Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Reeks kraakpanden in Ledeberg met groot machtsvertoon ontruimd

Reeks kraakpanden in Ledeberg met groot machtsvertoon ontruimd

GENT - Deze ochtend omstreeks 5 uur wierpen activisten van de kraakpanden gelegen aan de Hundelgemsesteenweg te Ledeberg hun barricade op. Zo'n zestig politieagenten en nog es evenveel werkers én brandweermannen konden de bewoners in enkele uren uit hun huisjes verdrijven. Waarna men meteen begon met het onleefbaar maken van de panden. Alle ramen en deuren werden stuk geslagen, dakpannen van het dak gehaald,... Wanneer de werkelijke afbraak beginnen zal is nog maar de vraag.

Hundel01.jpg
Hundel02.jpg

Voorbijgangers die het tafereel moesten aanschouwen walgden, op een enkeling na, van het machtsvertoon. En hekelden de huisjesmelkers die in pracht en praal leven en huizen te duur verhuren die enkel als krotten kunnen omschreven worden, ook in Ledeberg. En verklaarden daarbij nog es dat de jonge mensen die het pand kraakten helemaal geen overlast voor de buurt veroorzaakten, "het waren al bij al gewone jongens met een uitgesproken maar nuchtere mening". Naar verluidt werden 4 Krakers opgepakt, 3 anderen konden ontsnappen via een achterpoortje.

Hundel03.jpg
Hundel05.jpg
Hundel06.jpg
Hundel07.jpg
Hundel08.jpg
Hundel09.jpg
Hundel10.jpg
Hundel11.jpg
Hundel12.jpg
Hundel13.jpg
Hundel14.jpg
Hundel15.jpg
Hundel16.jpg

Dit is een berichtje van

Dit is een berichtje van collega politiemannen aan de mannen en vrouwen die deze klus klaarden en hun collegas:

http://www.youtube.com/watch?v=UUf2OhhWiWU