Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Carrefour: ‘Vechten voor onze job en geen dop!’

Carrefour: ‘Vechten voor onze job en geen dop!’

KORTRIJK -- De 117 winkels van Carrefour, in eigen beheer, zijn vandaag gesloten. Het personeel pikt het niet dat er minstens 1670 jobs zullen sneuvelen. De directie ziet, naar eigen zeggen, 14 000 000 euro omzet aan haar neus voorbij gaan, maar lonen hoeven ze vandaag bijna niet uit te betalen.

DSC_1260.JPG

Sinds vanmorgen 5 uur stonden piketten aan de winkels te Kortrijk (Walle en Ringshopping) en te St.-Eloois Vijve / Waregem. De directie wil de beide vestigingen te Kortrijk sluiten maar de bonden vrezen dat Waregem later zal volgen.

DSC_1264.JPG
DSC_1271.JPG
DSC_1273.JPG
DSC_1274 [].JPG
DSC_1278 [].JPG
DSC_1282.jpg
DSC_1288.JPG
DSC_1294 [].JPG
DSC_1299.JPG
DSC_1303.JPG
DSC_1314 [].JPG
DSC_1325.JPG
DSC_1328.JPG
DSC_1329 [].JPG

Willy Claes bestuurslid van Carrefour

SPa medebeheren en voor de vrije markt economie.

Willy Claes SPa Bestuurslid Carrefour.

Minister van state, ex Navo secretaris Generaal, Agusta affaire,
Claes zegt echter dat hij voorlopig blijft. "Ik denk meer diensten te kunnen verlenen aan de tewerkstelling en de economie door te blijven zitten dan op de vlucht te slaan." Claes zegt voorlopig in de raad van bestuur te blijven.

De SPa laat nog maar eens zien voor welk soort socialisme (eigen financiele belangen zijn absulute prioriteit) ze opkomen, ik hoop dat de kiezers dit niet vergeten.

Het alternatief: zie de website, LSP ( Links Socialistische Partij).

Heyndrickx E.

Boycot Carrefour!

De vakbonden menen dat er dankzij de plannen van Carrefour wel eens 15.000 banen bedreigd zouden kunnen zijn. “In tegenstelling tot wat Carrefour aankondigt, is het voortbestaan van het ganse bedrijf in gevaar”, zeggen de bonden. “Men is de bruid aan het opsmukken, alvorens ze deels of volledig door te verkopen" laten de bonden weten, na de zoveelste kostenbesparing op de rug van het personeel.

Boycot Carrefour voor minstens één week en verspreidt de boodschap.. want het bedrijf heeft genoeg met onze voeten gespeeld! Als klanten, als werknemers of mensen die er gewerkt hebben, als bewuste consumenten op zoek naar goedkope, maar eerlijke en kwaliteitsvolle produkten.