Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Dalende koopkracht voornaamste slogan op 1 mei in Antwerpen

[Foto's] Dalende koopkracht voornaamste slogan op 1 mei in Antwerpen

Onder een licht bewolkte hemel die op het einde van de optocht toch de paraplu's deed bovenhalen, trokken ettelijke colonnes socialisten en sympatisanten door Antwerpen! Met voorop één van de schepenen in rolstoel (schepen Voorhamme had zijn achillespees gescheurd).

1-5-INDEX-1.jpg

Koopkracht
Het Vlaams ABVV eist ook dringende maatregelen om het probleem van de koopkracht aan te pakken. De brutolonen en de sociale uitkeringen moeten omhoog. Er moet een sociaal belastingskrediet komen. De BTW op gas, electriciteit en stookolie voor verwarming moet van 21 naar 6 procent - een maatregel te financieren door de betrokken sectoren. En er moeten controles op de prijzen komen - met als het kan ook een blokkering van de huurprijzen, aldus Gennez.

"En we eisen een rechtvaardige belastinghervorming," vervolgde ze. "Een belastinghervorming waardoor eindelijk de sterkste schouders ook de zwaarste lasten zouden dragen. Geen hervorming dus zoals die van Didier Reynders vandaag, waarbij voor elke euro belastingsvermindering voor een laag inkomen er drie euro worden gegeven aan de hoge inkomens en de bedrijven."

"Als we er in slagen om deze eisen hard te maken, dan zullen we het modale inkomen met tien procent kunnen verhogen," zei Gennez.

1-5-SCHOONMAAK-2.jpg

de spandoek "fatsoenlijk werk, schoonmaak"

deze sector is onterecht soms miskend

1-5-DE-VOORZORG-3.jpg

de mensen van de Voorzorg(ziekenfonds)

1-5-MAJORETTEN-4.jpg

majoretten en drumband

1-5-MAJORETTEN-5.jpg

drumband en majorettenkorps "de roosjes"

1-5-SAMEN-STERK-6.jpg

Samen Sterk

1-5-UDEP-7.jpg

Gelukkig ook een delegatie van de sans papiers, Antwerps Asiel

1-5-BIG-VET-8.jpg

Een religieus lijkende groep

1-5-ALEVITISCH-CENTR-9.jpg

het Allevitisch cultureel centrum

1-5-BOEH-BOEH-10.jpg

een wagen met dansers

1-5-BEKENDE-1-MEISTOETFIGUU.jpg

veel sympatisanten

1-5-BEKENDE-1-MEISTOETKIND-.jpg

nog meer sympatisanten

1-5-DRUMBAND-BURCHT-13.jpg

een drumband uit Burcht

1-5-REMY-14.jpg