Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Laila

Laila's picture

Naam

Laila Ekchouchou

About Laila

Ik ben één van de oprichtsters van het platform 'Blijf van mijn hoofddoek'. Een platform waar iedereen zijn kritische en constructieve stem kan laten horen!
www.blijfvanmijnhoofddoek.be

Laila's blog

De Block vormt een blok ....

Op dinsdag 29 augustus gaf Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen het startschot aan de gemeenteraardverkiezingen 06. Een politieke partij kan pas ‘officieel’ starten met haar verkiezingscampagne als ze een ‘lijstnummer’ krijgt. SP.A kreeg nummer 1, VLD 2, Spirit 3, N-VA 4, Groen! 5, Vlaams Belang 6 en CD&V 7.

Merk wel een verschil met het voeren van een echte verkiezingscampagne ( het ophangen van affiches, uitdelen van flyers, deelnemen aan debatten, deur-aan-deur bezoeken, etc, m.a.w. dé commerciële campagne) én de ‘verkiezingsstunts’.

Op de verkiezingsstunts staat echter géén datum. Deze kan je héél het jaar doorvoeren! Merchtem is daar een mooi voorbeeld van. Daar heeft de gemeenteraard maandagavond (28/8/2006) unaniem goedgekeurd dat Nederlands de voertaal is op de gemeentescholen. Deze regel geldt ook op de speelplaats en bij oudercontacten.

Is de burgervader van Merchtem, Eddy De Block, bekommerd om zijn ‘anderstalige’ burgers? Wil hij echt getto’s vermijden in zijn school? Eigenlijk zegt volgende uitspraak al genoeg: “Het stoort de gewone Merchtemnaar dat de anderstaligen samenklitten bij het opwachten van hun kinderen.'' (De Standaard, 30/8/2006).

Dus aan alle burgervaders van het land: Voer zo snel mogelijk nog zo’n paar reglementen door! De 'gewone burger' zal jullie eeuwig dankbaar zijn .....

Lees meer / 0 comment(s)