Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia.be blog

Clowneske veiligheidsinterventie op kernwapenbasis Kleine Brogel

Op zaterdag 20 februari 2010 voerde opnieuw een groep pacifisten actie op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel.
De activisten trokken ditmaal op een humoristische manier de aandacht op de dreiging die uitgaat van kernbommen op het Belgisch grondgebied.
Ze toonden aan dat de discussie over kernwapens niet moet gaan over hoe slecht die zijn beveiligd, maar over het gevaar van deze wapens op zich.

Bomspotters bieden de bevolking hun bescherming aan.

Lees meer / 1 comment(s)

3 APRIL 2010: EUROPESE ACTIEDAG TEGEN KERNWAPENS

3 april 2010 wordt er massaal actie gevoerd aan elke Europese NAVO-kernwapenbasis in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Turkije, Groot Brittanië en België.
In België verwacht Vredesactie jou in Kleine Brogel. Een grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid zal de basis platleggen.
SCRHRIJF JE NU IN VIA WWW.BOMSPOTTING.BE

Lees meer / 0 comment(s)

De Bomspotting Doe Het Zelf Gids

Wil jij iets doen tegen kernwapens? Schuilt in jou een Bomspotter?
Stap, rijd, fiets, loop tussen nu en mei 2010 naar de militaire basis in Kleine Brogel.

Lees meer / 0 comment(s)

Bomspotters verschalken militairen Kleine Brogel

Eind januari drong een groep anti-kernwapenactivisten binnen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Tot hun eigen verbazing liepen ze meer dan een uur ongestoord over de landingsbaan, en vervolgens door een openstaande poort tot vlakbij de vliegtuighangars waaronder de kernbommen zijn opgeslagen. Pas na anderhalf uur op de basis werden alle activisten gerechtelijk aangehouden en camera’s en GSMs in beslag genomen.

Lees meer / 0 comment(s)

Gentse bomspotters graven tunnel naar Kleine Brogel

Op zaterdag 13 februari voerden een ploeg Gentse vredesactivisten een symbolische actie aan de militaire basis van Kleine Brogel. Door een tunnel te graven onder de omheining wilden ze de toegang voor toekomstige bomspotters gemakkelijker maken.

Lees meer / 0 comment(s)

Belgische Bomspotters blokkeren Britse kernwapenfabriek

Activisten uit heel Europa, waaronder een Belgische delegatie van Vredesactie, blokkeerden op maandag 15 februari de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston. Blokkades met lock-ons, zangkoren, bisschoppen en Nobelprijswinnaars Jody Williams en Máiread Corrigan-Maguire en een internationale delegatie met een honderdtal activisten hielden alle 7 poorten van de fabriek voor een dag dicht. Terwijl ze de Britse vredesbeweging ondersteunen in hun verzet tegen de modernisering van de Britse kernwapens, is deze actie ook een voorbereiding op de internationale actiedag op 3 april.

Lees meer / 0 comment(s)

De Morgen herkauwt Focus Knack herkauwt ...

Op weekdagen bevatten kranten het nieuws van gisteren, haastig bijéén geschreven rommel, nieuws dat je de dag voordien al las op hetzelfde moment als de journalist van de krant die het geschreven heeft, toen het van de Belga-telex rolde en op tientallen websites gepubliceerd werd.

Maar in het weekend zijn de kranten wel nog de moeite, hoor je wel eens. Dan kan je lezen tot zondag. Dan maken krantenbazen een product dat tijdschriftenmakers in verlegenheid brengt. Zijn weekendkranten de toekomst van de krant?

Bij de Morgen weten ze het nog niet zo zeker.

Lees meer / 1 comment(s)

Geweld door bewakingsfirma's

bewakings-geweld
Op een doordeweekse dag, in een auto-luwe straat in de omgeving van de Antwerpse Groenplaats hoor ik plots tumult. Enkele stappen verder zie ik het tafereeltje zoals op de afbeelding. Mijn vermoeden is dat een kruimeldief zijn slag wou slagen in het nabijgelegen winkelcentrum, betrapt werd en achterna werd gezeten door personeelsleden van de firma die met de bewaking van het winkelcentrum belast is.

Lees meer / 0 comment(s)

In de Kijker

' Arm Wallonie ': een documentaire en een boek van Pascal Verbeken over een sociale en unitaire België.

In het Nederlands:
http://www.armwallonie.be/arm_wallonie_het_boek

In het Frans:
http://www.ptb.be/nouvelles/article/interview-pascal-verbeken-sur-son-li...

Lees meer / 0 comment(s)

De Post: Minder loon voor gelijk werk.

Maandagavond, 1 februari 2010. Nog net voor ik vertrek kondigt de chef van dienst een infobijeenkomst aan. "Morgen om 13u30 hier zijn. In verband met je contract. Het is in je eigen belang." Natuurlijk weet ik waar dit over gaat. Het bestuur van De Post broedt al een tijdje op een nieuw statuut. Bij de liberalisering van de postbedeling in 2011 wil De Post concurentieel blijven. Personeelskosten kunnen dus niet gespaard blijven. Nadat het oorspronkelijke concept van de 'wijkpostbode' door de vakbonden werd verworpen, zocht men naar een alternatief.

Lees meer / 1 comment(s)

Belga staakt

De redactie van het persagentschap Belga heeft van 's middags tot 19 uur maandagavond het werk neergelegd.

