Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Dimitri

Dimitri's picture

Naam

Dimitri Desodt

About Dimitri

Hoi! Mijn naam is dus Dimitri. Ik ben 23 jaar jong en ik verblijf momenteel in Sydney, Australië. Ik studeer hier Business Management. Eerder behaalde ik al een diploma journalistiek in België.

Waarom ik voor Australië gekozen heb? Wel, om een lang verhaal kort te maken.... mijn vriendin studeert hier ook. Verklaart alles, niet?

Dimitri's blog

APEC

Deze week staat in Sydney APEC centraal. APEC staat voor Asia-Pacific Economic Cooperation.

De leiders uit de belangrijkste Aziatische landen, de Pacifische eilanden, Australië, Rusland en de Verenigde Staten zullen bijeenkomen om de relaties op economish gebied trachten te verbeteren of bij te schaven.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar de organisatie van APEC is niet zo vanzelfsprekend. Met George Bush in de buurt is niks of niemand veilig. Ook het feit dat Australië troepen in Irak heeft, vergroot de vrees voor terroristische aanslagen.
Met al deze zaken in het achterhoofd doet de Australische politie er alles aan om het centrum van Sydney zo veilig mogelijk te maken. Het verkeer wordt bijna overal lam gelegd en de mensen worden aangeraden om het openbaar vervoer te nemen.
Vrijdag, de belangrijkste dag van APEC, is zelfs een vrije dag voor Sydneysiders (zo worden inwoners van Sydney ook wel eens genoemd).

Volgende week maandag zal alles weer z'n normale gangetje gaan in Sydney en dat zullen de inwoners zeker niet erg vinden. Toen het nieuws bekend raakte dat APEC dit jaar in Sydney georganiseerd zou worden, was er enorm veel kritiek gepaard gaande met hevige protestacties.

Lees meer / 2 comment(s)

Australië kan ook nat zijn

Australië, en dan vooral Sydney, hebben al jarenlang te kampen met een watertekort. De overheid heeft al ontelbare keren rond de tafel gezeten om het probleem te bespreken, maar nooit kwam een echte oplossing uit de bus. Wel werden de ministers het met elkaar eens om enkele beperkingen op te leggen omtrent het watergebruik voor burgers. Zo mag een inwoner uit Sydney zijn auto niet wassen bijvoorbeeld.

Vorig weekend mochten al deze regels voor enkele dagen van de baan geschoven worden. Het heeft hier 3 dagen lang gestormd zoals het dat voorheen nog nooit gedaan had. Overstromingen, omvergevallen bomen en zware auto-ongelukken waren de trieste balans. Even dacht ik dat ik terug in België was, maar toen ik het nieuws op televisie bekeek, besefte ik dat het zelfs in België niet zo erg is.

flood1.jpg

BijlageGrootte
flood1.jpg34.8 KB

Lees meer / 2 comment(s)