Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De Kringwinkel. Originaliteit is niet duur

De Kringwinkel. Originaliteit is niet duur

Wat gebeurd er achter de façade om aan de klanten een welbepaalde kwaliteitsnorm te kunnen garanderen? Wat doen ze voor de sociale tewerkstelling? Hoe dragen ze bij aan een beter milieu? Een reportage van François Van Ouytsel en Raymond Clement.

P7153633_resize.JPG

De Kringwinkel streeft naar zoveel mogelijk sociale tewerkstelling. De Kringwinkel biedt opleiding en permanente tewerkstelling aan +/- 270 mensen voor wie de doorstroming naar een reguliere tewerkstelling moeilijker verloopt. De Kringwinkel draagt bij tot een beter milieu. De Kringwinkels verlengen de levensduur van goederen. Herbruikbare spullen worden opgehaald en indien nodig, opgeknapt en weer verkocht. Gemiddeld worden 500 ton goederen per maand behandeld in de centrale van Merksem.De Kringwinkel biedt iedereen originele, goedkope, degelijke spullen aan in een klantvriendelijke en aantrekkelijke winkel. Het aanbod verandert elke dag. Alles wat je in je huis of tuin nodig hebt, kan je in De Kringwinkels op de kop tikken.

Al meer dan 15 jaar zorgen we ervoor dat bruikbare en waardevolle goederen niet op de afvalberg belanden. Dagelijks bewijzen wij aan meer dan 1.000 bezoekers dat tweedehands origineel en niet duur is.

DSC_7198_resize.JPG

Onze herstelateliers staan borg voor de kwaliteit van de goederen die in onze winkels verkocht worden. Onder toezicht van vaklui worden elektrische toestellen, meubels, fietsen en kachels nagekeken en hersteld. Elektrische toestellen krijgen hierdoor het Revisielabel met 6 maanden garantie.

De kwaliteit van onze goederen en onze mooie, gezellige winkels zorgen ervoor dat we het kwaliteitslabel “De Kringwinkel” dragen. Ben je op zoek naar unieke spullen, spring dan eens binnen in één van onze winkels. Als je dat wil brengt onze leveringsdienst je aankopen thuis. De opbrengst van de verkochte goederen wordt terug geïnvesteerd om nieuwe jobs te creëren.

Er zijn Kringwinkels gevestigd in Antwerpen Centrum en Kiel, in Borgerhout, Schoten, Deurne en Kapellen. Meer info www.dekringwinkelantwerpen.be

DSC_7165_resize.JPG
P7153529_resize.JPG
P7153553_resize.JPG
P7153616_resize.JPG
P7072735_resize.JPG
P7153576_resize.JPG
P7072738_resize.JPG
P7072740_resize.JPG
P7153523_resize.JPG
DSC_7131_resize.JPG
P7072745_resize.JPG
DSC_7216_resize.JPG
DSC_7109_resize.JPG