Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Harko

Harko's blog

Nucleair Forum straks Site van het Jaar in categorie Groen?

Het Nucleair Forum, zeg maar de pr-website van de energie-industrie, is genomineerd voor Site van het Jaar. Een nominatie in de jaarlijkse verkiezing georganiseerd door Clickx is op zich niet veel nieuws, ware het niet dat het Nucleair Forum genomineerd is in de categorie Groen. Het Forum staat daar te prijken in een lijstje met daarin ook het Vlaams Energieagentschap (VEA), ecobouwers.be, Netwerk Bewust Verbruiken vzw, de Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt.

sitevanhetjaarGroen.png

Het Nucleair Forum werd als volgt omschreven door Bram Claeys van BBL: "Tot wanhoop gedreven door de dalende productiecijfers van hun industrie, heeft de nucleaire sector er niks beter op gevonden dan een mega mediacampagne te starten. Het nucleair forum gooit er maar liefst 2 miljoen euro tegenaan. Veel subtiliteit hebben die miljoenen alvast niet opgeleverd. Kernenergie is goed, en met hernieuwbare energie gaat het licht uit. Daar komt het zo’n beetje op neer. Dat is er zodanig over dat het zelfs niet evident was om iemand te vinden die de spotjes wou inspreken."

Maar desalniettemin vonden de juryleden van Site van het Jaar het nodig om deze 'nucleaire wanhoop' te nomineren in de categorie Groen. Ik pleit er alvast voor om ze te nomineren in de categorie reclame of propaganda of beter nog Vervuiling en Waanzin.

BijlageGrootte
sitevanhetjaarGroen.png39.32 KB

Lees meer / 1 comment(s)