Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jinli

Jinli's blog

Op zoek naar de meerwaarde van Indymedia

Sinds dit jaar hebben de derde bachelors agogiek aan de VUB een nieuw vak: “Methodiekontwikkeling en evaluatie”.
Voor dit vak gingen de VUB en het Brussels Sociaal Cultureel [Net]werk een partnership aan. Wij, als studenten, werden in groepjes van drie het werkveld ingestuurd om de sociaal-culturele praktijken van dichtbij te gaan bekijken.

Onze opdracht bestond uit 2 delen:
* Theoretisch luik: een beschrijving en analyse van de praktijk
* Creatief luik: de meerwaarde van de praktijk op een originele manier in beeld brengen

Ons Creatief luik is al af! We volgde Indymedia.be op de 1mei-feesten van de ABVV op het Rouppeplein en gingen op zoek naar de motivatie van de medewerkers van Indymedia.


Deze mensen hun visie kunnen we al gebruiken voor ons theoretisch luik, maar we kunnen ook andere invalshoeken gebruiken.

Wat is volgens jou de meerwaarde van Indymedia (en burgermedia in het algemeen)?

Lees meer / 0 comment(s)

Stop The Traffik

Via de blog van een vriend stootte ik op het volgende filmpje:


Eigenlijk spreekt dit al voor zich, maar dit is een stunt van Stop The Traffik, een internationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen mensenhandel. Op deze manier willen ze mensen bewust te maken van de mensenhandel en vragen om hen te steunen.

Hiervoor hebben ze verschillende manieren die te vinden zijn op hun website: www.stopthetraffik.org

Lees meer / 0 comment(s)

Ik zit bij Fortis en steun vervuilende mijnbouw. En u?

Je kan er bijna niet naast kijken, vandaag zijn de banners over de bankgeheimen gelanceerd.
Onder elk artikel dat door een lid van de community van Indymedia wordt gepubliceerd, staat te lezen bij welke bank deze aangesloten is en welke praktijken deze bank uitvoert.

Met deze samenwerking wil Indymedia.be het initiatief van Netwerk Vlaanderen vzw steunen.
Zij lanceerden deze actie naar aanleiding van de publicatie van hun nieuwe rapport 'Bankgeheimen. Acht bankgroepen en hun verontrustende investeringspraktijken’.
Daarin onthullen ze de ophefmakende investeringen van AXA, ING, Fortis, ABN Amro, Citigroup, Dexia, KBC en Deutsche Bank.

Deze investeringspraktijken maken nog maar eens duidelijk dat sommige bedrijven steeds meer winst willen maken en daardoor geen oog meer hebben voor de consequenties die dat met zich meebrengt.

Uit het rapport blijkt dat, ondanks de verklaringen over maatschappelijk verantwoord investeren en ‘corporate social responsibility’, alle 8 onderzochte bankgroepen betrokken zijn bij de financiering van bedrijven die praktijken hanteren die verwoestend zijn voor mensen en hun leven.

Aan de hand van de site www.bankgeheimen.be probeert Netwerk Vlaanderen deze zaken aan het licht en in de aandacht te brengen.
Per bank wordt er op een visuele manier aangegeven in welke bedrijven en projecten ze geld investeren.

Ik zit bij Fortis en steun vervuilende mijnbouw. En u?

Meer informatie:
LBC en Netwerk Vlaanderen leggen onethische bankgeheimen bloot
Site Netwerk Vlaanderen

Hieronder de banners. Je kan ze overnemen op je eigen website.

(Met dank aan Dieter voor het ontwerpen van de banners!)

Zit je ook in de Indymedia.be-community maar heb je nog geen banner toegevoegd? Je kan dit zelf toevoegen aan je profiel. Lukt het niet? Stuur dan een mailtje naar redactie@indymedia.be en wij helpen je verder!

Lees meer / 0 comment(s)