Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Sfinks: portretten van de vrijwilligers

Sfinks: portretten van de vrijwilligers

Het Sfinksfestival wordt opgebouwd door honderden vrijwilligers. Een reeks portretten.

jongerenparlatentdsc_0117-1web.jpg

Vijf jonge mensen werken in team om een kleine tent op te zetten. Ze zal dienst doen als plaats waar de artiesten hun verhaal doen over zichzelf, hun land, en natuurlijk hun muziek.

De vijf jongeren maken deel uit van de grote groep opbouwers. Elke dag worden ze verdeeld in kleine groepjes en nemen ze een onderdeel van de opbouw voor zich. Er is een deadline voorzien waarin de werken moeten afgerond zijn en elke groep werkt dit af alvorens een nieuwe opdracht te starten. De ene dag werken ze een tent af in het kinderdorp, de volgende dag helpen ze mee de plankenvloer te leggen in een andere tent. Dit gaat zo door tot alles is opgebouwd en de festivalweide omgetoverd is tot één mega-tentendorp.

parlatentdsc_3617web.jpg

De Parlatent is afgewerkt. Deze Duitse dame was net aan het opruimen. Sinds 1993 werkt ze samen met haar man mee op het Sfinksfestival.

hotconstructiedsc_0138-1web.jpg

In het kinderdorp trof ik drie vrijwilligers aan die een houten omheining hadden gemaakt. Verder wordt er nog een reuzegroot springkasteel, een glijbaan en een zwembad voorzien. Helemaal achteraan komt een klein podium. Deze medewerkers staan in voor alle houten constructies.

  001_dsc_0175_600.jpg

Een andere groep vrijwilligers zorgt voor het sanitair. 's Morgens werd de vloer gelegd en daarna werden de toiletcabines netjes in rijen geïnstalleerd. Twee zwarte jongens maakten deel uit van die groep. De ene was reeds 2 jaar in België, de andere jongen slechts 4 maand. Hij vindt België best cool, and the people are very nice!

constructiejongendsc_0013web.jpg

Wat verderop een grotere groep mensen die in de grote concerttent een heuse constructie in elkaar zetten. De opbouw heeft een hele dag in beslag genomen. Rond zes uur zat voor de meeste vrijwilligers de werkdag erop.

touwtrekkerdsc_3641web.jpg

Hier zie je iemand die meehelpt om een hallogeenlamp op te hangen.

schildersmeisjedsc_0026web.jpg

Een kleinere tent diende als schildersatelier. Vrijwilligers maakten creatieve infoborden en wegwijzers voor op de camping en de festivalweide.

de markies borendsc_0032web.jpg

Een groepje Nederlanders bereiden de opbouw van een metalen constructie voor. Met drilboren worden de zware piquetten in de grond geboord.

de markiesdsc_3644web.jpg

Het werk van de Nederlandse tentenbouwers zit erop. Nu maken ze zich klaar om naar huis te gaan.

radioverlichtingdsc_0049web.jpg

Een ploeg technici van radio 1 werken aan de verlichting. Deze mensen zorgen ook voor de belichting van andere radiostations, zoals Donna en Studio Brussel.

radio 1dsc_3630web.jpg

Hier wordt de radio 1 stand afgewerkt.

dagplanningdsc_3660web.jpg

Na een lange werkdag plannen de vrijwilligers het werk van de volgende dag.

veiligheidsmandsc_3598web.jpg

Om veiligheidsredenen worden in de concerttent platen aangebracht rond de palen.

infotentdsc_3612web.jpg

Deze man bracht de zijpanelen aan voor de infostand. Een moeilijke klus, zei hij.

stellakoelkastdsc_3571web.jpg

In de backstagetent steekt deze man een koelkast in elkaar: “niet gemakkelijk!”.