdiensten worden gebruikt om mensen te criminaliseren,...

En wat Lyndsay en Geert betreft, deze hebben zeker ook geen aureooltje boven hun hoofd, gezien het vonnis letterlijk weergeeft hoeveel maal zij anderen beschuldigd hebben, ...(geïncrimineerd)

Wat is dat voor een vreemde,

Wat is dat voor een vreemde, ongeloofwaardige uitleg over Friends of the Earth? Alsof Friends of the Earth hun website niet kunnen veranderen vooraleer het Staatsblad gepubliceerd is. Bovendien was Jos - voor zover ik begrepen had - vrijwiliger voor FotE. Daar heeft het Staatsblad al helemaal niets mee te maken.

In het dossier staat meer dan wat hier over de computer wordt gesteld: er zijn op de computer sporen aangetroffen van de anonieme brief én sporen van de opeisingsbrieven. Zo staat er in PV011169/2009 van 26/11/09 (dat in het dossier zit) letterlijk:

“Op uw PC die werd in beslag genomen naar aanleiding van een ander onderzoek, werd een aantal tekstfragmenten aangetroffen die betrekking hebben op de feiten, meer bepaald de acties in Lokeren Zuidstraat, Gel Westerhoeve en te Mortsel. Hoe komen deze tekstfragmenten op uw PC?”

En er staat ook:

“De aangetroffen tekstfragmenten komen letterlijk voor in een opeising die is verschenen op het internet, meer bepaald de site van ‘BITE BACK’ Hebt u deze opeising laten verschijnen op de site?”

Het gaat dus niet alleen over de anonieme brief zoals hier door 'Samenwerking' leugenachtig wordt gesteld.

Doodsbedreigingen,...ed

Op de site van IMC Antwerpen werden reacties van dirkje verwijderd wegens beledigingen aan het adres van de milieu-en vredesbeweging,"stinken in de wind", "beter werk gaan zoeken ipv van op de kap te leven van de belastingsbetaler" , "overjaarse hippies" " en onder de grond steken, dicht bij de natuur,met Anja als eerste" en verder was er nog wat gescheld als zijnde dat iedereen "idioten zijn die niet voor rede vatbaar zijn".

Dat is dus de strategie van

Dat is dus de strategie van Indymedia Antwerpen? Een bedreigende post plaatsen op dezelfde naam als iemand anders om dan alle reacties van die persoon te kunnen verwijderen? Interessant, te meer daar men bij indymedia via de IP nummers of het e-mailadres zeker kan vaststellen dat die posts niet van dezelfde persoon komen.

Ik heb in mijn naam louter vragen gesteld. Ik ben niet verantwoordelijk voor scheldtirades die onder dezelfde naam gepubliceerd worden. Maar het is een interessante truc. Zeker de moeite om te onthouden...

De informatie die hier over

De informatie die hier over Friends of the Earth wordt gegeven, klopt niet. Jos Nemeth zat in de RvB van november '08 tot maart '09. Daarna heeft hijzelf ontslag genomen zoals voordien overeengekomen was.

Dat ontslag is al lang betekend en gepubliceerd in het Staatsblad.

Het klopt evenmin dat Friends of the Earth in het Waasland maar één lid zou hebben.

Jos Nemeth blijft als contactpersoon op de website vermeld omdat FotE voorlopig geen reden ziet om hem te verwijderen. Hij is occasioneel ook nog aanwezig op de vergaderingen.

Parlementaire vraag gesteld rond Jos Nemeth

Van op radio-centraal:(link):

http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=744

Naar aanleiding van de berichten als zou Jos Nemeth, een man van ”Friends Of The Earth”, een infiltrant zijn van de miitaire geheime dienst, vroeg Patrick Vankrunkelsven (open-VLD) in de Senaat aan de bevoegde minister (Delizee) of er inderdaad van infiltratietechnieken gebruik gemaakt wordt.
Als antwoord loog de minister dat de wet gevolgd is. “pertinent onjuist” zegt Vankrunkelsven.

Vankrukelsven heeft er enerzijds een probleem mee dat de regering de wet overtreedt . Maar hij vindt het ook storend dat veel geld en middelen worden ingezet tegen pacifisten. “Mensenhandel, witte boord criminaliteit en terreur zouden prioritair moeten zijn, niet het dwarsbomen van de vredesbeweging.”

Een interview met Vankrunkelsven over de betreffende kwestie kan je in de link op Radio Centraal vinden.

Jos bij FoE?

Na het incident met de MP3-speler hebben we Jos hier niet meer gezien,...

