Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

UDEP-betoging: Regularisatie Nu!!! (deel 1)

UDEP-betoging: Regularisatie Nu!!! (deel 1)

Enkele honderden mensen met en zonder papieren doorkruisten Gent voor een duidelijker en permanent regularisatie-beleid.

vrijdagsmarkt.jpg
DSC00170.JPG

Mohammed uit Algerije verblijft reeds 6 jaar in België. Hij kaart de onduidelijkheid van de voorwaarden voor regularisatie aan. Hij is gediplomeerd ingenieur en elektricien. Hij wil hier werken, maar als sans-papier krijgt hij daartoe geen kans.

Akulas-Udonevennichten-Udepbetoging 115.JPG

"Er is veel te wijten aan het globaal verwrongen kapitalistisch systeem, dat ongelijkheid in de hand werkt."

vrouwKameroen1.jpg

"Er is niet veel sociale hulp." Hierdoor zijn vele sans-papiers gedwongen om in het zwart te werken. Uit een enquête-onderzoek in Antwerpen bleek dat 90% van de sans-papiers in het zwart werkt, aan een gemiddeld uurloon van 4euro/uur.

vrouw1.jpg

"Het is heel stresserend om in België niet erkend te worden. Naast het feit dat we geen toekomst kunnen opbouwen, moeten we ook leven in onzekerheid en met heel wat beperkingen. We vinden geen werk en hebben geen toegang tot gezondheidszorg."

Akulas-Udonevennichten-Udepbetoging 103.JPG

Protest van groot en klein!

Akulas-Udonevennichten-Udepbetoging 096.JPG
groteaffiche.jpg
overzicht.jpg

Bekijk verder ook: UDEP-betoging: Regularisatie nu !!! (deel 2)

zittend.jpg

Voor het vervolg verwijzen

Voor het vervolg verwijzen wij graag naar http://www.indymedia.be/nl/node/24555