Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

PeterDarin

PeterDarin's blog

Journalisten, kom eens uit uw kot wanneer wij op straat komen!

Deze voormiddag voerden 100 werknemers uit de sector van de revalidatie actie in Brussel. (Je kan trouwens een videoverslag bekijken op deze site.) Ze protesteerden daarmee onder andere tegen de personeelsstop die al sinds 1992 bestaat. Het persbericht van LBC-NVK om dat aan te kondigen werd de vorige dagen opgepikt door de redacties van verschillende Vlaamse kranten.

Groot was deze voormiddag onze verbazing toen geen enkele journalist kwam opdagen. Blijkbaar staat een actie van 100 werknemers over een problematiek die niet makkelijk kan samengevat worden in een quote van 15 seconden bijzonder laag op het prioriteitenlijstje van de heren journalisten. Iets wat de vakbonden tegenwoordig wel meer opmerken. Ik vraag mij af hoe de redacties bepalen wat nieuws wordt en wat niet.

Benieuwd naar het journaal vanavond. Er zullen wel weer verschrikkelijk interessante en belangrijke dingen gebeurd zijn.

Lees meer / 1 comment(s)