Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

APEC

APEC

Deze week staat in Sydney APEC centraal. APEC staat voor Asia-Pacific Economic Cooperation.

De leiders uit de belangrijkste Aziatische landen, de Pacifische eilanden, Australië, Rusland en de Verenigde Staten zullen bijeenkomen om de relaties op economish gebied trachten te verbeteren of bij te schaven.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar de organisatie van APEC is niet zo vanzelfsprekend. Met George Bush in de buurt is niks of niemand veilig. Ook het feit dat Australië troepen in Irak heeft, vergroot de vrees voor terroristische aanslagen.
Met al deze zaken in het achterhoofd doet de Australische politie er alles aan om het centrum van Sydney zo veilig mogelijk te maken. Het verkeer wordt bijna overal lam gelegd en de mensen worden aangeraden om het openbaar vervoer te nemen.
Vrijdag, de belangrijkste dag van APEC, is zelfs een vrije dag voor Sydneysiders (zo worden inwoners van Sydney ook wel eens genoemd).

Volgende week maandag zal alles weer z'n normale gangetje gaan in Sydney en dat zullen de inwoners zeker niet erg vinden. Toen het nieuws bekend raakte dat APEC dit jaar in Sydney georganiseerd zou worden, was er enorm veel kritiek gepaard gaande met hevige protestacties.

betogingen?

Zijn er nu ook betogingen gepland? En is APEC ook een soort vrijhandelszone?

Dimitri

Gepost door Dimitri
03.09.2007

Tags