arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bart Staes vraagt uitleg aan Europese raad over inbeslagname indymedia Servers
by han Soete Wednesday, Oct. 13, 2004 at 10:56 PM

Bart Staes die voor GROEN! zetelt in het Europese parlement diende vandaag een vraag in bij de europese raad over de inbeslagname van de indymedia servers in Londen. En antwoord mag verwacht worden op 28 oktober.

Op donderdag 7 oktober werden door een actie van de FBI in Londen sites van Indymedia - waaronder enkele Vlaamse - lamgelegd. De actie van het FBI gebeurde volgens de FBI klaarblijkelijk op vraag van de Italiaanse en Zwitserse overheid en kaderden binnen de MLAT-akkoorden die voorzien in wederzijdse bijstand bij onderzoeken naar internationaal terrorisme, ontvoeringen en het witwassen van geld. De organisatie Indymedia wist goed een week later nog steeds niet precies waarom de FBI tot deze actie is overgegaan.

Kan de Raad meedelen welk zijn oordeel is ten aanzien van de tussenkomst van de veiligheidsdiensten van een niet-lidstaat zonder dat de geviseerde organisatie ten gronde wordt ingelicht en die ook gevolgen heeft in diverse andere op het eerste zicht niet-direct betrokken lidstaten?



Bart Staes
tel : 02 / 284.56.42
fax : 02 / 284.96.42
e-post : bstaes@europarl.eu.int