Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wie is er nu voor of tegen de boerka's, hoofddoeken, islam, moslims?

Wie is er nu voor of tegen de boerka's, hoofddoeken, islam, moslims?

De islam, hoofddoeken en nu ook boerka's zijn weer hot in medialand. Die cd is ondertussen echt grijs gedraaid. Het lijkt wel of de repeat all knop van de cd-speler tot in het oneindige is geprogrammeerd. Af en toe hapert hij even en wordt het even rustig en dan wordt de cd-speler weer flink door elkaar geschud en herbegint het repeat all programma...

Soms wordt het wat verwarrend voor de doorsnee Vlaming... allé soms, vaak eigenlijk. Als de hoofdredacteur van De Standaard, Peter Vandermeersch in de Slimste Mens zelfs schaamteloos laat blijken dat hij niet eens weet wat een salafist of een wahabiet is en er een lachwekkende anagram van maakt als “sahabistische-wasabistische” en het nadien nog overtuigend corrigeerde door Touil een “sahabistische-wasabistische” moslim te noemen (Wynants van de staatsveiligheid noemde imam Taouil een Salafistische Wahabiet, een term die niet eens bestaat). Lees meer in de Kifkif-mediawatch. Hoe moet de doorsnee Vlaming het dan nog weten.

In De Morgen zijn ze zelfs zodanig in de war van al dat boerkastof dat ze niet eens meer weten wie er voor of tegen is en hoe ze met al dat stof hun pagina's moeten vullen. Onder de foto van een artikel over het boerkaverbod in Frankrijk schrijft De Morgen dat de 'vrouwenorganisatie' "Ni putes ni soumises" tegen het boerkaverbod is terwijl ze eigenlijk voor is. En wie was er nu weeral voor of tegen boerka's, hoofddoeken, moslims en de islam? En waarover ging dat deuntje weeral? Repeat all!!

demorgenburk.jpg
klik op de foto om de grotere versie van de foto te bekijken met een duidelijker onderschrift

Doorsnee

De dolgedraaide CD is op uw burelen waarschijnlijk vaak te horen. Zodra er maar een hoofddoekje in zicht komt begint men reeds te roepen dat het een schande is en dat men baas over (in ?) eigen hoofd dient te zijn.
Een "doorsnee vlaming" heeft er allerminst belang bij om te weten hoe het eigenlijk allemaal heet, omdat het hem cultuurvreemd is. Zij gaan bvb. ook geen boom opzetten of men in Senegal nu "wolfs" of "wolof" spreekt.
De slimste mens is ook al geen goed referentiepunt, vermits kandidaten het verschil niet zien tussen een stekelvarken en een egel, of blijkbaar nooit van Jommeke en zijn kompanen gehoord hebben.
En kranten geven al eens een verkeerde omschrijving bij een foto, die dan in het heetst van de strijd over het hoofd wordt gezien.

hoofddoek en boerka

als ik een hoofddeksel draag en kom ergens binnen doe ik dit af uit beleefdheid,en je gezicht bedekken is verboden door de grondwet.

Lol, Keltoum. :-D De Peter

Lol, Keltoum. :-D De Peter zag er echter wel ferm uit. En als je daar zwaar aan tilt, gaf mij in de tijd die spijkers dan maar waar Hans Teeuwen op lag bij de Meiden van Halal.... Woeha! Hét tv-moment voor de Hollanders klaarblijkelijk. (zoek maar effe op Youtube.) Groetjes.

de grijsgedraaide plaat

"En wie was er nu weeral voor of tegen boerka's, hoofddoeken, moslims en de islam?" schrijft u...
Ik ben tegen boerka's, hoofddoeken en de islam. Niet tegen moslims.
Godsdiensten en hun symbolen zijn menselijke uitvindingen en mogen als dusdanig ook onderworpen worden aan kritiek. De islam mag daarop geen uitzondering zijn.
Helaas is onze politieke en sociale elite zo laf dat ze voortdurend in het stof kruipen voor de agressieve vertegenwoordigers van de islam. De vrijheid van meningsuiting is al danig aangetast.
Vrouwen-en kinderrechten worden in de islam ook niet gerespecteerd -maar wat dat betreft is de bevolking van Europa niet klaar om te capituleren: vandaar ook de tegenstand tegen alle uitingen van discriminatie cfr burka en hoofddoeken.

Keltoum

Gepost door Keltoum
27.01.2010

Tags