Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Australië kan ook nat zijn

Australië kan ook nat zijn

Australië, en dan vooral Sydney, hebben al jarenlang te kampen met een watertekort. De overheid heeft al ontelbare keren rond de tafel gezeten om het probleem te bespreken, maar nooit kwam een echte oplossing uit de bus. Wel werden de ministers het met elkaar eens om enkele beperkingen op te leggen omtrent het watergebruik voor burgers. Zo mag een inwoner uit Sydney zijn auto niet wassen bijvoorbeeld.

Vorig weekend mochten al deze regels voor enkele dagen van de baan geschoven worden. Het heeft hier 3 dagen lang gestormd zoals het dat voorheen nog nooit gedaan had. Overstromingen, omvergevallen bomen en zware auto-ongelukken waren de trieste balans. Even dacht ik dat ik terug in België was, maar toen ik het nieuws op televisie bekeek, besefte ik dat het zelfs in België niet zo erg is.

flood1.jpg

foto

Straffe foto. Lucht en land één geworden door het water. Wil Australië ondertussen al het Kyoto-protocol tekenen?

Hallo! Voor zover ik weet

Hallo!

Voor zover ik weet heeft Australië nog altijd het Kyoto-protocol niet ondertekend. Hoe erg dat ook mag klinken. Wat stelt het Kyoto-plan eigenlijk voor zolang de grootmachten in de wereld niet meewerken?

Groetjes!
Dimitri

Dimitri

Gepost door Dimitri
13.06.2007