Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Journalisten, kom eens uit uw kot wanneer wij op straat komen!

Journalisten, kom eens uit uw kot wanneer wij op straat komen!

Deze voormiddag voerden 100 werknemers uit de sector van de revalidatie actie in Brussel. (Je kan trouwens een videoverslag bekijken op deze site.) Ze protesteerden daarmee onder andere tegen de personeelsstop die al sinds 1992 bestaat. Het persbericht van LBC-NVK om dat aan te kondigen werd de vorige dagen opgepikt door de redacties van verschillende Vlaamse kranten.

Groot was deze voormiddag onze verbazing toen geen enkele journalist kwam opdagen. Blijkbaar staat een actie van 100 werknemers over een problematiek die niet makkelijk kan samengevat worden in een quote van 15 seconden bijzonder laag op het prioriteitenlijstje van de heren journalisten. Iets wat de vakbonden tegenwoordig wel meer opmerken. Ik vraag mij af hoe de redacties bepalen wat nieuws wordt en wat niet.

Benieuwd naar het journaal vanavond. Er zullen wel weer verschrikkelijk interessante en belangrijke dingen gebeurd zijn.

de media - verkoopcijfers en nieuwswaarde

De meeste media bepalen wat nieuwswaarde heeft op basis van de verkoopcijfers die het zou kunnen vertegenwoordigen. Hoe meer lezers, hoe aantrekkelijker de media worden voor de reclamemensen... Een scheefgetrokken bedoening en nefast voor onze maatschappij. Hier een kort nadenkertje:

Televisie

De mensen zijn vaak het noorden kwijt.
Ze weten niet meer wat realiteit is en wat niet.
Ze denken dat alles wat op de televisie komt, realiteit is.
Ze gooien fictie en realiteit door elkaar.
Waarom?
Omdat heel wat fictie als realiteit wordt voorgesteld.
En de realiteit vaak wordt verdraaid.
De slechte kant van de mensheid is entertainment geworden.
De goede kant zou de inspiratiebron moeten zijn.

Bedankt voor het alternatieve nieuws dat indymedia brengt.

PeterDarin

Gepost door PeterDarin
12.02.2009

Tags