En naar mijn persoonlijke mening verschijnt hij beter ook niet meer,...

Brief aan Procureur-generaal Gent.

Geachte,

Ik had graag via U antwoord verkregen op onderstaande vragen.

Op datum van 19/06/2009 vond er in mijn woonst een huiszoeking plaats door de Federale Politie Dendermonde die kaderde in het gerechtelijk onderzoek geopend door Procureur Des Konings Annelies De Cauwer gekend onder dossiernummer: De 45.99.400283/09/1.

Mijn computer werd toen in beslag genomen.

Op datum van 03/07/2009 kwamen gerechtelijk commissaris Theofiel Laceur en hoofdinspecteur Lieven Vandael deze terugbrengen. Doch bleek dat zij toen de verkeerde bij hadden. Het betrof een foute computer met serienummer CZD605002Z met in potlood het opschrift “ De Gelder”. Op het PV van de verwisseling ( 006855/2009) staat de foutief meegebrachte computer doorstreept.

Op datum van 01/12/2009 verscheen er door Douglas De Coninck, journalist bij De Morgen een krantenartikel over de foutief teruggegeven computer. Procureur des Konings Jan Kerkhofs, stelde toen “dat het ganse verhaal van a tot z verzonnen was”, en “dat uw krant zich belachelijk gaat maken als u hierover publiceert”. Douglas De Coninck confronteerde het Parket echter met PV nr 007009/2009 opgesteld door gerechtelijk commissaris Wim Van Der Biest van de CCU Dendermonde waarin duidelijk toegegeven wordt dat de PC verwisseld werd.

Doch hield het Parket van Dendermonde nadien in hetzelfde krantenartikel vol dat ze met de verwisselde PC nooit bij mij thuis hebben gestaan, hetgeen dan zwart op wit wordt tegen gesproken door het PV van 03/07/2009 (006855/2009) waarin de foutief meegebrachte computer in staat doorstreept.

Mag ik benadrukken dat ik in alle dossiers mijn volledige medewerking heb gegeven , om deze zaak die mij werd aangekondigd als prioritair een zo snel mogelijke teruggave van mijn materiaal te bewerkstelligen. Doch een goede huisvader toont het parket zich niet en dan appelleer ik hier terug naar wat hierboven staat geschreven met de nodige PV nummers. Mag ik u verzoeken om enige verduidelijking over deze handelswijze ,

Hoogachtend,

Kurt Van Iseghem

Het antwoord lees je hier:(kopie brief)

http://antwerpen.indymedia.org/node/1517#comment-488

.Wordt uiteraard nog vervolgd.

Parlementaire vraag van Renaat Landuyt SP.A

Auteur Renaat Landuyt, sp.a

Departement Minister van Justitie

Sub-departement Justitie

Titel Verdachten. - Verkeerdelijk meegeven van computers. (MV 17360)

Datum indiening14/01/2010

Taal N

Status vraagVraag verzonden naar departement

Termijndatum22/02/2010

Vraag

Op 19 juni 2009 vond een huiszoeking plaats bij Anja Hermans in Beveren, naar aanleiding van een anonieme brief aan het parket van Dendermonde waarin Hermans ervan werd beticht achter een reeks nieuwe aanslagen te zitten van het Animal Liberation Front (ALF). Hermans was eerder al veroordeeld tot vijf jaar cel voor haar betrokkenheid bij een vijftiental aanslagen op hamburgerrestaurants en vleesbedrijven.

Bij deze huiszoeking werd haar computer in beslag genomen. Anja Hermans zelf moest mee voor ondervraging. Uiteindelijk mocht Hermans diezelfde dag al terug naar huis omdat niets verdachts werd ontdekt. Op 3 juli 2009 bracht de federale recherche van Dendermonde haar computer terug. Maar dit bleek niet die van haar te zijn. Er stond De Gelder op geschreven. Pas na lang aandringen wilden de speurders haar geloven, namen ze de pc van De Gelder terug mee, en bezorgden Anja Hermans uiteindelijk haar eigen computer.

Geconfronteerd met de mogelijkheid dat de computer van Kim De Gelder verkeerdelijk bij Anja Hermans was afgeleverd, reageerde het parket van Dendermonde aanvankelijk ontkennend. "Van A tot Z verzonnen", aldus het parket. Maar, wat blijkt, in het strafdossier van Anja Hermans zit wel degelijk een proces-verbaal dat dateert van 6 juli 2009 en dat melding maakt van "een administratieve fout waardoor een pc die kadert in een ander dossier verkeerdelijk werd toegewezen aan Anja Hermans".

