Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

claudio

claudio's blog

Wannes

Sommige artiesten overstijgen hun kunst en kunnen worden gerekend tot de "Groten" van hun volk.

Het moet rond 1991 zijn dat ik als puber Wannes Van De Velde voor het eerst zag of hoorde. Het was geen vrijblijvend optreden, maar "Artiesten tegen Fascisme" van het toenmalig AFF. Een duidelijk statement maken tegen het fascistisch Blok dat in Antwerpen oprukte was toen nodig, al niet altijd vanzelfsprekend. Het werd me toen snel duidelijk dat Wannes een grote meneer was.

"Groten" overstijgen hun kunst en leggen zaken bloot die niet zomaar herpakt kunnen worden tot een systeem-vriendelijk product. (A-)Sociale "vanzelfsprekendheden" in vraag stellen, respect tonen voor de werkende klassen en het modieus misprijzen van de volkscultuur verwerpen. Sterker, zij maken er deel van uit door hun sociale oorsprong of door een bewuste keuze. Het contrast van hun werk met "l'art pour l'art", herleidde deze zin tot een vrijblijvende leuze van welgestelde hobbisten.

Wannes kan nu de tegelijkertijd lange en selecte erelijst vervoegen waar onder andere Federico García Lorca, Bertold Brecht en Violeta Parra een plaats hebben verdiend.

Antwerpen, Vlaanderen en België hebben vandaag een monument verloren.

Lees meer / 3 comment(s)

En dat zag niemand aankomen?

Gouden handdrukken van miljoenen euro's beperken voor degenen die rijk zijn geworden door mensen hun spaarcenten in gevaar te brengen. Ja, daar zit iets in. Maar in dat geval, moeten ook de ontslagvergoedingen van bedieden en arbeiders ook omlaag. U weet wel, anders is het niet eerlijk.

Niet dikwijls ben ik akkoord met de patroon der patroons, maar misschien zit er iets in. Maar eerst wil ik het loon en de premies van die topmanagers. Voor iedereen. Daarna kunnen we verderpraten...

Lees meer / 0 comment(s)

Monty of the day: De V.S. nationaliseert banken

De Verenigde Staten, via de internationale instellingen dat ze controleren, dwingen regelmatig arme landen om *alles* te privatiseren.

Blijkt dat ze voor hun economie, ideologie plaats maakt voor pragmatisme en nationaliseren ze tegenwoordig de grootste hypotheekbanken.

Lees meer / 1 comment(s)

Citaat van de dag: "VS schrapt Nelson Mandela van terreurlist"

Onvoorstelbaar. Midden 2008. De Verenigde Staten halen Nobelprijswinnaar Nelson Mandela van hun terroristenlijst. Echt Monty Python materiaal.

Het zegt veel over de zin en onzin van dergelijke lijsten en vooral dat het eerder te maken met politiek dan met terrorisme.

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/buitenland/080628_VS_Mandela_Ter...

BijlageGrootte
python.gif391.83 KB

Lees meer / 3 comment(s)

Evo Morales

"You promessed to nationalize resources and help distribute some to the poor folk in Bolivia, convene a Constitutional Assembly and institute Agrarian Reform. You did that within 8 months [...]. What are you trying to pull?"

Verfrissend. Een politieke leider die zijn beloftes nakomt en ze niet de dag na de verkiezingen inslikt uit ambitie, verraad of simpelweg onmacht. Verder lijkt Evo Morales, de president van Bolivië, niet zijn betoog aan te passen naargelang wie luistert, zoals deze citaat getuigt:

"Ik weet persoonlijk dat er presidenten zijn van landen die troepen sturen om levens te redden en ook landen en presidenten zijn die troepen sturen om levens te beëindigen."

En dit allemaal in een TV interview in een populair programma tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Een aanrader.Lees meer / 3 comment(s)

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0

Dit hexadecimaal nummer is dus illegaal in de V.S....

Maffe wereld.

(Voor wie zich afvraagt wat het is, het gaat over de sleutel van hd-dvd's (http://09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63.com))

Lees meer / 0 comment(s)

Copy Protection on cd's

I have an ipod, I listen to music on my pc, I don't want to look for my cd every time I want to listen to it and I would love to make a backup in case I scratch it. Nothing "pirate" about it.

Copy_control_logo.png

The Music industry - of course - disagrees. No copy, no mp3s, no flacs for a product you paid for. On my system (I use GNU/Linux), I do this on a terminal (my disk is /dev/hdc):

$ cdparanoia -d /dev/hdc -B

This will make nice wavs you can burn to a cd. Or you can convert the to flac or mp3.

To make nice flacs:
(you may need to install shntool: sudo apt-get install shntool)
$ shntool conv -o flac *.wav

(or if you prefer mp3s: $ lame --preset insane *wav )

That's it. Don't forget to add some info on the files with easytag ...

BijlageGrootte
Copy_control_logo.png988 bytes

Lees meer / 0 comment(s)

Toespraak Philip De Winter

Goed gevonden:

Lees meer / 0 comment(s)

Geslaagde opendeurdag

Een hoop volk, een uiterste interessante uiteenzetting over media van prof. Jan Blommaert, workshops, en het weerzien (of ontmoeten voor het eerst) van andere indymedia vrijwilligers. Spijtig dat ik andere verplichtingen had en vroeg naar huis moest.

Een dikke proficiat aan al degenen die ervoor zorgden dat het zo'n succes werd.

opendeurdag.jpg

BijlageGrootte
opendeurdag.jpg212.69 KB

Lees meer / 1 comment(s)

De Paus en de Ayatollah's

Een paus – of een president – kan zich niet verstoppen achter een lapsus of uitspraken doen waarvan men weet dat ze de halve wereld in lichtelaaie zullen zetten. Tientallen adviseurs, en in geval van de paus theologen, kerkhistorici en -juristen, staan de leider bij zodat zijn woorden de gewenste effecten hebben en geen ongewenste gevolgen. Vaak is het een trapeze-oefening.

conquista.jpg

De ironie van deze rel is dat de citaat door de Paus wel een kern van waarheid heeft. De Islam heeft zich verspreid door middel van het zwaard. Wat de katholieke leider vergeet te vermelden is dat Christendom – en het Katholicisme in het bijzonder – in hetzelfde bed ziek was. De trieste geschiedenis van Latijns-Amerika is hiervan een voorbeeld.

Zou het hier gaan over een pan-religieus “post-oecumenisch” mea culpa van de wereldgodsdiensten om met een minder vuile lei opnieuw te beginnen, zou dit een mooi begin zijn van een dialoog. Het was nu niet het geval.

BijlageGrootte
conquista.jpg7.74 KB

Lees meer / 8 comment(s)