Ze deed dat uit onvrede met het personeelsbeleid van de directie. Zo wordt de nachtdienst voortaan uitbesteed aan het Nederlandse persagentschap ANP. Valse zelfstandigen zouden de ochtenddienst moeten verzorgen.

Meer info op:
http://www.agjpb.be/vvj/nieuws.php?nieuwsid=630

Lees meer / 0 comment(s)

Glenn Greenwald: "Herinner u de onwettige vernietiging van Irak"

Origineel door Glenn Greenwald* in zijn blog op Salon.com op 29 januari 2010:

Remember the illegal destruction of Iraq?
bron: www.salon.com/opinion/greenwald/2010/01/29/iraq/index.html
vertaling: Jo C.

Lees meer / 0 comment(s)

PAJ ook in Brussel

Het Vlaams platform allochtoon jeugdwerk ingen (PAJ) wil sinds kort ook in Brussel zijn opgebouwde ervaring ter beschikking stellen aan het jeugdwerk. Heel wat jongeren vallen in Brussel uit de boot en hun verenigingen krijgen niet altijd de ondersteuning die ze verdienen of nodig hebben. PAJ wil behalve deze jongeren ondersteunen, ook haar stem laten horen in de Vlaamse jeugdraad, in de Belgische, Vlaamse en Europese hoofstad. We stelden Abdi Rezkallah, jeugdwerker bij PAJ, enkele vragen om een beter zicht te krijgen op hun werk.

Vanuit welke behoefte is PAJ ontstaan?

Lees meer / 0 comment(s)

Wie is er nu voor of tegen de boerka's, hoofddoeken, islam, moslims?

De islam, hoofddoeken en nu ook boerka's zijn weer hot in medialand. Die cd is ondertussen echt grijs gedraaid. Het lijkt wel of de repeat all knop van de cd-speler tot in het oneindige is geprogrammeerd. Af en toe hapert hij even en wordt het even rustig en dan wordt de cd-speler weer flink door elkaar geschud en herbegint het repeat all programma...

Lees meer / 4 comment(s)

Interview over 10 jaar Indymedia op Radio 1

Indymedia.be werd geinterviewd door het Radio 1-programma Stories over haar 10-jarig bestaan en de overschakeling naar een nieuw medium op 1 maart.

10 jaar geleden betoogden anti-globalisten in Seattle tegen de top van de Wereldhandelsorganisatie, het symbool van het wereldkapitalisme. Uit dit protest groeide Indymedia, een kritische website die zichzelf een alternatief noemt voor de "grote" (corporate) media. Deze zouden bevooroordeeld zijn en in dienst staan van het "Kapitaal".

Lees meer / 0 comment(s)

Solar Recovery In Haiti: Building Tough Solar Cities

Els Keytsman linkt naar dit artikel met deze inleiding: "De enige lichtjes die je in Port-au-Prince 's nachts ziet, zijn die van de verkeerslichten. Die draaien namelijk op zonnestroom. Het Rode Kruis startte een waterzuiveringssysteem op zonne-energie, en levert zo 110.000 l water per dag. Hernieuwbare energie wordt de sleutel in de heropbouw van Haïti na de verschrikkelijke aardbeving, op korte maar ook op lange termijn, om de energiebehoefte te voldoen."

Lees meer / 0 comment(s)

Documentaire van Michael Moore aan stakingspikket Inbev

Niet te missen nu vrijdagavond 22 januari om 19u. De film van Michael Moore "Capitalism : a love story" wordt dan vertoond aan het stakingspikket van Inbev te Leuven. Een uniek evenement binnen een schitterend decor. Arbeiders en bedienden die opkomen tegen hun ceo's die schandalige bonussen opstrijken. 1,5 miljoen voor beheerder Jean Luc Dehaene, 40 miljoen euro voor elk van de 40 internationale ceo's en meer dan 80 miljoen euro voor de baas der bazen van Inbev. Ongehoord. De nieuwste film van Michael Moore toont dat kapitalisme geen toekomst heeft. Een andere wereld is mogelijk.

Lees meer / 1 comment(s)

Oproep: Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Beste,

Op woensdagavond 20 januari (17-18 uur) verzamelt Antwerpen zoveel mogelijk volk op de Groenplaats om aan Vlaanderen te tonen dat onze stad een groot hart heeft voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Meer info vinden jullie in het persbericht hieronder.

Persbericht 18 | 01 | 2010

Zing mee met Antwerpen voor Haïti

Op woensdag 20 januari zingen Antwerpenaars vanaf 17.15 uur op de Groenplaats voor Haïti ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving.

Lees meer / 0 comment(s)

Sociale netwerksites springen in de bres voor slachtoffers van aardbeving Haïti

De sociale netwerksite Facebook springt op de trein van de noodhulp die langzaam op gang komt voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in en rond de hoofdstad van Haïti.

Lees meer / 1 comment(s)

Amerikaanse politica Palin wordt nieuwslezeres bij Fox News

ANCHORAGE/BRUSSEL (AP, DS) - Sarah Palin gaat werken voor het oerconservatieve Fox News. Het is niet meteen duidelijk vanaf wanneer Palin op het scherm te zien zal zijn, in welke outfits en in welke programma's. Maar Fox News, gesticht door een medewerker van oud-president Ronald Reagan en een spreekbuis voor oerconservatief Amerika, weet nu al zeker dat Palin een kijkcijferkanon wordt.

What goes up

Lees meer / 1 comment(s)