1. Kloppen deze feiten? 2. Was het inderdaad de pc van Kim De Gelder die bij Anja Hermans werd terug gebracht? 3. Hoe is dergelijke verwisseling mogelijk? 4. Gebeurt dit wel meer? 5. Wie is hiervoor verantwoordelijk? 6. Zult u de verantwoordelijken ter verantwoording roepen?

Tot vandaag nog geen antwoord.

Procureur -Generaal en Onderzoeksrechter zwijgen in alle talen.

Op 25 januari schreef ik een antwoord op het schrijven van de procureur -generaal te Gent:

25 januari 2010

Betreffende uw repliek met referte ;2010/PGG 000 239

Geachte HEER;

Ik ondergetekende heb uw schrijven in goede orde ontvangen maar het lijkt mij duidelijk dat u in deze niet volledig op de hoogte bent. Wat ik namelijk wel verwacht in uw positie.

Ik ben nog steeds niet in het bezit van mijn in beslag genomen goederen en deze zijn van zeer groot belang voor de studies van mijn kinderen maar wat mijzelf uitermate ergert zijn niet alleen de misplaatste verwarringen in deze zaak maar de houding die men aanmeet alsof ik in persoon wetenschap heb op alle parlementaire vragen die derden stellen over de handel en wandel van dit parket of deze zaak.
Ik sta hier letterlijk in de wacht en enige reactie van het Parket Dendermonde onder leiding van Mvr S.De Leenheer blijft onbeantwoord.

Het is mij heel duidelijk dat ik en mijn kinderen slachtoffer zijn van een Parket dat op geen enkele manier zich in gezonde en volwassen taal uitlaat en verder geen enkel fatsoen heeft om hierover te communiceren laat staan dat ze zich verontschuldigen voor de ongemakken die nog zullen volgen.

Het terug bezorgen zoals u in uw brief meld betreffende de computer is nog steeds niet gebeurd en ook hier ondervind ik de zoveelste fabulatie en vraag mijzelf af of er nog enige ernst is die het vertrouwen in het gerecht moet garanderen.
Alleszins bedankt voor uw snelle reactie,

Met de meeste hoogachting

Van Iseghem Kurt.

Sindsdien hult de procureur -generaal zich in een stilzwijgen.

Maar hij is niet de enige.

Op datum van 14 januari ( een maand geleden dus) schreef ik de onderzoeksrechter aan die belast is met dit zaakje:

Beveren 14/01/2010

Aan de onderzoeksrechter:MEVROUW, S. DE LEENHEER

Geachte,

Na ons onderhoud laatstleden betreffende het bekomen van mijn computer die werd meegenomen door het team onder uw bevoegdheid namelijk de Federale Politie Dendermonde met als gerechtelijke commissaris Theofiel Laceur,

Deze:

Op datum van 19/06/2009 vond er in mijn woonst een huiszoeking plaats door de Federale Politie Dendermonde die kaderde in het gerechtelijk onderzoek geopend door Procureur Des Konings Annelies De Cauwer gekend onder dossiernummer: De 45.99.400283/09/1.

Mijn computer werd in beslag genomen,

Op datum van 03/07/2009 kwamen gerechtelijk commissaris Theofiel Laceur en hoofdinspecteur Lieven Vandael deze terugbrengen. Doch bleek dat zij toen de verkeerde bij hadden. . Op het PV van de verwisseling ( 006855/2009) staat de foutief meegebrachte computer doorstreept.

Mag ik U benadrukken dat ik in alle dossiers mijn volledige medewerking heb gegeven , om deze zaak die mij werd aangekondigd als prioritair een zo snel mogelijke teruggave van mijn materiaal te bewerkstelligen. Doch een goede huisvader toont het parket zich niet en dan appelleer ik hier terug naar wat hierboven staat geschreven met de nodige pv nummers.

Mag ik u verzoeken om enige verduidelijking over deze handelswijze en het nodige te doen om mijn eigendommen terug te bezorgen aangezien ik nu meer dan een half jaar zonder enige communicatie in de wacht sta.

Hoogachtend,
Kurt Van Iseghem

Op enige vorm van beleefdheid moeten we daar alvast niet op rekenen, want tot op de dag van vandaag antwoord Mevr. De Leenheer simpelweg NIET.

Ofwel weet Mevr. De leenheer niet wat ze nu eigenlijk van antwoord moet dienen, in deze zaak die voor het Parket waar zij deel van uitmaakt waarschijnlijk lastiger en lastiger begint te worden.