Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De Morgen herkauwt Focus Knack herkauwt ...

De Morgen herkauwt Focus Knack herkauwt ...

Op weekdagen bevatten kranten het nieuws van gisteren, haastig bijéén geschreven rommel, nieuws dat je de dag voordien al las op hetzelfde moment als de journalist van de krant die het geschreven heeft, toen het van de Belga-telex rolde en op tientallen websites gepubliceerd werd.

Maar in het weekend zijn de kranten wel nog de moeite, hoor je wel eens. Dan kan je lezen tot zondag. Dan maken krantenbazen een product dat tijdschriftenmakers in verlegenheid brengt. Zijn weekendkranten de toekomst van de krant?

Bij de Morgen weten ze het nog niet zo zeker.

In DM-magazine een bewerking van hetzelfde Engelstalige promo-interview met Sade dat ook al over vele bladzijden werd uitgesmeerd in Focus Knack.

Ik zou het nooit gemerkt hebben, mocht De Morgen niet zo stom geweest zijn om dezelfde cover te gebruiken als Knack.

sadeIMG_9770.JPG

Plaat voor de vaak

Dat was de titel van de recensie in Focus Knack.
Alsof de journalist wraak wilde nemen voor de promodienst van zijn magazine.
De conclusie van Focus Knack: "de zesde plaat van Sade is bezaaid met monotoon sputterende drummachines, in wasverzachter gedrenkte melodieën en weinig geïnspireerde sax- en viool- partijen.
Was er in De Morgen ook plaats voor een echte recensie?

christophe

Gepost door christophe
14.02.2010