Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Brigitte

Brigitte's blog

Sfinks dag 3: 23/07/08

Om 8 uur werd iedereen door Keltoum gewekt met een Arabisch gebed. Na het douchen en ontbijt vertrokken we per fiets naar de festivalweide. Als eerste puntje op de agenda stond een redactievergadering. Er werd besproken wie welke thema's voor zich nam. Miojn taak was portretten maken van de vrijwilligers en hun job. Daarna gingen we op stap,tot aan de lunch.

's Namiddags heb ik mijn teksten getypt en de foto's geselecteerd. Na het avondeten toonde Keltoum ons hoe het publiceren van tekst en foto's in elkaar zat. We kregen onze eigen log-in. Rond 10 uur zat de werkdag erop. Ik was moe en voldaan van alle nieuwe dingen die ik geleerd had gedurende de voorbije dagen. Aangekomen in het tentenkamp werd het strijken van de foto's gestart,vergezeld van wat chips en drank. Mijn oogjes vielen zowat dicht en rond middernacht zakte ik af richting tent. Ik viel als een blok in slaap.

BijlageGrootte
opstaan brunodsc_0133web.jpg56 KB

Lees meer / 0 comment(s)

Sfinks dag 2: 22/07/08

Rond zes uur werd ik wakker. De weergoden waren ons goedgezind: de zon scheen!! Het tentenkamp was nog in een diepe slaap en alles was muisstil. Enkele vogels en het gebalk van een ezel verstoorden de stilte. Een pauw liep statig over het gras . Om acht uur werd iedereen gewekt. Geleidelijk aan kwam het indymediakkamp tot leven. Na een verkwikkende douche en een lekker ontbijt vertrokken we met zijn allen terug naar Boechout. Patrick gaf ons een boeiende uiteenzetting over het sfinksfestival waarbij vragen konden gesteld worden. Na de lunch ging ieder zijn eigen weg op zoek naar een verhaal. Bij de foto's schreef ik telkens een tekst. Op het einde van de dag werden de foto's besproken en geselecteerd. Rond tien uur vertrokken we naar ons tentenkamp. De lange dag werd afgesloten met een versnapering en een drankje alvorens het slapengaan.
BijlageGrootte
dieter ontbijtdsc_0042-1web.jpg224.91 KB
ontbijtdsc_0043-2web.jpg146.42 KB

Lees meer / 0 comment(s)

Sfinkskamp dag 1: 21/07/08

Maandagochtend kwam ik aan het sfinkscafé rond 10 uur. Na een half uur kwamen de anderen geleidelijk aan toe. We werden verwelkomd met heerlijke koffiekoeken. Samen reden we per fiets naar de festivalweide. Flinke regenbuien vergezelden ons. Na een korte voorstelling kregen we van Leen een rondleiding op de festivalweide. De regen bleef onze trouwe bondgenoot. Om 1 uur was een lunch voorzien. Na een korte pauze vertrokken we naar ons tentenkamp. Dit was gelegen te Vremde, een zestal km stevig fietsen. Nadat iedereen zijn tent had rechtgezet vertrokken we terug richting festivalweide, waar we onze eerste introductie kregen. Om zeven uur was het etenstijd: kip met kroketjes en appelmoes, heerlijk!! Het weer zat ons echt niet mee en we besloten met de wagens naar het tentenkamp terug te keren. Daar kregen we een tweede introductie geleid door Han. De avond werd in schoonheid geëindigd met de nodige spijs en drank.
BijlageGrootte
drinkdsc_0035-2web.jpg147.53 KB

Lees meer / 0 comment(s)